30 Cadeau Ideeën voor Zeilers

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het zoeken van een cadeau voor een zeiler? Of voorkom je graag dat je dit jaar weer een nieuwe boxershort of setje sokken cadeau krijgt? In deze cadeaugids 30 tips voor een verrassend cadeau.

Flesopener CS Rigging

Nu je van zijn bestaan weet is een bootborrel niet meer compleet zonder de flesopener van CS Rigging. Net als de spanners in je verstaging is ook de flesopener gemaakt van AISI 316 RVS. Elke zeiler die een mooie tocht graag afsluit met een fris biertje zal dit cadeautje weten te waarderen.

€9,95 Bestellen

flesopenercsrigging

Zeilkalenders

Staat ‘work less, sail more’ hoog op je verlanglijst? De Beken of Cowes zeilkalenders zijn een fijne geheugensteun. De kalenders bevatten 12 schitterende platen op groot A2 formaat. Voor elke zeiler is er wat wils, de kalender is bijvoorbeeld beschikbaar met alleen classics of met vooral performance jachten.

€27,95 Bestellen

beken-zeilkalender-sailing-action-januari-2017

 

SAfire starterspakket met bootsteun

Een barbecue waar je ook in de winter plezier van kunt hebben? Ja, echt waar, dat kan met de SAfire. Zo roken we in de winter geregeld zalm op de SAfire. Met kerst kan hij zelfs binnen gebruikt worden (dan natuurlijk beter geen rookgerecht kiezen). Als de briket goed aan is, rookt de SAfire niet meer en hij kan veilig op de tafel. Stijgen de temperaturen weer dan kan de SAfire mee naar de boot, met de bootsteun plaats je hem stevig op de reling. Want dat is de SAfire natuurlijk bij uitstek: een bootbarbecue voor tijdens de mooie zomeravonden.

Nu €199,- Bestellen

safire starterspakket bootsteun

Op reis met de Hope – Joshua van Eindhoven

Een goed geschreven boek neemt je een beetje mee op reis. Als vanzelf ga je zelf dromen over mooie nieuwe tochten. Zo geef je voor een relatief klein bedrag jezelf of iemand anders een paar prachtige relaxte avonden cadeau. We hebben een uitgebreide collectie zeilboeken om uit te kiezen. Klik hier voor alle zeilboeken. En ben je bang dat iemand alles al heeft dan is dit net verschenen boek ‘Op reis met de Hope’ een aanrader. Net een paar weken geleden verschenen. Een heerlijk geschreven avontuur over 6 jaar zeilen rond de wereld.

€17,95 Bestellen

op reis met de hope joshua van eijndhoven

Odeo Flare LED

Elke zeiler die op groter water vaart doe je een groot plezier mee met de Odeo Flare LED. Het is het eigentijdse alternatief voor handfakkels. Waar het bij een handfakkel maar de vraag is of hij werkt, ze regelmatig vervangen moeten worden en het afsteken ook nog eens gevaarlijk is, werkt de Odeo Flare probleemloos urenlang op 1 batterij. Op ruim 4 zeemijl afstand zichtbaar! Al duizenden zeilers stapten in de afgelopen jaren over op dit mooie alternatief.

Nu €159 Bestellen

odeo flare led

Harken Carbo Onetouch

Voor een zeiler is de lierhendel het meestgebruikte gereedschap aan boord. En zoals voor al het gereedschap geldt ook hiervoor: goed gereedschap is het halve werk. Harken heeft De Harken Carbo OneTouch lierhandel klikt supersnel in en uit de lier dankzij het One Touch sluitmechanisme en is voorzien van Speedgrip wat in staat stelt om sneller en met meer kracht te trimmen.

Van €137 Voor €115 Bestellen

Harken Carbo One Touch Lierhendel

Minipresso

Ben je een koffieliefhebber dan is de Minipresso echt iets leuks voor op de verlanglijst. Het is de oplossing voor een echte krachtige espresso aan boord. Er is geen stroom vereist. Tijdens een lange overtocht of op die mooie ankerplek kook je water, voeg je espressomaling of een Nespresso© Cup toe en start je de bereiding door te pompen. De bereiding heeft iets van een attractie in zichzelf. De Minipresso bouwt zelf de juiste druk op en tijdens het pompen creëer je in een mum van tijd een uitstekende espresso. In Nespresso© of Espressomaling uitvoering beschikbaar.

