Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

I N K O O P A C T I E

Samen lijnen vervangen bij CS.RIGGING nu met 20% korting!

actie nieuwe lijnen gleistein 1

Wil je het seizoen fris van start met nieuwe lijnen? Profiteer dan nu van onze nieuwe lijnen-actie met tuigerij CS.RIGGING.

Ontvang een voorstel op maat met 20% Sailspecials korting! Laat een professionele splitser de lijnen direct prachtig afwerken met sluitingen en lussen.

  • Volledig op maat samengesteld lijnenpakket voor jouw boot
  • Lijnen en sluitingen van A-merken als Gleistein, Wichard en Seldén
  • Ook 15% korting op de sluitingen
  • Professionele splitsservice en stars service
  • Meedoen aan de actie kan vanuit Nederland en België

Actie loopt tot uiterlijk donderdag 31 maart

Deze inkoopactie is NU LIVE

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Lijnen

DynaOne grijs 4

Gleistein® DynaOne Dyneema

Voor raceboten met een mantel waar nodig.
 
Specs bij 10 mm:
prijs: €€€€
gewicht: 5,0 kg/100m1
breekkracht: 7.980kg
rek: 0,6%
gleistein tasmania grijs

Gleistein® Tasmania Full color

Dé dubbel gevlochten grootschoot of landvast in een moderne full color.

Specs bij 10 mm:
prijs: €€
gewicht: 6,8 kg/100m1
breekkracht: 2.000kg
rek: 2,0%

gleistein tasmania

Gleistein® Tasmania CS

Een geschikte lijn als val met meer rek.

Specs bij 10 mm:
prijs: €€
gewicht: 6,8 kg/100m1
breekkracht: 2.000kg
rek: 2,0%

gleistein megatwin dyneema

Gleistein® Megatwin Dyneema

Voor de veeleisende zeiler de geschikte lijn.

Specs bij 10 mm:
prijs: €€€€
gewicht: 6,8 kg/100m1
breekkracht: 4.900kg
rek: 0,4%

gleistein cup polyester lijn

Gleistein® Cup Polyester

Een polyester val met weinig rek.

Specs bij 10 mm:
prijs: €
gewicht: 7,3 kg/100m1
breekkracht: 2.200kg
rek: 1,4%

geoprop2

Gleistein® Megatwin 07 Dyneema

De meest gebruikte dyneema lijn als val.

Specs bij 10 mm:
prijs: €€€
gewicht: 6,7 kg/100m1
breekkracht: 3.200kg
rek: 0,6%

gleistein sailspecials

Gleistein is in 1824 opgericht in Bremen. Anno 2021 beschikken ze over werelds modernste productie installaties met een totaal productie oppervlak van meer dan 17.000 m². Hier worden maar liefst meer dan 5500 verschillende soorten touwen geproduceerd.

CS.RIGGING, werkt al sinds 1997 nauw samen met Gleistein en mag zich met trots de hoofddealer van Gleistein noemen.

Over CS.RIGGING

CS.RIGGING is een professionele, full-service tuigerij en in het hele land actief. Aangesloten bij de HISWA en gespecialiseerd in het produceren en vervangen van verstagingen en (gesplitste) lijnen. In het ‘splitsparadijs’ in Zaandam stelt professioneel splitser Joost dagelijks de mooiste Gleistein©  lijnenpakketten samen en werkt deze af met een splits naar wens waarbij werkelijk alles mogelijk is.

Video afspelen

Splitsen

oogsplits

Oogsplits

Bij een oogsplits wordt de lijn weer terug in zichzelf gesplitst waarbij een lus of oog ontstaat. Hierdoor kun je de lijn gemakkelijk aan iets haken. Je gebruikt een oogsplits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft.fd

Kernsplits CS.RIGGING

Kernsplits

Een kernsplits is een oogsplits waarbij het oog (of lus)  geen mantel heeft. Ook kies je voor deze splits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft. Doordat de mantel hier ontbreekt, is de lus zelf soepeler dan bij een oogsplits.

