Rule 1100 Bilgepomp

| Alle producten van Rule

Productinformatie

De Rule 1100 Bilgepomp is een robuuste pomp die dankzij de diameter van slechts 6 centimeter ook in krappe ruimtes is te installeren. De Rule 1100 heeft een maximale capaciteit van 4250 liter per uur wat hem geschikt maakt voor middelgrote boten. Werkt in combinatie met een vlotterschakelaar.

De voordelen van een Rule pomp gelden ook voor dit model: marine grade bedrading, een beveiliging tegen verbranding door drooglopen en heel handig: het click on-systeem. Met het click on-systeem is de pomp los en vast te klikken op de vastgeschroefde basis. Dat maakt de pomp heel makkelijk te reinigen of te vervangen.

  • Maximale capaciteit: 4250 liter per uur
  • Slangaansluiting: 28mm
  • Afmetingen: 60mm diameter, 108mm hoogte
  • Maximale opvoerhoogte: 2 meter

Alternatieve producten

Meer informatie

Specificaties Rule 1100 Bilgepomp

Capaciteit maximaal 4250 liter per uur
Voltage 12 (Vdc)
Verbruik 3.3 (amp)
Slangdiameter aansluiting 28 mm
Geadviseerde zekering 5.0 (amp)
Hoogte 108 mm
Breedte 60.3 mm
Gewicht 280 gram

Download hier de Rule handleiding

Advies Rule 1100

De moeite die een bilgepomp moet doen om het water naar buiten te pompen heeft uiteraard invloed op de prestaties. Het is dus verstandig bij het kiezen van een type na te gaan wat de opvoerhoogte van het water zal zijn en daar de keuze van de pomp op aan te passen.

Advies

Voor de Rule 1100 bilgepomp adviseert Rule een maximale opvoerhoogte van 2 meter. Gerespecteerde merken zoals Rule hebben grafieken beschikbaar. Onderstaande grafiek geeft de prestaties van de pomp weer t.o.v. de opvoerhoogte. Dat maakt duidelijk dat bij een opvoerhoogte van ongeveer 2 meter de prestaties met 50% afnemen. Wellicht bent bij die opvoerhoogte dus veel beter af met de Rule 1500 bilgepomp.

prestaties rule pompen

Reviews voor Rule 1100 Bilgepomp

Vaak meebesteld

Merk

Rule levert al vele jaren bilgepompen voor de pleziervaart. Van kleine bootjes tot grote schepen, de pompen van Rule houden de bilge droog. De Rule pompen worden tot op de dag van vandaag verder ontwikkeld, verbeterd en doorontwikkeld en zijn het absolute A-merk bilgepomp in de watersport.