Dinghy Rings SLIM Davits

| Alle producten van Dinghy Rings

379,-

Nog 3 op voorraad

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending

Productinformatie

Een davits voor je bijboot, maar dan simpel, flexibel én betaalbaar. Dat is Dinghy Rings. Een gepatenteerde slimme Zweedse oplossing voor je bijboot. Geen verlies van snelheid meer onder zeil maar wel binnen enkele seconden in de bijboot zitten als je dat wilt. Niet met vereende krachten de rubberboot van en aan dek hijsen, maar een zeer gemakkelijk te bedienen systeem door slechts één persoon. Waarbij de buitenboordmotor zelfs kan blijven zitten.

Dit is de SLIM uitvoering van Dinghy Rings, speciaal ontwikkeld voor montage onder een smal zwemplatform van maximaal 90 cm. Klik hier voor de FLEX uitvoering van Dinghy Rings die los ingezet kan worden op achtersteven, zijkant en boeg.

Dinghy Rings maken slim gebruik van de hefboomwerking. Dit maakt het mogelijk om de bijboot met slechts minimale moeite uit het water te tillen. Deze SLIM uitvoering is geschikt voor een smal zwemplatform van maximaal 90 cm. Klik hier voor een afbeelding met de precieze afmetingen. Na installatie zijn alle bevestigingen onzichtbaar. Beide ringen zijn los te halen en voorzien van een inwendig elastiek om te voorkomen dat ze in het water vallen.Het ontwerp is veilig en zeer stabiel. De materialen zijn van degelijke Zweedse kwaliteit met 10 jaar garantie.

Voordelen

 • Geen verlies van snelheid onder zeil of motor
 • Simpel en snel door 1 persoon te bedienen systeem
 • Werkt mét buitenboordmotor
 • Zeer betaalbaar dankzij het minimalistische ontwerp
 • Zweedse kwaliteit. Gemaakt van 30/25mm RVS (AISI 316) en UV-bestendig EVA schuimrubber.
 • 10 jaar fabrieksgarantie

Alternatieve producten

Meer informatie

Productvideo Dinghy Rings


Afmetingen Dinghy Rings SLIM

dinghy rings slim 4

Specificaties Dinghy Rings SLIM

 • Gewicht: 4 kilo
 • Afstand tussen drijvers rubberboot (midden tot midden): 97-127 cm
 • Geschatte bijbehorende breedte van rubberboot: 132-172 cm
 • Maximaal aanbevolen lengte rubberboot: 350 cm
 • Maximaal aanbevolen gewicht inclusief motor: 60 kilo
 • Aanbevolen motor: 2-6 PK
 • Materialen: AISI 316L pijp van 30/25 mm. UV- resistente polyester banden met marine kwaliteit buckles.
 • Toepassing: Gemonteerd onder extern zwemplatform met maximale breedte van 900 mm.

Veelgestelde vragen

Voor welke rubberboten is Dinghy Rings geschikt?

Dinghy Rings is ontworpen voor kleinere dinghy’s met een lengte van maximaal 3.5m en een gewicht van maximaal 60kg. De afstand tussen de drijvers mag 97-127cm bedragen, wat overeenkomt met een totale breedte van 130-170cm.

Kan de buitenboordmotor gemonteerd blijven?

In de meeste gevallen kan de motor in een gekantelde positie van 30-85 graden gehouden worden. Verwijder de motor als deze standaard verder dan 85 graden gekanteld wordt. Let op: een viertaktmotor mag niet in de verkeerde richting worden gekanteld (volg de instructies). Maximum totaalgewicht voor dinghy inclusief motor is 60kg.

Is het nodig aanpassingen aan de dinghy te doen?

Nee, Dinghy Rings is ontworpen om gebruik te maken van de kegelvormige uiteindes op de drijvers. In het geval dat de drijvers vlakke uiteindes hebben moeten er twee LINK opzetstukken op de drijvers worden vastgelijmd (los te bestellen, zie link).

Mijn dinghy heeft platte uiteinden, past Dinghy Rings dan wel?

Om dinghy’s voorzien van drijvers met platte uiteindes te kunnen gebruiken met Dinghy Rings moeten er twee LINK opzetstukken worden vastgelijmd (los te bestellen, zie link).

Beschadigen de uiteindes van mijn dinghy?

Nee, de metalen ringen verdelen de druk gelijkmatig over het rubberen oppervlak. Let wel dat het metaal onbeschadigd blijft en dat het contactoppervlak van de drijvers niet kan glijden in de ringen. Het is belangrijk om de luchtdruk in de dinghy te controleren. Als de luchtdruk lager dan aanbevolen is kan langdurige opslag leiden tot vervormingen of beschadigingen.

Hoeveel jaar garantie krijg ik op mijn aankoop?

Op alle producten van Dinghy Rings krijgt u 10 jaar fabrieksgarantie.

Reviews voor Dinghy Rings SLIM Davits

Vaak meebesteld

Merk

Door het innovatieve en elegante design van Dinghy Rings wordt het overbodig om uw rubberen bijboot op sleeptouw te nemen, het dek op te hijsen of continu op te blazen en leeg te laten lopen wanneer het anker wordt gelost. De werking van het Dinghy Rings systeem is gebaseerd op de ‘Golden Rule of Mechanics’. Dit maakt het mogelijk om een dinghy met slechts minimale moeite uit het water te tillen. Daarnaast kan ook een buitenboordmotor gewoon op de dinghy blijven zitten, zodat er na de tewaterlating direct mee kan worden gevaren. Het gepatenteerde ontwerp is discreet, gebruiksvriendelijk, veilig en zeer stabiel.
11