NOA Dekzeilframe Winter

Alle Dekzeilen
| Alle producten van NOA Aluminium
Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending

Productinformatie

Wil je de boot in de winter goed beschermen? In Zweden werken zeilers al jaren lang met deze dekzeil frames van NOA. Dit stevige aluminium frame is voorzien van speciale NOA fittingen die je bevestigd op hekstoel en preekstoel en zowel nok als poten zijn volledig afstelbaar om precies af te kunnen stellen op jouw boot. Over het frame kan vervolgens een dekzeil strak en goed ondersteund afgespannen worden. Door de open voor- en achterzijde ontstaat een perfect ventilerende opstelling en blijft je boot goed bereikbaar wanneer je wilt klussen in de winter.

Voordelen

 • Zeer solide dekzeil frame van zeewaterbestendig aluminium
 • Volledig verstelbare poten en nok
 • Met NOA fittingen eenvoudig te bevestigen aan hekstoel en preekstoel
 • Makkelijke en intuïtieve manier van op- en afbouwen binnen 30 minuten
 • Uitstekende ventilatie door open voor- en achterzijde
 • Zowel met staande mast of liggende mast te gebruiken
 • Lichtgewicht door gebruik van aluminium
 • Modulair systeem dus mee te nemen en uitbreidbaar/aanpasbaar bij nieuwe boot
 • Snel leverbaar in 1-2 weken
 • Uitgebreide Nederlandstalige handleiding. Klik hier voor handleiding
 • Ook beschikbaar in uitvoering met rompbeschermer: klik hier

Wil je het frame graag in het echt bekijken? Bezoek dan onze showroom in Zaandam voor een demo.

Bekijk hier het bijpassende voorgevormde dekzeil. Voor het opbergen na de winter heeft NOA een handige opbergtas als accessoire beschikbaar.

Alternatieve producten

Meer informatie

Over het NOA Dekzeilframe

Tijdens de winterstalling kunnen alle types weer verwacht worden: sneeuw, ijs, hagel, regen, harde wind en natuurlijk urenlange miezerbuien of een waterig zonnetje. Terwijl je warm in huis zit ligt de boot de elementen te trotseren. NOA`s aluminium dekzeilframes zijn speciaal ontwikkeld om het polyester, hout en teak aan boord te beschermen tegen de elementen. Het biedt een stevig frame wat los klapperende dekzeiltjes voorkomt, de grote irritatie van havenmeesters in de winter, en is een veel beter ventilerend alternatief voor de wintertent die op maat gemaakt moet worden en daardoor erg kostbaar is. Bijkomend voordeel: omdat het NOA frame modulair is kan het eenvoudig aangepast of uitgebreid worden bij de aankoop van een nieuwe boot.

De NOA frames zijn solide gebouwd en zorgen voor een uitstekende ventilatie waardoor je condensvorming voorkomt. De intuïtieve manier van opzetten wordt ondersteund door een heldere Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. Op die manier zet je in een handomdraai dit frame op waardoor ventilatie wordt gewaarborgd, je nog steeds in en rond het schip kunt klussen en wind, water en andere elementen buiten blijven.

De draagconstructie wordt overspannen met een dekzeil dat voor en achter open blijft. Hierdoor kan alles goed doorluchten. De stevige poten vangen de wind op die van de zijkant komt. Deze poten zijn telescopisch en worden tegen de voetrail gezet en zorgen daarmee voor een uitstekende stabiliteit. Aan het uiteinde zijn ze voorzien van plastic doppen om beschadigingen te voorkomen. Dit frame is ontworpen voor zeilboten met hek- en preekstoel. Op aanvraag kan dit frame ook geschikt gemaakt worden voor motorboten. Er zijn 7 verschillende maten om uit te kiezen van 7 tot en met 13 meter.

Bezoek onze showroom

Wil je het frame graag in het echt zien? Bezoek dan onze showroom in Zaandam voor een demo, we hebben hier een opstelling van het frame staan. We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9 uur tm 17 uur. Klik hier voor de route

Tabel afmetingen NOA winterframe

Frame Poten preekstoel Poten hekstoel Poten midden
7 meter 2 x 0,60 m – 1,20 m 2 x 0,90 m – 1,70 m 4 x 0,90 m – 1,70 m
8 meter 2 x 0,60 m – 1,20 m 2 x 0,90 m – 1,70 m 4 x 0,90 m – 1,70 m
9 meter 2 x 0,60 m – 1,20 m 2 x 0,90 m – 1,70 m 2 x 0,90 m – 1,70 m & 2 x 0,90 m – 2,30 m
10 meter 2 x 0,60 m – 1,40 m 2 x 1,25 m – 2,05 m 2 x 1,25 m – 2,05 m & 4 x 1,25 m – 2,65 m
11 meter 2 x 0,60 m – 1,40 mr 2 x 1,25 m – 2,05 m 2 x 0,90 m – 2,30 m & 4 x 1,25 m – 2,65 m
12 meter 2 x 0,90 m – 1,70 m 2 x 1,25 m – 2,65 m 2 x 0,90 m – 2,30 m & 4 x 1,50 m – 2,90 m
13 meter 2 x 0,90 m – 1,70 m 2 x 1,25 m – 2,65 m 2 x 0,90 m – 2,30 m & 4 x 1,50 m – 2,90 m

Tips voor de winterberging

 • Zorg voor een plek weg bij bomen en struiken waar takken en bladeren op uw schip kunnen komen en die een schuilplaats bieden aan muizen en ander ongedierte.
 • Zorg voor een goede kwaliteit dekzeil dat tegen een stootje kan. Sneeuw en opgevroren ijs kunnen een hoge belasting veroorzaken. Een zware kwaliteit voorgevormd dekzeil van 240 gram/m2 kan daar tegen en kun je hier meebestellen.
 • Zorg ervoor dat het zeil de grond niet raakt, hierdoor kan vocht “omhoog kruipen”
 • Span het dekzeil niet over de scepters heen, deze kunnen hierdoor verbuigen (bij veel wind). Verwijder uw scepters of laat het doek tót de potdeksel/voetrail lopen en trek wat er aan zeildoek over is over de nok.
 • Span het dekzeil mooi goed strak en gebruik deze handige dekzeilklemmen voor extra bevestigingspunten op de randen van het dekzeil. Afspannen kan met vlaggenlijn of met deze handige elastische spanners. 
 • Laat de voor- en achterkant open voor een goede ventilatie.
 • Kijk na het plaatsen van het zeil alles nog een keer goed na op scheurtjes, gaten en andere plekken waar water door kan sijpelen.
 • Breng de boot een bezoekje na zware wind en/of neerslag. U kunt alles wel goed voor elkaar hebben, maar er kunnen zaken van de buren op uw boot zijn beland.
 • Voor het afbreken en opbergen na de winter heeft NOA een opbergtas als accessoire beschikbaar. Klik hier om de tas van NOA te bekijken.

Reviews voor NOA Dekzeilframe Winter

Vaak meebesteld

Merk

NOA Aluminium is een bedrijf gevestigd in het Zweedse Tyresö, aan de rand van Stockholm, waar het sinds 1985 topkwaliteit aluminium producten voor de watersport produceert. Meest bekend in Nederland zijn de verstelbare steunen voor zonnepanelen. NOA Aluminium heeft zich met oog voor kwaliteit en solide producten in het hogere kwaliteitssegment van de watersport weten te positioneren.