watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Met het gemak van online (4/4)

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

We hoeven er niet om heen te draaien: de watersportbranche is behoudend als het gaat om innovatie op internet. Jaren geleden werd al in vuistdikke rapporten gesignaleerd dat dienstverlening via internet de kans én bedreiging is voor de toekomst van de watersport detailhandel. Helaas, in de praktijk signaleren wij niet zoveel beweging.

Zowel leverancier als winkelier lijkt soms te denken: “We weten echt wel hoe het werkt:  natuurlijk, op internet moeten we te vinden zijn, maar uiteindelijk wil het gros van de klanten ons product in zijn handen hebben in de watersport winkel.”

Wij geloven al lang niet meer dat dat het hele verhaal is en gelukkig heel veel zeilers met ons.

Online biedt zoveel gemak, scherpere prijzen, tijdsbesparing én mogelijkheden voor goede advisering.  Mooi voorbeeld? De Doe – Het – Zelf Jachtmakelaar: een complex proces als de aankoop van een jacht wordt door duidelijke info volledig via internet georganiseerd!

TYPISCH SAILSPECIALS

Hoe het werkt? Eén keer in de week ontvang je de Sailspecials e-mail. Is er deze week een special geselecteerd wat jouw aanspreekt? Je scrollt door de mail. Is de aanbieding aansprekend? Zo ja, je klikt door naar de site, stelt via de online chat nog een vraag, doet mee met de aanbieding en krijgt deze vervolgens thuisbezorgd. Zo nee? Je geniet in de mail van de populairste zeilfoto op onze Facebookpagina, stemt op een potentiële special van volgende week en leest een blogbericht met wat handige tips.

We maken volop gebruik van mogelijkheden van internet mits ze echt wat blijken toe te voegen:

  • Uitgebreide productbeschrijvingen en hoge kwaliteit foto’s en toelichtende video’s
  • Reviews van andere zeilers
  • Online vraag en antwoord: binnen 24 uur persoonlijke reactie op vragen.
  • Online chat: we zijn een proef gestart met live beantwoording van je vragen via een chat functie.
  • Veel activiteit en interactie op onze social media. Op onze Facebook pagina plaatsen we de mooiste en opmerkelijkste zeilfoto’s en berichten die we tegenkomen tijdens rondstruinen op het internet. Ook op Twitter zijn we aanwezig (maar nu nog wat minder actief) 

Over deze blog-serie: als je iemand niet kent wil je graag weten hoe hij tegen de wereld aankijkt. Vandaar deze korte blogserie waarin we je meenemen in de  filosofie van Sailspecials. Post gerust je reactie!

Onze tips voor jou