watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Boekreview door leden: ‘de keuring van een polyester zeiljacht’

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Een zeiljacht is een complex apparaat. Een goede jachtexpert is als geen ander in staat om deze snel te doorgronden. Van zulke mannen kunnen we dus veel leren. Hulde daarom voor jachtexpert Koos Blonk die zijn kennis aan papier heeft toevertrouwd. Het resultaat: een handboek om je eigen schip beter te leren kennen. Hoe beoordelen leden van Sailspecials het boek?

Het boek is inmiddels gelezen en gekeurd door leden van Sailspecials. We vroegen hen naar hun ervaringen.

“Niet alleen voor kopers, ook voor verkopers van boot”

“Prima boek, niet alleen voor kopers van een polyester boot, maar ook voor verkopers van een boot!” P. ter L.

“Hielp me al bij oplevering nieuw schip”

“Aangezien ik vandaag onze nieuwe Grand Soleil hoop af te nemen, heb ik het boek al in zijn geheel doorgenomen. Ik vond het heel waardevol, ook voor de oplevering van een nieuw schip. Bijvoorbeeld om te checken of alle documentatie er wel is. Een ander voorbeeld is de gasinstallatie: ook voor een nieuw schip belangrijk. De scheiding tussen het gelijkstroom net en het wisselstroom net was voor mij heel leerzaam. Ieder hoofdstuk eindigt met een lijst “Wezenlijke Gebreken”. Die geven weer wat Koos Blonk, als surveyor, echt belangrijk vindt, en waren mede de basis voor mijn eigen checklist.

Als je al een paar jaar met je boot vaart, zou je met dit boek ook nog eens naar je eigen schip kunnen kijken. Hopelijk gaan zowel verkopers als kopers dit boek intensief gebruiken.” G.J.

“Boottechnisch een zeer leerrijk boek”

“Boottechnisch vind ik het een zeer leerrijk boek. Wat bij mij soms lichte irritatie opwekte, is dat het boek vol spellingsfouten staat (enorm veel DT-fouten, foute zinsconstructies, etc.) Moet zeker nagekeken en verbeterd  worden door een taalkundige bij een volgende druk die er volgens mij zeker zal komen want voor de rest vind ik het een topboek.” M.A.

 “Zeer volledig, goed geschreven!”

“Zeer volledig, goed geschreven en bruikbaar boek. Ook als je geen schip koopt maar je schip eens goed wil doorgronden en bepalen of alles in goede conditie is. Je hebt heen expert meer nodig!” J.W.

Ultieme lakmoesproef: beoordeling door andere jachtexpert

De ultieme lakmoesproef is natuurlijk: hoe beoordeelt een andere jachtexpert dit boek? Lees hier de recensie van jachtexpert en oceaanzeiler Olav Cox op het Zeilersforum

Bestel het boek

Onze tips voor jou