12 Volt stopcontact USB C en USB A Quick Charge 4.0

29,95

Nog 4 op voorraad (kan nabesteld worden)

Showroom Sailspecials

Bekijk dit product in onze winkel!

Klik hier voor de route en openingstijden.

Productinformatie

Spatwaterdicht uitgevoerd USB stopcontact met 2 USB laadpoorten. Beide USB poorten zijn voorzien van QC (Quick Charging) technologie. De bovenste USB A poort is geschikt voor snelladen met QC 3.0 technologie. De onderste poort met USB C is geschikt voor snelladen met QC 4.0 technologie. Ideaal stopcontact voor het snel opladen van smartphoes, tablets en (sommige modellen) laptops aan boord!

Quick Charge 

De USB-A poort met QC 3.0 technologie heeft een maximaal vermogen van 36W (maximaal 12V met een stroomsterkte van 3A), waardoor het aangesloten apparaat tot 50% geladen wordt binnen een half uur. De USB-C poort met QC 4.0 technologie heeft een maximaal vermogen van 60W (maximaal 20V met een stroomsterkte van 3A), waardoor het aangesloten apparaat tot 50% geladen wordt binnen een kwartier. Hoe hoog het laadvermogen van de QC poort is, is afhankelijk van of het apparaat en laadkabel geschikt is voor Quick Charge. Maar mocht dat niet zo zijn dan levert deze poort nog steeds een hoge stroom van 3.0A. Beide poorten kunnen gewoon tegelijk gebruikt worden.

  • Voorzien van LED indicator (licht op tijdens laden)
  • Beveiligd tegen kortsluiting en oververhitting
  • Spatwaterdicht IPX66 wanneer kapje gesloten.
  • Geschikt voor 12 en 24 volt boordnet
  • Optioneel mooi af te werken met inbouw frame, klik hier.

Een stopcontact met snelladen en alleen USB-A poorten? Klik hier. Deze stopcontacten zijn uitstekend te combineren met de frames en schakelaars uit de Talamex Curved serie.

Alternatieve producten

Meer informatie

Installatie

Boor een gat met diameter 30mm en plaats de USB lader hierin. Draai de ring vanaf de achterzijde vast om de USB lader te fixeren. Een mooie aanvulling is om gebruik te maken van een inbouw of opbouwframe van de Power Line serie.

Over Quick Charge technologie

Bij een lader met QC 3.0 technologie past de laadspanning zich aan, aan hoe vol de accu is. Hoe voller de accu wordt, hoe minder voltage nodig is. Dit zorgt voor zo efficiënt mogelijk laden. En hierdoor gaat zo min mogelijk energie verloren. Dit is gunstig, want een te veel aan energie betekent warmte ontwikkeling. Aangezien een warme accu minder lang mee gaat dan een koudere accu, zorgt de QC 3.0 technologie dus ook nog eens voor een langere levensduur van de accu.

Indien het op te laden apparaat niet geschikt is voor laden met Quick Charging technologie, dan laadt het apparaat alsnog sneller op. Dit komt door de hoge laadstroom van 3.0A.  Het advies is wel om gebruik te maken van een gecertificeerde Quick Charging kabel, omdat een gewone kabel niet bestand is tegen de hoge laadstroom en deze oververhit kan raken.

Reviews voor 12 Volt stopcontact USB C en USB A Quick Charge 4.0

Vaak meebesteld