Alle producten

‘Ich kann er nog tussen,’ (video)

Bericht delen op 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

‘Ich kann er nog tussen,’ moet de schipper van dit Duitse zeiljacht hebben gedacht toen hij tussen een 110 meter lange tanker en het 171 meter lange koppelverband Maranta voer. Binnenvaartschipper Kingma verklaarde dat hij met ongeloof had gadegeslagen hoe het zeiljacht, ondanks het blauwe bord dat de Maranta voerde, koers bleef zetten tussen zijn koppelverband en de tanker aan de autosteiger. Kingma probeerde vergeefs met de marifoon contact met de jachtschipper te krijgen. Toen het jacht langs de stuurhut van de Maranta voer, gaf Kingma de schipper de wind van voren. ‘Ik riep dat hij dit beter op de Autobahn kon doen.’

Het filmpje leidde tot veel ophef in de binnenvaart en werd vorig jaar een symbool van de onwetendheid onder watersporters. Dat alles niet zo zwart-wit ligt in deze situatie lees je in deze reactie van BPR specialist en ex politieman Geert Flobbe op de website van Schuttevaer.

Blijft staan dat onwetendheid een probleem is. Had jij zo scherp wat een binnenvaartschip communiceert als hij de blauwe vlag voert? Goed om de belangrijkste regels op te frissen voor je lange zomerreizen gaat maken!

Onze tips voor jou

Veilig shoppen bij Sailspecials

  ✓ Gratis verzending vanaf €99   ✓ Gratis achteraf betalen   ✓ 2.704 klanten geven ons 

5/5

2x per maand de leukste zeilvideo's in je mailbox?

7.921 zeilers geven onze nieuwsbrief een 8.8

Laatst bekeken