watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Storm barst los zonder waarschuwing (video)

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Ondanks alle moderne meteo-communicatie, het weer op zee blijft onvoorspelbaar. Dat bleek afgelopen zaterdag toen een hurricane de deelnemers aan de Dauphin Island Regatta overviel. De storm in Alabama stak vanuit het niets op. Minstens 10 boten kapseisde.Voor 2 zeilers was het te laat: hun lichamen werden geborgen. Nog 4 zeilers werden zondag nog vermist.

De Coast Guard kamde een gebied uit van 1800 vierkante kilometers en wist zo 40 mensen te redden. In een video gemaakt aan boord van een zeiljacht is te zien hoe de storm zich ontwikkelde.

De boodschap van het ongeluk is duidelijk: zeilen vraagt continu alertheid. Ondanks alle moderne communicatie. Ook op de Noordzee kan het immers zomaar gaan spoken zoals tijdens de Dauphin Island Regatta.

Noot: vanuit reacties op onze Facebook pagina leren we dat er wel vooraf gewaarschuwd is voor mogelijke storm. Het is nog onduidelijk waarom de regatta organisatie toch het startsein heeft gegeven.

Onderstaand in de 1e video een samenvatting door NBC news. In de 2e video de volledige beelden aan boord van het zeiljacht.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dJF7i5z9lQ4

Onze tips voor jou