Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Dinghy Rings FLEX Davits

Alles van Dinghy Rings

449,-

Uitverkocht

Productinformatie

Een davits voor je bijboot, maar dan simpel, flexibel én betaalbaar. Dat is Dinghy Rings. Een gepatenteerde slimme Zweedse oplossing voor je bijboot. Geen verlies van snelheid meer onder zeil maar wel binnen enkele seconden in de bijboot zitten als je dat wilt. Niet met vereende krachten de rubberboot van en aan dek hijsen, maar een zeer gemakkelijk te bedienen systeem door slechts één persoon. Waarbij de buitenboordmotor zelfs kan blijven zitten.

Dinghy Rings maken slim gebruik van de hefboomwerking. Dit maakt het mogelijk om de bijboot met slechts minimale moeite uit het water te tillen. Het kan gebruikt worden op bijna elke plek op de boot: de achtersteven, de zijkant én de boeg. Het systeem is volledig demontabel en zo makkelijk op te bergen, zonder al teveel plek in te nemen. Het ontwerp is veilig en zeer stabiel. De materialen zijn van degelijke Zweedse kwaliteit met 10 jaar garantie.

Dit is de FLEX uitvoering van Dinghy Rings die los ingezet kan worden op achtersteven, zijkant en boeg. Klik hier voor SLIM uitvoering, speciaal ontwikkeld voor montage onder een smal zwemplatform van maximaal 90 cm.

Dinghy Rings is geschikt voor bijboten tot 60kg (inclusief motor) of max. 3.5 meter lengte.

Voordelen

  • Geen verlies van snelheid onder zeil of motor
  • Simpel en snel door 1 persoon te bedienen systeem
  • Werkt mét buitenboordmotor
  • Volledig demontabel
  • Zeer betaalbaar dankzij het minimalistische ontwerp
  • Zweedse kwaliteit. Gemaakt van 30/25mm RVS (AISI 316) en UV-bestendig EVA schuimrubber.
  • 10 jaar fabrieksgarantie

Alternatieve producten

Meer informatie

Productvideo Dinghy Rings Flex

Veelgestelde vragen

Voor welke rubberboten is Dinghy Rings geschikt?

Dinghy Rings is ontworpen voor kleinere dinghy’s met een lengte van maximaal 3.5m en een gewicht van maximaal 60kg. De afstand tussen de drijvers mag 97-127cm bedragen, wat overeenkomt met een totale breedte van 130-170cm.

Kan de buitenboordmotor gemonteerd blijven?

In de meeste gevallen kan de motor in een gekantelde positie van 30-85 graden gehouden worden. Verwijder de motor als deze standaard verder dan 85 graden gekanteld wordt. Let op: een viertaktmotor mag niet in de verkeerde richting worden gekanteld (volg de instructies). Maximum totaalgewicht voor dinghy inclusief motor is 60kg.

Is het nodig aanpassingen aan de dinghy te doen?

Nee, Dinghy Rings is ontworpen om gebruik te maken van de kegelvormige uiteindes op de drijvers. In het geval dat de drijvers vlakke uiteindes hebben moeten er twee LINK opzetstukken op de drijvers worden vastgelijmd.

Mijn dinghy heeft platte uiteinden, past Dinghy Rings dan wel?

Om dinghy’s voorzien van drijvers met platte uiteindes te kunnen gebruiken met Dinghy Rings moeten er twee LINK opzetstukken worden vastgelijmd.

Beschadigen de uiteindes van mijn dinghy?

Nee, de metalen ringen verdelen de druk gelijkmatig over het rubberen oppervlak. Let wel dat het metaal onbeschadigd blijft en dat het contactoppervlak van de drijvers niet kan glijden in de ringen. Het is belangrijk om de luchtdruk in de dinghy te controleren. Als de luchtdruk lager dan aanbevolen is kan langdurige opslag leiden tot vervormingen of beschadigingen.

Wordt de zwemtrap geblokkeerd?

Bij de meeste zwemplatformen is het niet mogelijk om de zwemtrap te blijven gebruiken in combinatie met een gehesen dinghy. Voor gebruik van de zwemtrap laat u de dinghy zakken in het water.

Hoeveel jaar garantie krijg ik op mijn aankoop?

Op alle producten van Dinghy Rings krijgt u 10 jaar fabrieksgarantie.

Afmetingen Dinghy Rings

afmetingen dinghy rings flex 1

Montagehandleiding video

 

Reviews voor Dinghy Rings FLEX Davits

Vaak meebesteld

Merk

Door het innovatieve en elegante design van Dinghy Rings wordt het overbodig om uw rubberen bijboot op sleeptouw te nemen, het dek op te hijsen of continu op te blazen en leeg te laten lopen wanneer het anker wordt gelost. De werking van het Dinghy Rings systeem is gebaseerd op de ‘Golden Rule of Mechanics’. Dit maakt het mogelijk om een dinghy met slechts minimale moeite uit het water te tillen. Daarnaast kan ook een buitenboordmotor gewoon op de dinghy blijven zitten, zodat er na de tewaterlating direct mee kan worden gevaren. Het gepatenteerde ontwerp is discreet, gebruiksvriendelijk, veilig en zeer stabiel.
11

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps