Rule 500 Bilgepomp

| Alle producten van Rule

Productinformatie

De Rule 500 Bilgepomp is een robuuste niet-automatische pomp die dankzij de diameter van slechts 6 centimeter ook in krappe ruimtes is te installeren. De Rule 500 heeft een maximale capaciteit van 1890 liter per uur en is daarmee een model voor kleinere ruimtes of bilges. Werkt in combinatie met een vlotterschakelaar.

De voordelen van een Rule pomp gelden ook voor dit model: marine grade bedrading, een beveiliging tegen verbranding door drooglopen en heel handig: het click on-systeem. Met het click on-systeem is de pomp los en vast te klikken op de vastgeschroefde basis. Dat maakt de pomp heel makkelijk te reinigen of te vervangen. Bij aankoop van een Rule pomp heeft u recht op 3 jaar fabrieksgarantie.

  • Maximale capaciteit: 1890 liter per uur
  • Slangaansluiting: 19mm
  • Afmetingen: 60mm diameter, 89mm hoogte
  • Maximale opvoerhoogte: 2 meter

Let op: Het design van de Rule 500 is over de jaren verbeterd. De afgebeelde pomp is de huidige versie. Wilt je een oude Rule 500 vervangen, dan kan het zijn dat deze niet op dezelfde manier past.

Alternatieve producten

Meer informatie

Specificaties Rule 500 Bilgepomp

Capaciteit maximaal 1890 liter per uur
Voltage 12 (Vdc)
Verbruik 1.9 (amp)
Slangdiameter aansluiting 19 mm
Hoogte 89 mm
Breedte 60.3 mm
Gewicht 260 gram

Download hier de Rule handleiding

Advies Rule 500

De moeite die een bilgepomp moet doen om het water naar buiten te pompen heeft uiteraard invloed op de prestaties. Het is dus verstandig bij het kiezen van een type na te gaan wat de opvoerhoogte van het water zal zijn en daar de keuze van de pomp op aan te passen!

Advies

Voor de Rule 500 bilgepomp adviseert Rule een maximale opvoerhoogte van 2 meter. Gerespecteerde merken zoals Rule hebben grafieken beschikbaar. Onderstaande grafiek geeft de prestaties van de pomp weer t.o.v. de opvoerhoogte. Dat maakt duidelijk dat bij een opvoerhoogte van 1,8 meter de prestaties met 50% afnemen. U bent bij die opvoerhoogte dus veel beter af met de Rule 1100 bilgepomp.

prestaties rule pompen

Reviews voor Rule 500 Bilgepomp

Vaak meebesteld

Merk

Rule levert al vele jaren bilgepompen voor de pleziervaart. Van kleine bootjes tot grote schepen, de pompen van Rule houden de bilge droog. De Rule pompen worden tot op de dag van vandaag verder ontwikkeld, verbeterd en doorontwikkeld en zijn het absolute A-merk bilgepomp in de watersport.