watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

6 handige apps voor aan boord (3/3)

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Na een selectie van navigatie– en weer apps bij deze de laatste blog uit onze serie apps voor aan boord. Dankzij de input van ruim 50 Sailspecials leden hebben we in de categorie ‘overig’ nog 6 verrassende, leuke of nuttige apps gevonden. De mogelijkheden zijn heel divers: van het automatisch laten bijhouden van een logboek tot het digitaal voormelden van je tocht bij de KNRM tot het snel opvragen van getijgegevens.

[row style=”boxed”]

[col span=”1/3″ hover=”fade” ]

hetgetij

[/col]
[col span=”2/3″ ]

1. Het Getij

Relevante getijgegevens vind je snel in de Getij app. Een verademing, deze app, zeker als je nog gewend bent te werken met papieren tabellen/stroomatlassen. De app heeft een prettige en overzichtelijke vormgeving. Geeft compleet overzicht van alle 164 meetpunten van Rijkswaterstaat. Met de ‘favorieten’ functie zijn meest gebruikte meetpunten supersnel op te vragen.

 • Beschikbaar voor: IOS en Android
 • Kosten: €2,99 (IOS), €2,49 (Android

[/col]

[/row]

[row style=”boxed”]

[col span=”1/3″ hover=”fade” ]

logboek-app

[/col]
[col span=”2/3″ ]

2. Wavetrax Logbook

Een logboek bijhouden wordt met een app een stuk gemakkelijker. De Wavetrax app voor IOS is bijvoorbeeld erg mooi en geavanceerd. Uiteraard wordt de hele route via gps netjes gelogd. Maak je tijdens de tocht foto’s dan kun je deze opslaan bij de route in de app. Ook notities maken is mogelijk. Zo ontstaan een mooi overzicht van tochten en een leuke manier om herinneringen op te halen of te delen met andere zeilers. Tenslotte: de app kan het aantal motoruren registreren. Dat is dan weer handig voor het onderhoud.

 • Beschikbaar voor: IOS. Alternatief Android: Zeillog
 • Kosten: €4,95 (IOS). Android Gratis

[/col]

[/row]

[row style=”boxed”]

[col span=”1/3″ hover=”fade” ]

knrmapp

[/col]
[col span=”2/3″ ]

3. KNRM Helpt

Voor Britten is het heel gewoon hun geplande vaartocht via de marifoon door te geven aan de kustwacht. Sinds dit jaar kan het bij de KNRM via een app. Het vereist wel het invullen van een aantal persoonlijke gegevens en gegevens over de te ondernemen vaartocht. Vervolgens helpt de app bij plannen. Ook is het mogelijk de KNRM of het thuisfront te (laten) alarmeren wanneer zich afwijkende omstandigheden voordoen.

 • Beschikbaar voor: IOS, Android
 • Kosten: gratis, donatie KNRM wordt gewaardeerd

[/col]

[/row]

 

[row style=”boxed”]

[col span=”1/3″ hover=”fade” ]

s60

[/col]
[col span=”2/3″ ]

4. Spyglass

Spyglass zit vol met handige hulpmiddelen zoals een verrekijker, hellingmeter, (gyro) kompas, snelheids- en hoogtemeter, een sextant functie en nog veel meer. Het werkt in 3D en de app gebruikt augmented reality om in real-time posities van voorwerpen, informatie en de route ernaar toe als overlay op een camera of kaart te tonen. Deze app hebben we zelf nog niet getest, maar wordt erg positief beoordeeld door gebruikers. Dat maakt nieuwsgierig.

 • Beschikbaar voor: alleen IOS 
 • Kosten: 3,99

[/col]

[/row]

[row style=”boxed”]

[col span=”1/3″ hover=”fade” ]

marinetraffic-ais

[/col]
[col span=”2/3″]

5. Marine Traffic AIS

Mocht je wat nieuwsgierig aangelegd zijn dan is dit een geweldige app. De gegevens van de grootste AIS website worden prettig toegankelijk gemaakt. Zo is het mogelijk de gegevens van schepen in de buurt op te zoeken. Via een extra in-app aankoop is het zelfs mogelijk de tablet of telefoon op de horizon te richten en direct gegevens van jachten of schepen in de buurt op te vragen. Ook leuk: een geanimeerde playback bekijken van de recent afgelegde route van een schip.

 • Beschikbaar voor: IOS en Android
 • Kosten: €3,99 (IOS), €4,59 (Android)

[/col]

[/row]

 

[row style=”boxed”]

[col span=”1/3″ hover=”fade” ]

ehbo-app

[/col]
[col span=”2/3″]

6. EHBO App

Op het water ben je meer op jezelf aangewezen dan op de wal. Een extra reden om de EHBO app van het Rode Kruis te installeren. Bevat duidelijke instructies wat te doen in een uitgebreide reeks aan situaties. Vereist geen medische voorkennis. Van bijensteek tot reanimatie, de EHBO app stelt je in staat naar eer en geweten hulp te verlenen. P.s. een EHBO Cursus volgen is natuurlijk nog beter.

 • Beschikbaar voor: IOS, Android
 • Kosten: Gratis app.

[/col]

[/row]

Tips voor bescherming

Electronica als tablets en telefoons blijven kwetsbaar aan boord. De volgende producten bieden bescherming.

[product_lookbook cat=”wcases” products=”5″]

Onze tips voor jou