€59 Bestellen

minipresso

Bynolyt Searanger 2

Een goede watersportkijker is onmisbaar aan boord en het is Bynolyt gelukt daar met deze frisse oranje uitvoering een leuke draai aan te geven. Bynolyt is met de Searanger serie al jaren de prijs/kwaliteit winnaar in verrekijkertesten. De Searanger II is een serieuze watersportkijker met een grote lichtsterkte bij mist en schemering. Nu dus ook in deze opvallende gave oranje uitvoering beschikbaar.

Van €279,95 Nu €169,95 Bestellen

bynolyt searanger oranje

Solight Solarpuff Lantaarn

Wat een geweldig leuk lampje! De SolarPuff is gemaakt van Sail Cloth materiaal, wat je als zeiler kent van laminaatzeilen. De structuur geeft een luxe uitstraling en maakt het licht meer diffuus en sfeervoller. De SolarPuff is erg populair als sfeerlamp in de kajuit of kuip maar ook praktisch als je aan het klussen bent. Niet in gebruik? Eenvoudig op te vouwen, past in elk laatje. Opladen? Even in de zon leggen en het zonnepaneeltje laadt de batterij weer bij.

€24,95 Bestellen

Solight-Solar-Puff

Marinetech Polijstmachine

Poetsen is altijd een leuke klus. Nou ja, de klus misschien niet, maar het is dankbaar werk: de boot knapt er direct van op. Grote vlakken zoals de romp gaan lekker vlot met een goede polijstmachine. Maar kleinere oppervlaktes zoals in de kuip of aan dek kom je lastig bij met een normale machine. De Marinetech Polijstmachine is wat dat betreft echt een vondst. Speciaal voor de kleinere hoeken en oppervlaktes en werkend op een accu zodat stroom niet vereist is en je kan werken zonder een stroomkabel.

€99 Bestellen

marinetech-polijstmachine-met-accu

Onderzetters met vaarkaart prints

Als deze onderzetters op tafel komen dan volgen de sterke verhalen vanzelf: ‘weet je nog dat we met windkracht 7 Medemblik aanliepen en we op een haar na de pier mistte? Enz. Enz.” Op deze unieke onderzetters zijn havens opgenomen vanuit de officiële data van de Nederlandse Hydrografische Dienst. Beschikbaar voor vaargebieden Zeeland, IJsselmeer en Noordzee/Waddenzee.

€11,95 Bestellen

onderzetters-vaarkaarten-1800-serie

Draagbare petroleumkachel

Een beetje klussen in de winter? Als het koud en klam is iedereen er waarschijnlijk snel klaar mee. Terwijl het heel ontspannen kan zijn om wat aan te rommelen op de boot als er een fijn kacheltje staat mee te snorren. De populaire Foetsie petroleumkachel is zo’n kachel. Geen gedoe met elektriciteit, hij draait 17 uur op vol vermogen op 5 liter petroleum. Met een handige draaggreep om hem makkelijk te verplaatsen.

€49,95 Bestellen

petroleumkachel-foetsioe

Overboard Duffel Bag

Hij ziet er goed uit, biedt veel ruimte en is oersterk. De duffelbags van Overboard sluiten met de zogenoemde ‘roll-top’ methode i.p.v. de klassieke rits. Voordeel is dat geopend alle inhoud bereikbaar is, vergelijkbaar met een koffer. Handig als je voor een weekendje niet alles wilt uitpakken. Gesloten zijn de tassen dankzij deze methode volledig waterdicht.

