Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Dikke pech (video)

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Wekenlang was Michael lijdende voorwerp in het nieuws. Zijn jacht kwam vast te zitten in een stroomversnelling, hij moest worden gered, ruzie maken met de verzekeringsmaatschappij en drone-video’s in het nieuws doorstaan.

Michael (63) was begonnen aan de reis van zijn leven. De gepensioneerde marinier wilde samen met zijn vriendin van zijn pensioen genieten op zijn Hunter 44 DS. De voorbereidingen voor de reis hadden twee jaar geduurd en zonder tuig wilde hij alvast over het water naar het warme zuiden. “De boot kwam niet ver van haar ligplaats aan Lake Michigan. In St. Louis miste Weber een afslag. Hij vatte het bord dat naar het kanaal rond de beruchte “Chain of Rocks” verwijst, op als een verwijzing naar een haven. Zo kwam hij in het rotsachtige gebied, dat ook wordt doorkruist door een drie meter hoge betonnen dam. Liep daar vast en moest gered worden door de Brandweer.

Dit alles werd gefilmd vanuit een helikopter van TV-nieuwszender KTVI. “Beschamend en gênant”, Michael kan er net na dat moment met zelfspot naar kijken: “Ik wist dat mensen zich zouden afvragen welke idioot de boot daar heeft geparkeerd”.

Verder geloofde hij nog niet in grote schade en verwachte een spoedig herstel. Het jacht, dat volgens hem zo’n 148.000 euro waard is, moest de komende jaren zijn thuis worden.

Drie weken later zat het jacht nog steeds vast in de stroom tussen de stenen. Er werd een mislukte poging gedaan om het schip met een sleepboot van de dam te trekken. Ten slotte zou een drijvende kraan uitkomst moeten bieden. Maar de verzekeringsmaatschappij van Michael sprak zijn veto uit. Er waren zorgen over de aansprakelijkheid. De onderhandelingen liepen door en het jacht raakte ondertussen steeds meer beschadigd door het sterk stromende water.

Toen ineens was ze weg. Weber gelooft dat een storm het water in de rivier deed stijgen, waardoor het schip losbrak en uiteindelijk te veel schade opliep om te blijven drijven. Hij vermoedt dus dat zijn “White Widow” op de bodem van de Mississippi rivier ligt. Alleen de bijboot werd gevonden.

Lang geleden bedacht Michael een Plan B voor zijn pensioen. Hij wilde een kleine bus ombouwen tot een stacaravan en het westen van de Verenigde Staten verkennen.

Al met al een triest verhaal over hoe dromen soms in duigen kunnen vallen. Maar we hopen voor Michael dat Plan B glansrijk slaagt.

Onze tips voor jou