Stor Dry Luchtontvochtiger

| Alle producten van Caframo Marine

159,95

Nog 1 op voorraad

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending

Plus- en minpunten

  • + Bestrijdt schimmel, meeldauw en muffe geuren
  • + Continue zorgeloze werking, ook bij vorst (24/7 uur)
  • + Laag stroomverbruik
  • + Geen reservoir om te legen (zoals bij een luchtontvochtiger)
  • + Compact formaat
  • - Vanaf bootlengte van 10-11 meter is een tweede Stor Dry vereist

Productinformatie

De populaire Stor-Dry is een unieke oplossing voor het bestrijden van vochtproblemen als schimmel, meeldauw en muffe geuren tijdens de winterperiode. Gebruikt een verwarmingselement en interne ventilator om de lucht in de kajuit op te warmen en te laten circuleren ter voorkoming van condens en vocht. De Stor Dry is onderhoudsvrij en is dankzij het lage energieverbruik (75WATT!) erg geschikt als permanente winteroplossing. De Stor Dry is compact, gemaakt van niet corroderende aluminium en stevig geconstrueerd. Een LED indicatie is aanwezig ter controle. De Stor Dry heeft geen onderhoud nodig, is klaar voor gebruik en kan 24/7 aan staan.

Alternatieve producten

Meer informatie

Tips voor gebruik

Plaats de Stor Dry op een centrale plaats in de kajuit: bijvoorbeeld de kajuittafel. Open kastjes en deurtjes zodat de luchtstroming goed zijn werk kan doen. Plaats een houtje of andere verhoging onder het matras zodat ook daar de luchtstroom bij kan komen. Ook kussens en papieren kun je aan boord laten wanneer ze goed bereikbaar zijn door luchtstroom.

Hoe werkt het?

De Stor Dry bestrijdt schimmel en meeldauw met een unieke dual action techniek. Het verwarmingselement (1) verwarmt de lucht en een interne ventilator (2) laat de lucht circuleren.

1- Omdat de temperatuur met een actieve Stor-Dry licht hoger is in de boot dan erbuiten houdt de lucht het vocht vast in plaats van dat het condenseert op kussens, houtwerk waarna schimmels zouden ontstaan.

2 – De interne ventilator zorgt daarnaast nog voor luchtverplaatsing door de ruimte. Ook dit helpt condensvorming op oppervlaktes te voorkomen.

De Stor Dry werkt uiterst efficient met een laag stroomverbruik van 75 Watt. Voor een effectieve werking is het vereist dat deze 24 uur per dag actief is. De maximale ruimte waar de Stor Dry optimaal zijn werk doet is ongeveer 27 m3 (bootlengte 10-11m). Bij een grotere binnenruimte wordt geadviseerd twee Stor-Dry’s te installeren.

Specificaties

Kleur Aluminum
Afmetingen 25,5cm(l) x 25,5cm (b) x 12cm (h)
Gewicht 1100 gram
Uitvoering 230V
Garantie 2 Jaar

 

Reviews voor Stor Dry Luchtontvochtiger

Vaak meebesteld

Merk

caframo logo
Caframo is een Canadese merk wat in de afgelopen jaren een aantal innovatieve oplossingen heeft ontwikkeld voor aan boord. De Stor Dry,  tegen het hardnekkige vocht en schimmel in de winter, is daar een mooi voorbeeld van.