Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Sunbeamsystem Fold 124,5 Watt Set met 10A Genasun MPPT

Alles van SUNBEAMsystem
Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
zonnepaneelwand

Laat je adviseren in onze winkel in Leiderdorp!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

Kant en klare set van het nieuwe uitklapbare Fold 124,5 watt zonnepaneel van SUNBEAMsystem met de supersnelle en compacte MPPT laadregelaar van het Amerikaanse merk Genasun. Deze set is bij uitstek geschikt wanneer je flexibel wilt zijn waar en wanneer je het paneel inzet of te weinig ruimte beschikbaar hebt voor een vaste opstelling. De set is inclusief alle kabels en met een duidelijke door ons geschreven instructie. Ingeklapt heeft dit Fold paneel de grootte van niet meer dan een ingeklapte 17 inch laptop. Uitgevouwen heb je de beschikking over een serieus 124,5 Watt zonnepaneel met afmetingen van 171,5 x 42cm. Omdat het paneel geheel gelamineerd is, is het volledig waterdicht en heeft een zeer lange levensduur.

In vergelijking met andere merken zijn de Genasun MPPT laadregelaars super compact en licht. Ze worden standaard gebruikt in zonneboten van universiteiten als de TU Delft vanwege de hoge opbrengst. Door het ontbreken van een LCD scherm of bluetooth module is de eigen energie-consumptie de laagste in de markt: slechts 0.9 mA bij nacht. Om genoeg kabellengte te hebben om het paneel op de gewenste plek in de zon te kunnen leggen heb je keuze uit een kabellengte van regelaar naar zonnepaneel van 3 meter (voor op bijv. de buiskap) tot 8 meter (aan dek).

De set bevat:

Scroll naar beneden voor meer uitleg bij de accessoires

Let op!

Het Fold paneel is niet geschikt om verder dan 180 graden open te buigen (andersom op te vouwen), los aan railingen op te hangen of op bimini’s te leggen (vanwege repetitieve beweging door de wind).

Productvideo's

Specificaties

Artikel
Tough Fold 124,5W (TZ176x42)
Pmax 124.5 Watt
Shadow Optimized Nee
Lengte 171,5cm
Breedte 42cm
Opgevouwen 42 x 29cm
Cel
Sunpower (>22.5%)
Max Systeem Voltage
30V (incl. by-pass diode)
Vmp 20.88V
Imp 5.97A
Voc 24.48V
Isc 6.32A
Vermogenstolerantie ± 3%
Kabelaansluiting
Junction Box (MC4)
Lengte Kabel 15cm
Gewicht
2,2kg (exc. kabels)
Schroefogen 4 x 9mm
3M Plaklaag Nee
UPC 663185776957

 

Alternatieve producten

Meer informatie

Accessoires

Wat heb je naast het Fold paneel verder nodig? Hieronder vind je wat er onderdeel is van deze set

  • Verlengkabels: het paneel is voorzien van 2 korte kabels met aan het uiteinde elk een stekker. De ene kabel op het paneel is de plus en de andere kabel de min. Hier klik je heel eenvoudig de meegeleverde verlengkabels op om zo genoeg lengte te hebben om bij de laadregelaar te komen onderdeks. Je hebt de keuze uit een kabellengte van 3, 5 of 8 meter.
  • Dekdoorvoer: vanaf het dek zullen de 2 kabels naar binnen moeten. Deze doorvoer van Talamex is onderdeel van de set in de uitvoering voor 2 kabels
  • MPPT Laadregelaar: De MPPT laadregelaar doet eigenlijk hetzelfde als je walstroomlader en is altijd nodig tussen je paneel en accubank. Aan de ene zijde optimaliseert de laadregelaar de opbrengst van het zonnepaneel en aan de andere kant laadt hij in fases de accu bij (en stopt met laden als de accu vol is). Het is belangrijk bij het selecteren van de laadregelaar er op te letten dat deze krachtig genoeg is voor de stroom die gaat lopen. Voor dit 124,5 Watt Fold paneel hebben we voor de Genasun 10A MPPT gekozen. Dit is een erg compacte en betrouwbare MPPT regelaar met een laag eigen verbruik. Hij wordt standaard gebruikt op Solar Race boten zoals die van de TU Delft. Omdat hij voorzien is van een ingebouwde zekering maakt dat het aansluiten op de accu eenvoudiger.
  • Aansluitkabels accu 4mm2.  Geschikt voor het aansluiten van de MPPT laadregelaar op de serviceaccu(bank). De kabel is vertind en eenaderig. We leveren 2 kabels mee (rood en zwart) van 2 meter lengte (naar wens in te korten) voorzien van een aangeperst M8 oog.
  • MC4 afdekdopjes: koppel je het Fold paneel los van de kabels dan blijven de MC4 stekkers die richting laadregelaar gaan onbeschermd achter. Met deze handige MC4 afdekdopjes voorkom je dat er vocht of vuil bijkomt. Ze zijn ook erg handig om de stekkers op het Fold paneel te beschermen als je het paneel weglegt. Daarom hebben we 2 setjes van dopjes opgenomen in deze set.

 

Reviews voor Sunbeamsystem Fold 124,5 Watt Set met 10A Genasun MPPT

Vaak meebesteld

Merk

sunbeam system sailspecials
SUNBEAMsystem produceert een breed assortiment compacte beloopbare zonnepanelen, specifiek voor de watersport. De SUNBEAMsystem zonnepanelen zijn flexibel en beloopbaar en bij uitstek geschikt voor montage aan dek, op een kajuitdak en zelfs op een buiskap of bimini. Met de hoogefficiënte Sunpower™ cellen halen SUNBEAMsystem panelen de maximale haalbare opbrengst uit zelfs de kleinste oppervlakken. Het Zweedse Design en hoogwaardige afwerking staan garant voor een zeer duurzaam product. Bestel nu uw nieuwe zonnepanelen bij Sailspecials of vraag ons om advies!

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps