Rondleiding op 100 voeter Comanche (video)

Al eerder schreven we over de prestigestrijd tussen twee superjachten: 100 voeter Comanche en 88 voeter Rambler. Geld speelt geen rol, als records maar verbroken worden. Comanche is dat nu gelukt. Recent verbraken ze het 24 uurs record voor monohulls: 620 mijl in 24 uur. Voor de verbeelding: dat is drie keer heen en weer IJmuiden – Lowestoft in 24 uur! In deze video geeft schipper Ken Read een interessante rondleiding aan boord.

In de rondleiding deelt Ken Read interessante inzichten over dit superjacht. Het oppervlak van het grootste zeil aan boord? 1150 m2. Waarom geen elektrische lieren? Je hoort het in minuut 08:45. En toch wel het icoon van de strijd om gewicht te besparen: een koffietreetje en toiletbril van carbon (minuut 15:30). De eigenlijke rondleiding start vanaf minuut 4. In de minuten daarvoor gaat het over de samenwerking tussen schipper en eigenaar Jim Clark.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Aanmelden voor wachtlijst We sturen je een e-mail zodra het product weer op voorraad is
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.