€67,95 Bestellen

overboard duffelbag 60 liter geel

Navisafe Hoofdlamp

Bij nachtzeilen, maar zeker ook bij klussen in kleine ruimtes doe je iemand een groot plezier met de Navisafe hoofdlamp. De handen vrij en volop licht bij klussen aan de motor of het zoeken van dat onderdeel ergens in de bakskist. Handig is de rode nachtlichtfunctie waarmee het nachtzicht behouden blijft als je binnen even de kaarten wilt checken.

€43,50 Bestellen

Navisafe_hoofdlamp

Zeildoek Shoppingbag

Naast natuurlijk de zeilen zelf wordt er tegenwoordig van zeildoek allerlei moois gemaakt. Geen gek idee: zeildoek is sterk, waterafstotend en heeft een leuke eigen uitstraling. Bijvoorbeeld deze shoppingbag van dacron zeildoek. Elke tas is voorzien van een wisselend zeilnummer zodat de kans dat je een gelijke treft wel heel erg klein wordt. Tip voor de dames!

€34,95 Bestellen

shopping bag zeildoek bainbridge

Opvouwbare Waterketel

De opvouwbare waterketel is een vondst aan boord en daarom erg leuk om cadeau te doen. De opbergruimte in de kombuis is altijd beperkt. Niet in gebruik is deze waterketel in te vouwen en slechts 5,5 cm hoog. Kwalitatief erg mooi afgewerkt met onder andere een RVS bodem.

Slechts €29,95 Bestellen

opvouwbare waterketel

Wichard Offshore Zeilmes

Een goed zeilmes, daar doe je elke zeiler een plezier mee. Op het water kunnen de krachten op lijnen enorm zijn. Raak je ergens in verstrikt of gaat er iets anders mis dan is het mes je redding. Het Offshore mes van Wichard is zo’n vlijmscherp mes wat ook dyneema lijnen prima aankan, scherp blijft en goed corrosiebestendig is. Naast een mes ook voorzien van harpsleutel en priem.

€32,50 Bestellen

wichard offshore zeilmes

 

Luci Aura

De Luci Aura is een vrolijke Solarlamp met 8 kleuren die je natuurlijk in de kerstboom kunt hangen, maar ook erg leuk is aan boord. Hij is op te blazen als een zwembandje en leeg heel gemakkelijk op te bergen in een laatje. Laadt zichzelf op in de zon. Kies 1 van de 8 kleuren of laat hem in carroussel modus zelf van kleur wisselen. Naast de feestelijke kleuren ook voorzien van heldere wit licht modus

€29,95 Bestellen

luci aura

Complete Man Overboord Set

Veiligheid is voor elke zeiler een belangrijk onderwerp. Man Overboord is een nachtmerrie en in deze set zijn alle onderdelen benodigd voor een redding snel bereikbaar. De case is gemakkelijk te bevestigen op 1 plek aan de reling en dankzij klittenbandsluiting in 1 beweging open te trekken. Bevat een hoefboei, LED noodlamp, 30 meter drijvende lijn en Lifelink case.

€109 Bestellen

man overboord set lalizas

Boaties Fry Pan

Waarom zijn alle pannen rond? Bar onhandig op het smalle boordfornuis in een boot. Zeiler George Stead ontwikkelde het alternatief: de Boaties Fry Pan. De Boaties Fry Pan is rechthoekig in plaats van rond. Zo wordt alle beschikbare ruimte benut zonder te overlappen met de naastgelegen brander.

€29,95 Bestellen

Boaties Fry Pan bootfornuis

 

Stor Dry Warme Lucht Circulator

Vocht in de boot is elke winter een lastig probleem voor een zeiler. Het vocht slaat meer op houtwerk of de kussens en gaat schimmelen. Een erg populaire oplossing hiervoor is de Stor Dry Warme Lucht Circulator. Een kachelelement warmt de lucht op, een ventilator verspreidt de warme lucht door de kajuit. De warme lucht houdt het vocht vast in plaats dat het neerslaat en zo wordt schimmel voorkomen. Werkt effectief!

