AquaFilta Drinkwaterfilter Compleet

| Alle producten van Jabsco

79,95

Nog 1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Productinformatie

Het Aqua Filta Drinkwaterfilter van Jabsco is een geactiveerd kool waterfilter dat chloor, onaangename geuren, smaak en verkleuring uit boordwatersystemen verwijdert. Het filter absorbeert onzuiverheden, maar tast de nuttige minerale zouten die het water verfrissen en reinigen niet aan en geven het een natuurlijke smaak, aangename geur en maken het kristalhelder.

 • Verwijdert chloor, onaangename geuren, vieze smaakjes en verkleuring
 • Geeft natuurlijke smaak aan het drinkwater
 • Voorzien van 180° draaibare 13mm slangaansluitingen
 • Met van afsluitklep, zodat filterelement verwijderd kan worden, ook al staat het systeem onder druk.
 • Afmetingen: 23cm hoog x 14cm diep x 10cm breed.

Scroll naar beneden voor uitgebreide installatietips

Alternatieve producten

Meer informatie

Waarom een drinkwaterfilter?

De kwaliteit van leidingwater kan van streek tot streek aanzienlijk verschillen en het kan nog steeds vuil, algen, bacteriën, roest, ketelsteen, chloor en bezinksel bevatten. Juist aan boord kunnen kwaliteit en smaak verder ook nog verslechterd worden doordat het door slangen en leidingen op de boot en van de jachthaven heen stroomt en vaak lange tijd stilstaand in de tank blijf staan. Voordat het de kraan uit stroomt wordt het nog verder verontreinigd door zwevende deeltjes en bacteriën die zich in uw watertank, pomp en kranen kunnen opbouwen.

Hoe werkt de Aqua Filta

Aqua Filta van Jabsco is een geactiveerd kool waterfilter dat chloor, onaangename geuren, smaak en verkleuring uit boordwatersystemen verwijdert en speciaal met zilver geïmpregneerde kool gebruikt om groei van bacteriën in het filterbed te verhinderen. Aqua Filta absorbeert onzuiverheden, maar tast de nuttige minerale zouten die het water verfrissen en reinigen niet aan en geven het een natuurlijke smaak, aangename geur en maken het kristalhelder.

Voordelen van dit filter

 • Nuttige minerale zouten blijven behouden.
 • Impregnatie van kool met zilver verhindert groei van bacteriën in het filterbed.
 • Permanent aangebrachte filterkop met losse patroon bespaart geld en kan eenvoudig zonder zelfs uw handen nat te maken vervangen worden.
 • Veelzijdige vormgeving laat keuze van stroomrichting aan gebruiker over.
 • Poorten kunnen 180° gedraaid worden voor montage in beperkte ruimten.
 • Meer dan 200g met zilver geïmpregneerd geactiveerd kool absorbeert opgeloste verontreinigingen, verwijdert onaangename smaak, geuren en verkleuring zodat het water kristalhelder, met natuurlijke smaak en aangename geur er uit stroomt.
 • Opschroefbare patroon hoeft slechts eenmaal per jaar vervangen worden, patronen zijn eenvoudig verkrijgbaar.
 • Stevige vormdelen hebben ruime drukweerstand, maximaal 4,3 bar.
 • Geschikt voor gebruik met de meeste handmatige of elektrische boordwatersystemen.

Installatie en vervanging Jabsco Aqua Filta

Het filter plaatst u idealiter zo dicht mogelijk in de buurt van de kraan. Zo worden ook bacteriën die zich in de slang bevinden gezuiverd. Heeft u meerdere kranen en wilt u zich beperken tot 1 filter dan is het uiteraard ook mogelijk het filter direct na de drinkwatertank te plaatsen. De filterkop is voorzien van schroefgaten en daarmee aan een verticale rand vast te schroeven. De afmetingen van het complete filter zijn 23cm hoog x 14cm diep x 10cm breed. De poorten kunnen 180° gedraaid worden voor montage in beperkte ruimten. De poorten zijn geschikt voor 13mm (standaardmaat) drinkwaterslang.

aquafilta jabsco instructie

 

Reviews voor AquaFilta Drinkwaterfilter Compleet

Vaak meebesteld

Merk

Jabsco heeft al meer dan 80 jaar ervaring in het maken van pompen. Jabsco is wereldmarktleider op het gebied van flexibele impellerpompen en maakt meer dan de helft van alle verkochte impellerpompen wereldwijd. De pompen van Jabsco worden gebruikt door Caterpillar, Volvo Penta, Bayliner, Bénéteau, Jeanneau en Sea Ray. De Jabsco drinkwaterpompen zijn in Nederland de meest verkochte drinkwaterpompen voor de watersport.