Cim-Tek Tank Dryer

Productinformatie

Water in je dieseltank verwijder je gemakkelijk met de CIM-Tek Tank Dryer. Deze ‘tank sok’ bevat sterk absorberende silicagel balletjes die samen het water uit de tank opzuigen. Zo voorkom je dat dieselbacterien zich kunnen ontwikkelen met verstopte filters en motorproblemen tot gevolg. Dit product is nieuw in de watersport, maar al jaren succesvol in gebruik in de industrie!

Hoe werkt het: laat de Tank ‘Sok’ eenvoudig aan het 2 meter lange touwtje in de tank zakken. Zodra hij is geplaatst zal het direct water opnemen. Het advies is om hem na 1 uur te controleren. Als het element nog niet volledig is verzadigd kun je hem terugplaatsen en uiterlijk na 1 week verwijderen. Geschikt voor diesel, benzine, biobrandstof en stookolie. Let op: de Tank Dryer zet uit en past door tankopeningen met een diameter vanaf 5 centimeter.

De Tank Dryer verwijdert niet alleen het water maar geeft je ook een goed beeld hoeveel water zich eigenlijk in je tank verzamelt. Bestel nu per stuk of in een extra voordelige set van 3 stuks!

Alternatieve producten

Meer informatie

Instructies

  1. Doof sigaretten en ander brandend materiaal voor het openen van de tank
  2. Let op: controleer de diameter van de tankopening, deze dient minimaal 5 centimeter te zijn om de verzadigde Tank Dryer straks weer uit de tank te kunnen halen.
  3. Houd het koord vast en laat de Tank Dryer zakken in de tank
  4. Zorg ervoor dat het koord lang genoeg is om de Tank Dryer op de bodem van de tank te laten liggen. Dit is waar het water zich zal bevinden.
  5. Zorg ervoor dat het koordje ergens vastzit en sluit de tankdop
  6. Wanneer de Tank Dryer water gaat absorberen zal het uitzetten. Tot de Tank Dryer volledig verzadigd is kan het in de tank blijven. Check dit na het eerste uur. De Tank Dryer moet vervolgens na een week worden vervangen.
  7. Installeer de Tank Dryer zo dat een tankgever of de brandstof uitlaat niet verhinderd wordt.

Reviews voor Cim-Tek Tank Dryer

Vaak meebesteld