watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour
SailspecialsBootonderhoudPolijstmiddelen Polijstmachines

Filteren

Filter op prijs
Filter op merk
Meer merken ↓
Filter op kleur
Filter licht kleur
Soort fitting
Filter op toepassing
Filter op afmeting
Meer opties ↓
Filter aansluitingen
Filter op maten
Filteren op garantie
Filter op voltage
Filter op vermogen
Filter op waterdichtheid

Boot polijsten: polijstmiddelen en stappenplan

Filteren

Filter op prijs
Filter op merk
Meer merken ↓
Filter op kleur
Filter licht kleur
Soort fitting
Filter op toepassing
Filter op afmeting
Meer opties ↓
Filter aansluitingen
Filter op maten
Filteren op garantie
Filter op voltage
Filter op vermogen
Filter op waterdichtheid

De boot polijsten? Er zijn weinig bootklussen waar het resultaat zoveel voldoening oplevert. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je gelcoat te laten glanzen als lang geleden. Je gids is het stappenplan boot polijsten van Nauta Nova. Bekijk het stappenplan. Je ontvangt dit stappenplan met tal van ervaringstips (van ons en van zeilers die je voorgingen) standaard als document bij een bestelling van polijstartikelen. In maximaal 4 stappen leidt het het naar een prachtig resultaat.

Productvideo Polijstset Uitgebreid

Stappenplan Boot Polijsten

 

Stap 1: Reinigen & wassen

Het reinigen van het oppervlak is de basis voor de volgende stappen. Om de gelcoat schoon te krijgen van vet, vuil en zand reinig je met water en Nauta Nova Pro Boatclean.

Toepassing

Pro Boatclean wordt als universeel reinigingsmiddel ingezet voor de behandeling van gecoate en niet-gecoate oppervlakken. Pro Boatclean is een zeer krachtige wateroplosbare en biologisch afbreekbare reiniger voor het snel en efficiënt verwijderen van olie, vetten, aanslag, roet, nicotine etc.

Gebruiksaanwijzing:

Pro Boatclean kan met warm en koud water worden verdund. Belangrijk: Na behandeling altijd naspoelen met water. Pro Boatclean dient niet op glas of spiegels te worden gebruikt, in verband met een mogelijk etsende werking. TUSSENSTAP: Bij een sterk verweerde of bekraste gelcoat of laklaag eventueel matteren/schuren alvorens verder te gaan met stap 2 polijsten.

Stap 2: Oneffenheden behandelen en op glans brengen door polijsten

Na het reinigen, wassen en eventueel matteren blijft er een dof oppervlak over wat weer op glans moet worden gepolijst met eerst een grove en daarna een milde cleaner. Een schone staat van de ondergrond is voor deze werkwijze wel een voorwaarde. De volgende stap is het oppervlak dusdanig reinigen en polijsten zodat de originele glans weer terugkomt. Op een nieuw schip is het niet nodig om met de grovere cleaners aan de slag te gaan, het is dan aan te raden verder te gaan met stap 3 en de Polish Superfine te gebruiken. Op een zeer verweerd oppervlak is het te overwegen om eerst het oppervlak te matteren alvorens aan de slag te gaan met polijsten.

Stap 2A Cleaner medium

 • cleaner medium nauta nova

  Nieuw

  WooCommerce Standaard Product Listing
  28,90

Gebruiksaanwijzing

Voor gebruik goed schudden. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om een haakse (polijst) poetsmachine met meerdere pads te gebruiken. Gebruik voor elke stap een nieuwe/schone pad of schapenvacht om voor een optimaal resultaat te zorgen. Breng een (zeer) kleine hoeveelheid Cleaner Medium op de pad/schapenvacht aan en poets deze met lichte druk goed uit. Start met een laag toerental, je kunt het toerental opvoeren zodra het polijstmiddel evenredig verdeeld is op het oppervlak. Gebruik een handspuit om water tijdens het uitpoetsen toe te voegen. Poets kleine oppervlakken van ongeveer een vierkante meter en overlap behandelde stukken. Maak gebruik van een geschikte (polijst) poetsmachine bijvoorbeeld de elektrische polijstmachine van TS24 met een kleurgecodeerd padsysteem zodat u gemakkelijk de pads per stap kunt onderscheiden. Donkere kleur gelcoats/laklaag eventueel nabehandelen met de NN03 Cleaner Fine en/of NN04 Polish Superfine om hologrammen en poetsstrepen effectief weg te halen. Gebruik voor deze stap een nieuwe/schone poetspad of schapenvacht.

Stap 2B Cleaner fine

 • cleaner fine nauta nova

  Nieuw

  WooCommerce Standaard Product Listing
  28,90

Gebruiksaanwijzing

Goed schudden voor gebruik. De ondergrond moet schoon en droog zijn. Ook voor de NN03 Cleaner Fine geldt dat dit het beste kan worden aangebracht met een geschikte (polijst) poetsmachine. Poets oppervlakken van ongeveer een vierkante meter en overlap behandelde stukken. Gebruik een handspuit om tijdens het uitpoetsen water toe te voegen, gebruik niet te veel water zodat het bindmiddel tussen de polijstkorrels blijft.

Stap 3: Hoogglans door polishen

 • polijstmiddel superfine nauta nova

  Nieuw

  WooCommerce Standaard Product Listing
  27,90

Toepassing

NN04 Polish Superfine is een licht polijstmiddel dat goed reinigt en een perfecte glanslaag geeft. Beschermt tegen weersinvloeden en vermindert de aanhechting van vuil. Geschikt voor zowel gelakte ondergronden als voor gelcoats. De Polish Superfine bevat weinig polijstmiddel en kan daarom altijd worden gebruikt om snel de hoogglans weer terug te brengen.

Gebruiksaanwijzing

Voor gebruik goed schudden. De ondergrond moet schoon en droog zijn. Met een vochtige doek een dunne, gelijkmatige laag opbrengen en laten drogen. Met een schone, droge en zachte doek tot hoogglans uitpoetsen. Deze stap kun je ook met een professionele (polijst) poetsmachine opbrengen, zie stap 2 voor advies over het poetsen met machine.

Stap 4: Beschermen met een wax

Het aanbrengen van de waxlaag is de laatste stap: het maakt de glans af, sluit de poriën van het oppervlak en laat een vuilafstotende laag achter.

Gebruiksaanwijzing

De ondergrond moet schoon en droog zijn. Breng een kleine hoeveelheid wax met een schone, zachte en droge doek aan in een dunne, gelijkmatige laag. Wrijf de wax daarna goed uit. Poets kleine oppervlakken van ongeveer een vierkante meter en zorg dat het oppervlak overal geraakt wordt. Ook deze stap kan machinaal worden aangebracht, zie stap 2 voor advies over het poetsen met (polijst) poetsmachine. Begin met een laag toerental en voer het toerental op zodra de wax evenredig is verdeeld over het oppervlak.