Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Handpeilkompas Iris 50 | Plastimo

Alles van Plastimo
Showroom Sailspecials

Bekijk dit product in onze winkel!

Klik hier voor de route en openingstijden.

Productinformatie

Het Plastimo Iris 50 Handpeilkompas is een nuttige aanvulling op het stuurkompas en een must have voor het uitvoeren van peilingen. De rubberen behuizing van dit kompas zorgt ervoor dat het kompas tegen een stootje kan en goede grip geeft zelfs met natte handen. Naast het normale gebruik om een peiling uit te voeren kunt u dit kompas ook uitstekend gebruiken om te kijken of en wat de deviatie van uw stuurkompas is.

 

Alternatieve producten

Meer informatie

De naaldkaart is gebalanceerd voor gebruik in de zone A en B (zie kaart) en gelagerd op saffier. De maximale kanteling van de verticale as waarop de naaldkaart vrij kan draaien is 12 graden.

De vloeistofgedempte naaldkaart is tot op 1° nauwkeurig af te lezen. Door de fosforescente verlichting (glow-in-the-dark) heeft u geen zorgen meer over lege batterijtjes.

Plastimo geeft 5 jaar garantie op dit kompas.

Dit handpeilkompas is voorzien van een naaldkaart met daarop twee graden verdelingen waardoor u dit handpeilkompas is op twee manieren kunt gebruiken. De binnenste heeft grote cijfers en letters voor de vier hoofdstreken (N, O, Z, W) De kleinere cijfers zonder hoofdstreken staan op de kop en worden via een prisma afgelezen.

Tips voor gebruik

Het gebruik van dit kompas is zeer eenvoudig:

U houdt het kompas op ooghoogte en kijkt in het prisma. U ziet in het prisma een rood streepje welke u in één lijn brengt met het te peilen object. Als de naaldkaart gestabiliseerd is kunt u in het prisma aflezen op hoeveel graden dit object zich bevind. Het lens-gedeelte van de prisma is zo geslepen dat het de koers laat zien op “oneindig” waardoor uw ogen nauwelijks tot niet hoeven te compenseren als u naar het te peilen object in de verte kijkt. U zult altijd de koers én het te peilen object scherp zien. 

Een makkelijker en snellere (maar minder nauwkeurige) methode is om het kompas op borsthoogte te houden en van bovenaf het kompas af te lezen.

Reviews voor Handpeilkompas Iris 50 | Plastimo

Vaak meebesteld

Merk

plastimo logo
Het Franse merk Plastimo is al jaren een bekende naam in de watersportwereld. Naast veel veiligheidsproducten staat Plastimo ook bekend om een unieke lijn aan hoge kwaliteit (hand)kompassen.

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps