watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Solozeiler tegen zin in gered

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Een man is afgelopen weekend gered 5 mijl vanaf de Britse kust. De man deed een poging om met een boot van 14 voet (4,2 meter) naar Amerika te zeilen. De 30-jarige Bulgaar kocht het bootje een paar dagen eerder voor nog een 500 euro en gooide zaterdag zijn trossen los voor zijn tocht van 3500 mijl over de Atlantische oceaan.

Maar gelukkig. Mede-zeilers sloegen alarm nadat ze de boot ontdekten. De man zag er zeeziek uit in condities met een behoorlijke zeedeining. Toen de RNLI (Britse KNRM) de man wilde redden weigerde hij de hulp. De man herhaalde voortdurend: ‘I am going west’. Na 3 kwartier weigeren werd de man alsnog van boord gehaald.

Een reddingsmedewerker die erbij was vertelde dat de boot al water maakte en de man zeker verdronken was zonder hulp.De man was pover uitgerust voor een lange oceaanoversteek: een US visa, hot dogs, bonen en een tas met biscuitjes waren aan boord.  De man droeg geen reddingsvest, zijn boot had geen lichten en zijn enige navigatiemiddel was een kaart van Southampton.

De man was zeeziek en vertoonde de eerste verschijnselen van onderkoeling. Hij is op de wal met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: RNLI

Onze tips voor jou