watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Waaghals of held?

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

De beelden van de waaghalzerige sprong van de solozeiler Emmanuel Wattecamps vlogen vorige week de hele wereld over. De solozeiler moest zijn schip verlaten en sprong bij een zee met 6 meter hoge golven over op een te hulp geschoten ijsbreker. Dat dat gevaarlijk was blijkt wel uit de beelden. Wie is deze 28 jarige solozeiler en wat was er aan de hand?

Glenans-33De 28 jaar jonge Emmanuel Wattecamps is een Franse solozeiler. Varend op de La Chimere, een aluminium Glenans 33, maakte hij al veel mijlen. Van Spanje en Portugal en de Caribbean tot aan Groenland en recente vertrekhaven Dutch Harbor in Alaska. Daar bereidde hij zich de afgelopen weken voor op de lange ruige eenzame tocht naar Chili. Net voor vertrek besluit hij het toch niet helemaal solo te gaan doen. Een eenzame kat op de werf blijkt daar achtergelaten en mag mee aan boord.

Nog maar net onderweg in de Golf van Alaska zijn de omstandigheden ruig met windkracht 8 a 9 en golven van 6 meter. Terwijl Emmanuel binnen in de kajuit is gaat het mis. Een hoge golf gooit een jacht om en het maakt een 360 graden draai. Grote schade is het gevolg en de La Chimere maakt water. Emmanuel slaat alarm via de EPIRB.

De US Coast Guard pikt de melding op en na een angstige nacht meldt de Zweedse ijsbreker Tor Viking zich. De beelden opgenomen vanaf een US Coast Guard vliegtuig laten zien hoe Emmanuel met kat Pipalup onder de jas afwacht en uiteindelijk de sprong waagt. Het loopt goed af. >vervolg na de video

De La Chimera kan niet meer gered worden. Het jacht zinkt.

Wat ons in het hele verhaal misschien nog wel het meest verbaasd is de koelbloedigheid van Emmanuel. Je zou iemand toch een paar dagen geven om bij te komen. Weinig daarvan. Een dag na het incident staat zijn website online waarop hij crowdfunding start voor het financieren van een nieuw schip. Het verhaal van scheepskat Pipalup wordt smakelijk uit de doeken gedaan. De eerste zesduizend euro is al binnen….

 

Onze tips voor jou