SUNBEAMsystem 55 Watt Tough Flush

| Alle producten van SUNBEAMsystem
5 jaar garantie op dit paneel

309,-

Nog 5 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending

Laat je adviseren in onze showroom in Zaandam!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

Het nieuwe 55 Watt Tough zonnepaneel van SUNBEAMsystem is een beloopbaar zonnepaneel. Dit model past qua maat bij veel zeiljachten uitstekend op het garagedak (voor de buiskap). Voorzien van een anti-slip oppervlak en extra UV-bestendige coating voor een extreem lange levensduur.  Daarom geleverd inclusief 5 jaar garantie. Dankzij hoogefficiente (>22.5%) zonnecellen van Sunpower is dit paneel gemiddeld 30% kleiner dan andere panelen van een gelijkwaardig wattage. Het paneel is met 1000 gram extreem licht en heeft een maat van 54,5 x 53,5 cm.

 • Shadow optimized: unieke indeling van de zonnecellen waardoor het paneel beter prestaties behaalt in situaties van (gedeeltelijke) schaduw, bijvoorbeeld als het paneel onder een giek ligt.
 • Extreem licht, flexibel en slechts 3mm dun. Buigbaar tot een hoek van 15 graden
 • Tough uitvoering: extreem duurzaam met 5 jaar garantie en voorzien van anti-slip
 • Flush kabel aansluiting: geeft een volledig egaal oppervlak zonder uitstekend stekkerdoosje

Download hier onze 12 tips voor het installeren van een SUNBEAMsystem zonnepaneel

Alternatieve producten

Meer informatie

Hoe monteer ik de panelen?

Voor montage aan dek wordt in de meeste gevallen gekozen voor een combinatie van dubbelzijdige 3M VHB tape en Sikaflex 291i kit. Met de tape wordt het paneel gefixeerd om daarna op de rand afgekit te worden. Het is aan te raden het gebied rondom de kabel te voorzien van extra kit zodat, na uitharding, ook daar oppervlakte druk op het paneel evenredig verdeeld wordt. Veel uitvoeringen van de panelen hebben ook RVS bevestigingsogen, deze worden soms gebruikt door eigenaren van stalen schepen om het paneel vast te schroeven. In deze video leggen we de installatie stap voor stap uit: https://www.youtube.com/watch?v=Gdv2p1_fDmU https://www.youtube.com/watch?v=l_yFTQWc-lc

Checklist extra accessoires

Wat heeft u naast paneel en MPPT laadregelaar verder nodig? Hieronder vind u een handige checklist:
 • Solarkabel 4mm2 vertind (de kabel is eenaderig en in rood (+) en zwart (-) per meter te bestellen). Geschikt voor het verlengen van de flush kabel naar de regelaar en van regelaar naar accu. De meeste mensen komen met een meter of 6 tot 8 per kleur goed uit.
 • Dekdoorvoer: we hebben verschillende horizontale dekdoorvoeren. Meest geschikt en mooi voor de Flush kabel is deze doorvoer van Scanstrut
 • Verbinden van kabel: de Flush kabel verlengt u onderdeks met solarkabel. Verlengen kan met een reguliere elektrische verbinding bijvoorbeeld door te solderen of een verbinder te gebruiken uit een setje kabelschoentjes. Het is in elk geval belangrijk belangrijk te bepalen of er op de plek van het verlengen vocht kan komen, dat stelt uiteraard hogere eisen aan de verbinding.
 • Sikaflex 291i wit of zwart voor het afkitten van de randen van de panelen. We adviseren de werkwijze in bovenstaande video aan te houden. U heeft dan aan 1 koker van 300ml zeker genoeg.
 • De dubbelzijdige tape in de video over de bevestiging aan dek is van 3M. Dit wordt VHB tape genoemd. We kunnen deze meeleveren voor €2,75 per meter. Het idee is dat u de tape gebruikt op de randen van het paneel en bij 1 of 2 stroken in het midden. Vervolgens kunt u met de Sikaflex 291i de randen van het paneel afkitten.

Specificaties 55 Watt Tough Flush

Modelnaam Tough 55W Flush
Anti-slip Ja
Garantie 5 Jaar
Shadow Optimized Ja
Zonnecellen Sunpower (>22.5%)
Pmax* Watt 55,4
Voc* Volt 25.11
Isc* Ampére 3,16
Vmp* Volt 19.5
Imp* Ampére 2,82
Vermogenstolerantie ± 3%
Zonnecellen Sunpower (>22.5%)
Max.systeem voltage (incl.by-pass diode) 30V (65V)
Gewicht  kg, excl. kabels 1
Lengte  cm 54,5
Breedte cm 53,5
Kabelaansluiting Flush
Kabel  meter 1,5
Bevestigingsogen  4 x 6mm
3M plaklaag Los geleverd Nee
Stuksverpakking met handleiding Ja
Toelichting
 • Pmax geeft het maximaal haalbare vermogen van het paneel aan.
 • Voc (Voltage open circuit) staat voor het maximale voltage dat het paneel kan bereiken als er niets aan belasting op wordt aangesloten.
 • Isc (Ampere short circuit) is de maximale stroom die bereikt kan worden als het paneel kortgesloten wordt.
 • Vmp (Voltage maximum power) is het voltage wat het paneel kan bereiken onder ideale omstandigheden.
 • Imp (Ampere maximum power) is de maximale stroom die het paneel kan bereiken onder ideale omstandigheden

Veelgestelde vragen

[elementor-template id="314649"]

Reviews voor SUNBEAMsystem 55 Watt Tough Flush

Vaak meebesteld

Merk

sunbeam system sailspecials
SUNBEAMsystem produceert een breed assortiment compacte beloopbare zonnepanelen, specifiek voor de watersport. De SUNBEAMsystem zonnepanelen zijn flexibel en beloopbaar en bij uitstek geschikt voor montage aan dek, op een kajuitdak en zelfs op een buiskap of bimini. Met de hoogefficiënte Sunpower™ cellen halen SUNBEAMsystem panelen de maximale haalbare opbrengst uit zelfs de kleinste oppervlakken. Het Zweedse Design en hoogwaardige afwerking staan garant voor een zeer duurzaam product. Bestel nu uw nieuwe zonnepanelen bij Sailspecials of vraag ons om advies!