€119 Bestellen

stor dry caframo

Gill Starthorloge

Zoek je iets voor een fanatieke zeiler die ook regelmatig aan wedstrijden meedoet? Dan is de Gill Regatta Race Timer een leuk idee. Erg handig aan dit horloge: je kan hem aan je pols dragen, maar ook aan mast, giek of in de kuip bevestigen. Het grote scherm is ook van afstand goed afleesbaar. Met grote knoppen die ook met zeilhandschoenen aan gemakkelijk zijn te bedienen.

€95 Bestellen

gill regatta race horloge

Lasso Wijnfleshouder 

Zie je hem voor het eerst, dan wil je weten hoe hij werkt. De Lasso Wijnfleshouder van Peleg Design maakt een spektakel van een simpele wijnfles. De lasso is zo ontworpen dat hij 1 (wijn)fles perfect in balans weet te houden. Een verrassend cadeau voor de zeiler die kan genieten van een goed glas wijn.

€24,95 Bestellen

wijnfleshouder peleg design

NauticLED Tri-Colour

In de kombuis en bij de kaartentafel is heldere werkverlichting erg prettig. Maar ja, ook wel erg ongezellig. En als zo’n TL balkje geen LED is ook nog een grote energieverbruiker. Daarom is de nieuwe Tri-Color bar van NauticLED een prachtige vondst. Met een druk op de knop wissel je tussen helder werklicht, zacht sfeerlicht en rode nachtlichtmodus. De lamp is eenvoudig te installeren en verbruikt slechts 3 Watt.

€49,95 Bestellen

nauticled bl02-315 tc

Lalizas Kappa Reddingsvest

Zeilers zijn eigenwijze types. Een reddingsvest, ja die moet je dragen, maar comfortabel zit het niet. Dus wordt hij in de praktijk vaak niet gedragen. Heb je het beste voor met hem of haar? Overweeg dan dit ergonomisch ontworpen reddingsvest van Lalizas. Het vest wordt door het ontwerp uit de nek gehouden en op de schouders gedragen en is volledig op de lijnen van het lichaam gesneden. Conventionele vesten zijn vrij lang waardoor ze bij bukken een belemmering vormen. Het Kappa vest zit hoger en dit levert erg veel bewegingsvrijheid op. Erg compleet uitgerust met dubbele kruisbanden, soft D-ring en extra breed rugpand.

€134,95 Bestellen

hammar reddingsvest lalizas

Shoppingbag Cube

Last but not least, deze stijlvolle shopping bag van Bainbridge is gemaakt van klassiek bruin dacron zeildoek. Voorzien van mooie stiksels over de tas en twee met leer beklede handgrepen. Helemaal in stijl is de tas te sluiten met een lijntje.

€47,95 Bestellen

shopping bag zeildoek bainbridge

Sailpecials Cadeabon

Kun je niet kiezen? Met de Sailspecials cadeaubon geef je een zeiler het ideale excuus zelf wat mooie spulletjes voor de boot bij elkaar te zoeken. Leuk om te geven en leuk om te krijgen. De bon wordt gratis verzonden naar een adres naar keuze, is 2 jaar geldig en verpakt in een mooie envelop.

Bestellen

3 uitsmijters

Blok een zaterdag in je agenda

Blok een zaterdag in je agenda en bied aan dit voorjaar te helpen klussen. Twee rechterhanden zijn echt niet perse nodig. Help enthousiast de boot te poetsen en bied een broodje aan in het haven café. Succes verzekerd!

Gun hem of haar zijn plezier

Is je partner helemaal zeilfanaat en kun je dat enthousiasme niet altijd bijbenen? Gun hem zijn plezier en geef hem komend seizoen lekker wat ruimte om te gaan klussen, zeilen met vrienden of verras met een ticket voor Boot Dusseldorf of Hiswa in Amsterdam. Hij (soms zij ;)) zal je eindeloos dankbaar zijn.

Boot Dusseldorf

Hiswa Amsterdam

Help de kuip opruimen

Vaar je een keer mee en zijn jullie net terug in de box: help even de boot netter achter te laten dan je vertrokken bent. Kost net wat meer tijd dan je zelf denkt dat nodig is, maar de schipper gaat helemaal relax richting terras en zal je met plezier uitnodigen om weer eens een keertje mee te gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *