Breeze Bandit Windvanger

54,95

Uitverkocht

Productinformatie

Op warme zomerdagen brengt de Breeze Bandit verkoeling onderdeks. De windvanger pikt de lichtste windvlaag op en voert deze naar beneden, door het dekluik, de kajuit of slaaphut in. Het unieke ontwerp met 4 luchtkamers maakt dat de Breeze Bandit bij elke windrichting functioneert. Draait de wind, dan opent zich automatisch een nieuwe luchtkamer. Werkt effectief en zorgeloos, zowel in de haven als voor anker.

  • Geschikt voor dekluiken tot 52x52cm (standaardmaat)
  • Eenvoudig op te hangen aan een val
  • Standaard geleverd met compact opbergtasje
  • Inclusief drukknoopsluitingen voor bevestiging onderdeks
  • Kleur: volledig navy. Enkele foto’s tonen oude model met witte strook waar vuil sneller zichtbaar op werd.

Alternatieve producten

Meer informatie

De Breeze Bandit brengt heerlijke verkoeling onderdeks. De windvanger pikt de lichtste windvlaag op en voert deze naar beneden, door het dekluik, de kajuit of slaaphut in. Het unieke ontwerp met 4 luchtkamers maakt dat de Breeze Bandit bij elke windrichting functioneert. Draait de wind, dan opent zich automatisch een nieuwe luchtkamer. Werkt effectief en zorgeloos, zowel in de haven als voor anker.

Eenvoudige montage

De Breeze Bandit wordt opgehangen aan een val en is 1,8 meter hoog. Een extra lijntje naar (bijvoorbeeld) de boeg houdt de Breeze Bandit op zijn plaats. Standaard meegeleverd zijn bevestigingsmaterialen voor bevestiging onder dek. De Breeze Bandit wordt aan de onderzijde van het dekluik gemonteerd met RVS drukknoop sluitingen waardoor hij snel en gemakkelijk is te (de)monteren. Als alternatief kan er ook gekozen worden voor bevestiging met klittenband (niet standaard meegeleverd). De Breeze Bandit wordt standaard geleverd in een compact nylon opbergtasje.

Het verhaal achter de Breeze Bandit

Het design van de Breeze Bandit heeft een interessante geschiedenis. Meer dan 200 jaar geleden werd het idee al toegepast door de Britse Marine. Ze brachten verkoeling in de hutten van de Britse oorlogsschepen. De Amerikaanse zeiler Bradd Wilson herontdekte dit slimme ontwerp en moderniseerde het met lichtgewicht materialen. Zo is de moderne Breeze Bandit in staat ook de lichtste windvlagen effectief naar onderdeks te voeren. Sinds 2004 wordt de Breeze Bandit verkocht in Amerika en is daar erg populair vanwege de effectiviteit en de aantrekkelijke prijs. Dit jaar is het model licht aangepast. Het nieuwe model, wat in deze special beschikbaar is, heeft geen witte strook meer aan de onderzijde, vuil was hierop snel zichtbaar. Het nieuwe model is volledig navy uitgevoerd.

Het geheim van de werking van de Breeze Bandit is het ontwerp met 4 luchtkamers. Het extra smalle profiel, vierkante vorm en de vier lichtgewicht rekvrije polyester panelen zorgt ervoor dat de luchtkamer die zich in de richting van de wind bevindt razendsnel opent. Het ontwerp is veel effectiever dan het ontwerp van de traditionele windvangers en het is in staat zelfs lichte en variabele wind te ‘vangen’.

Specificaties

  • Hoogte geïnstalleerd: 1,8 meter
  • Afmetingen onderzijde: Past op luiken tot 52×52 cm (standaardmaat) of rechthoekige luiken tot 60x45cm.
  • Materiaal:  210D Polyester. Rekt niet, ook niet wanneer het materiaal nat is. Voorzien van polyurethane coating. Fladdert en klappert niet in de wind.
  • Afwerking: 2,5 cm polyester webbing, dubbel gestikt.
  • Bevestigingsmethode: 4 RVS snap sluitingen en schroefjes meegeleverd.

Reviews voor Breeze Bandit Windvanger

Vaak meebesteld