Koershouden met sheet to tiller – Dick Huges

| Alle Praktisch

15,95

Nog 13 op voorraad (kan nabesteld worden)

Productinformatie

Toen de elektronica zijn opmars deed in het zeilen stond de ervaren Dick Huges naar eigen zeggen voor een keuze: ga ik daarin mee of ga ik een andere kant op. Hij deed beide: Huges vaart met gps, maar kan zichzelf ook prima redden met sextant en een aantal elastieken. Dat laatste vindt hij veel leuker en daarom schreef hij er een boek over…

Modern elektronisch zeemanschap is uiterst exact en gemakkelijk, maar afhankelijk van functionerende elektronica met gevaar van isolatie bij uitval. Het klassieke ‘do-it-yourself’ zeemanschap is minder exact, minder gemakkelijk maar het werkt altijd. Bovendien … het zelf doen, zelf begrijpen geeft inzicht en diepgang.

In ‘Koershouden met Sheet-to-Tiller’ laat Huges de sheet-to-tiller stuurautomaat zien. Die bestaat uit wat lijnen (geen touw zeggen), blokjes en een elastiek. Een lijn verbindt de schoothoek van het voorzeil met de helmstok op zodanige wijze dat als de boot oploeft of afvalt en de druk in het voorzeil verandert, die drukverandering via de lijn wordt doorgegeven aan de helmstok en de boot terug op koers komt. Het allermooiste van dit systeem is dat het ‘echt zeilen’; is, in de zin dat je je voortbeweegt met de gebruikmaking van de wind. Een windvaan is dat eigenlijk ook, maar een automaat is eigenlijk een beetje op de motor varen, een domme kracht die stroom gebruikt.

  • Auteur: Dick Huges
  • 80 pagina’s
  • 230 x 160 mm
  • Softcover Rijk geïllustreerd, full color

Alternatieve producten

Reviews voor Koershouden met sheet to tiller – Dick Huges

Vaak meebesteld