Alle producten

Weg met de diesel, toekomstmuziek of nu al mogelijk?

diesel vervangen door elektrisch

Bericht delen op 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Van het getuf van de diesel naar alleen nog wat gekabbel en geruis van de wind. Het moment dat de motor uit kan, dat is een moment dat je jezelf gelukkig prijst als zeiler. 60 draaiuren gemiddeld per jaar draait de diesel nog aan boord van het gemiddelde zeiljacht. Elektrisch varen zou daar een geweldig alternatief voor zijn. Is het alleen nog maar toekomstmuziek? Of kan het nu al?

In deze video een bezoek aan boord van een Deense 32 voeter. Dit klassieke schip heeft zijn diesel vervangen door een elektromotor. Een Deense Thoosa 12000 elektromotor die volgens de specificaties een 40 pk scheepsdiesel kan vervangen! Omdat de eigenaar langere tochten maakt, waarbij ook lange stukken motoren niet ongebruikelijk zijn, is naast de elektromotor een generator geïnstalleerd. Een hybride opstelling: wanneer de accu’s onder de 70% zakken start de generator en laadt de batterijen bij. In de video licht de eigenaar vanaf minuut 1:04 en 4:07 de installatie toe.

We zijn erg benieuwd of er al eerste ervaringen zijn met elektronische inboards. Heeft u, heb jij ervaringen? Wilt u het dan met ons en andere zeilers delen via info@sailspecials.nl?

Onze tips voor jou

Veilig shoppen bij Sailspecials

  ✓ Gratis verzending vanaf €99   ✓ Gratis achteraf betalen   ✓ 2.704 klanten geven ons 

5/5

2x per maand de leukste zeilvideo's in je mailbox?

7.921 zeilers geven onze nieuwsbrief een 8.8

Laatst bekeken