Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Door monstergolf getroffen (video)

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

De Australier Shane Freeman is een gepassioneerd zeiler en hij doet zijn naam eer aan. Zijn droom: deelnemen aan de Golden Globe van 2018, een schitterende solo race met jachten uit vroegere tijden. Met zijn Tradewind 35 rondde hij vorige maand Kaap Hoorn.

Er staal veel wind, heel veel wind (50 knopen), maar alles lijkt zonder problemen te verlopen. Wat dan plotseling gebeurd heeft veel weg van het verhaal van vorige week. Een enorme brekende golf gooit de boot om en laat een spoor van vernieling achter. De mast ligt er af en er is een complete chaos boven- en onderdeks. Freeman probeert een noodtuig te bouwen, maar krijgt dat niet goed werkend. Er zit niets anders op dan om redding te vragen.

Die komt er in de vorm van een enorm vrachtschip van 289 meter varend onder Panamese vlag. Een monsterschip waarbij de Tradewind klein en fragiel wegvalt. Zijn zij in staat iets uit te richten?

In deze video de wonderbaarlijke manier waarop het ze lukt om Freeman aan boord te krijgen. Meer lezen over dit avontuur? Lees het op de blog van Freeman.

Onze tips voor jou