IMG 2124 2

Vlaams oog

Een Vlaams oog is een oogsplits, maar dan zonder kern. Daardoor is deze slapper en heeft hij minder trekkracht. Een Vlaams oog wordt hoofdzakelijk gebruikt om de lijn door de mast te halen.

Betakeling

Betakeling

Bij een betakeling wordt om het uiteinde van een lijn wordt een dun touw, of takelgaren strak gewikkeld. De betakeling zorgt ervoor de mantel strakker om de kern blijft zitten, en dus langer mee gaat

lus met low friction eye

Low Friction

Door de low friction ring van Selden kunnen andere lijnen lopen. Het materiaal is van zwart geanodiseerd aluminium. De ringen zijn licht, sterk en onderhoudsvrij.  Geschikt voor statische belastingen.

 
 
lus met versterkte kous

Kous

Een oogsplits kan ook van een kous voorzien worden. Op deze manier kan de lijn bevestigd worden aan een sluiting. Indien grotere krachten van toepassing zijn is een versterkte kous gunstiger. Onze kous is altijd van RVS.

splitsparadijs
Video afspelen

Hoe werkt deze special?

box star

1. VRAAG OP TIJD EEN OFFERTE AAN

Vraag vrijblijvend een offerte aan, maar doe dit uiterlijk op donderdag 31 maart. Deze aanvraag geeft recht op een voor jou op maat samengesteld Gleistein lijnenpakket met 20% Sailspecials korting. Binnen deze actie ontvang je in de actieperiode ook nog eens 15% korting op bijpassende sluitingen van merken als Wichard, Tylaska en Seldén die je direct aan de lijn kunt laten splitsen.

box star

2. ONTVANG ADVIES & OFFERTE

Na het versturen van je aanvraag stelt Lars van CS.RIGGING een lijnenpakket offerte voor je samen. Bij vragen kan het zijn dat hij even telefonisch contact met je opneemt om je wensen door te spreken.

Tip: benut de kennis en ervaring bij CS.RIGGING en schroom niet per mail of telefoon alle vragen te stellen waar je graag een antwoord op krijgt.

box star

3. HET MOMENT VAN DE BESLISSING

Binnen 3 werkdagen na je aanvraag of het contact per telefoon ontvang je per e-mail de maatwerk offerte van CS.RIGGING. Je hebt vervolgens t/m zondag 10 april de tijd een beslissing te nemen over de offerte.

Zeker, dat is mogelijk. Je kunt in de actie optioneel sluitingen meebestellen en het splitswerk laten doen, maar er natuurlijk voor kiezen hier geen gebruik van te maken. Houdt er wel rekening mee dat met name de modernere Dyneema lijnen van Gleistein lastig te splitsen zijn. Ook een professionele geoefende splitser heeft daar zomaar 20 tot 30 minuten voor nodig. Heb je dit nog niet eerder gedaan dan adviseren we je dit te laten doen.

In onderstaande video geeft het Engelse magazine Yachting Monthly handige tips. Je maakt het jezelf nog makkelijker door CS.Rigging aan het einde van de val een vlaams oog te laten splitsen. Dit is een klein soepel oogje zonder mantel waar je heel gemakkelijk een lijntje aan knoopt.

Ja, dat is geen enkel probleem.

Dat is helaas niet mogelijk binnen de actie omdat het in de actieweken voor CS.Rigging dan erg druk en onoverzichtelijk wordt.

Het idee achter een special is simpel. Wanneer zeilers zich slim online verzamelen ontstaat een aantrekkelijk platform voor een leverancier om een bijzondere aanbieding te doen. Door de omvang van het aantal zeilers die meedoen via Sailspecials en doordat Carl Stahl (het bedrijf achter CS Rigging) importeur is kunnen we een scherpe actie organiseren zonder op kwaliteit van materialen en service in te boeken!