Harken 57C – Voetblok

Alle Blokken
| Alle producten van Harken

54,95

Nog 4 op voorraad (kan nabesteld worden)

Productinformatie

Dit blok is een sterk voetblok, geschikt voor hoge belasting. De genuaschoot of andere trimlijnen leidt je soepel van voor naar achteren in de kuip. Je kunt de richting van verscheidene trimlijnen veranderen, zodat je ze bijvoorbeeld op de lier kunt leggen. De schijf heeft een diameter van 57mm. Het blok bevestig je liggend op het dek.

  • 57 millimeter blok met kogellagers
  • Werkbelasting: 359kg
  • Breeksterkte: 1079kg
  • Maximale lijndiameter: 10mm

Deze Harken Carbo Airblocks® zijn 60% sterker en 30% lichter dan de klassieke blokken van Harken. Ze zijn te gebruiken voor onder andere fok en grootschoot systemen op high performance open zeilboten en voor trimlijnen op kleinere kielboten. De glasvezelversterkte kunststof zijplaten zorgen voor een compact blok met een zeer hoge breeksterkte bij een zeer laag gewicht. De 40 millimeter schijven draaien over hoogwaardige kogellagers in een verdiepte kogelbaan zodat er zo min mogelijk frictie kan optreden.
De kogellagers, schijven en zijplaten van het blok bevatten koolstof poeder voor en uitstekende bescherming tegen UV straling.

Toepassing:

  • Fokkenschoot en spinnakerschoot
  • Diverse trimlijnen

Lengte: 92mm
Gewicht: 68 gram

Alternatieve producten

Reviews voor Harken 57C – Voetblok

Vaak meebesteld

Merk

Harken Logo
Harken is het onbetwiste A-merk voor dekbeslag en allerhande onderdelen voor de tuigage onderdelen aan boord. Het Amerikaans merk loopt voorop in innovatie en geniet een uitstekende reputatie in onder andere het circuit van wedstrijdzeilers. Een van de laatste ontwikkelingen van Harken is de Carbo One Touch lierhendel, een lichtgewicht lierhendel die met 1 hand razendsnel is te ontgrendelen.