Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

SIMARINE PICO Geavanceerde Accu Monitor

Alles van Simarine
Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
Showroom Sailspecials

Laat je adviseren in onze winkel in Leiderdorp!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

De SIMARINE PICO is de ‘grote broer’ van de PICOone.. De afmetingen zijn gelijk, maar met dit model zijn de mogelijkheden eindeloos. Temperaturen, voltages, barometrische druk, amperages en de niveaus van alle tanks aan boord, alles is via de SIMARINE modules te monitoren. Hoeveel leveren de zonnepanelen op? Hoeveel diesel heb ik nog in mijn tank? Wat verbruikt de koelkast op dit moment? Niets zal je meer ontgaan. Je kunt naar wens eenvoudig alarmen instellen; zodat je bijvoorbeeld wordt gewaarschuwd als de vuilwater tank 75% vol zit of de dieseltank 25% leeg. Je kunt het systeem heel simpel houden, maar de PICO geeft wel de optie om het nu of in de toekomt heel gek te maken. Hoe gek? Wat dacht u van een maximum van 6 verschillende accupakketten, 14 tanks en 20 individuele verbruikers en stroombronnen? Dus of u nu een mooi kajuitzeiljacht heeft of een superjacht, De Pico kan zo geschaald worden dat je perfect bediend wordt.

Geavanceerde mogelijkheden

De PICO is voorzien van een Real-Time Battery Health™ Algoritme wat inzicht biedt in de staat van de accubanken en een barograaf.  Hiermee is eenvoudig de trend in luchtdruk over de afgelopen 24 uur in te zien en te beoordelen. Voor alle parameterse zijn eenvoudig alarmen in te stellen.

Gestileerd design

Het 3,5 inch grote LCD beeldscherm van de PICOone is schitterend en strak gestileerd zonder de functionaliteit aan te tasten. Het scherm is gemaakt van geanodiseerd aluminium en dik Gorilla® Glass met een anti-reflectielaagje. Het display is hierdoor heel robuust en kan zelfs buiten worden geïnstalleerd want het scherm is waterdicht (gekeurd IP67). Bediening vindt plaats via 4 waterproof CapSense® touch buttons. Het scherm registreert de hoeveelheid omgevingslicht en past de helderheid daarop aan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u uw zorgvuldig bewaarde nachtvisie verliest.

Gratis SIMARINE IOS en Android App.

De SIMARINE Android and iOS App is gratis beschikbaar en via WIFI kan je smartphone contact maken met de PicoOne. Alle schermen die beschikbaar zijn op de PicoOne zijn ook in de app beschikbaar. Zo functioneert je smartphone dus als tweede scherm. Ook configuren en updaten van de firmware kan eenvoudig via de app.

Alternatieve producten

Meer informatie

Screenshots

simarine slaapstand

Slaapmodus

De status van je accu en resterende laadtijd in één oogopslag

simarine verbuikers

Verbruikers scherm

Gedetailleerd overzicht van individuele verbruikers en de stroomopwekkers.

tankniveau simarine

Tank scherm

Volledig inzicht in de tankniveau’s met instelbare alarmen. Benut je bestaande tanksensors.

simarine barometer

Barograaf

Direct inzicht in luchtdruk en de ontwikkeling in de afgelopen uren en dagen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de PicoOne en de Pico

De PicoOne is het instapmodel van SIMARINE en deze is alleen te combineren met de SC302T shunt. De Pico is uit te breiden met alle beschikbare modules en biedt zo veel meer mogelijkheden. In onderstaande tabel zijn de mogelijkheden per model weergegeven.

Mogelijkheden PicoOne Pico
Accubanken 1 accubank tot 300 A 6 accubanken tot 500 A
Accuvoltage metingen 2x tot 6x
Tanks tot 2 tanks tot 14 tanks
Temperaturen tot 2 sensoren tot 6 sensoren
Barograaf Ja  Ja
Mobiele App op IOS en Android via WIFI Ja Ja
Uitlezen van individuele verbruikers en stroomopwekkers Nee Ja tot 20 stroommetingen, met de SQ25 of SQ25T modules
Uitbreidbaar met meerdere modules Nee Ja

 

Welke accu`s worden er door de “Pico one” en “Pico” ondersteund?

De volgende accu`s worden ondersteund: LiFePO4, AGM, Deep-Cycle, Gel-accu`s en natte accu`s.

Kan ik de PICO of PICO One met een app bedienen vanaf een smart-phone of een tablet / i-Pad?

Er zijn apps beschikbaar voor zowel Android (Playstore) als Apple (App-store). Als u deze eenmaal heeft geïnstalleerd kunt u uw PICO of PICO One bedienen en uw systemen uitlezen via uw mobile device. 

wat is het verschil tussen een opbouw- en een inbouwmodel?

Het opbouw model wordt middels boutjes vastgeschroefd op een paneel. Aan de achterzijde van dit paneel kunt u de bedrading aansluiten op de splitter. Er wordt een mal meegeleverd zodat u de gaatjes makkelijk kunt aftekenen.

Het inbouwmodel heeft een flens, een uitstekende rand, en wordt geleverd met klampjes waarmee u dit model eenvoudig kunt inbouwen in een paneel.

Bekijk hier de de precieze afmetingen van beide uitvoeringen: link

Moet ik per se een app installeren of een mobiel gebruiken?

U kunt de PICO ook gewoon gebruiken zonder een mobiel of app. Voor het uitvoeren van een update is het echter wél noodzakelijk dat u een app gebruikt. Deze updates zijn in principe niet noodzakelijk, de PICO werkt ook prima zonder, updates geven u alleen in de toekomst meer mogelijkheden.

Hoe lang duurt het ongeveer voordat een firmware update voltooid is?

Een firmware update kunt u in minder dan een minuut uitvoeren.

Hoe voer ik een firmware update uit?

Installeer eerst de app. (Deze vind u hier: voor android of in de App-store) Als u deze al op een eerder tijdstip heeft geïnstalleerd, controleer deze is bijgewerkt naar de laatste versie.

Op de PICO zet u de WiFi aan via Settings > WiFi

Maak verbinding met het PICO netwerk.

Open de app.

Er verschijnt nu een melding “Status: SIMARINE device is connected”.

Klik op de knop “LIVE VIEW”.

Rechts bovenin vind u de knop “SETTINGS” klikt u hierop en vervolgens kiest u voor “Upgrade PICO’s firmware”. 

De PICO zal na de update, die minder dan èèn minuut duurt, opnieuw opstarten.

De update procedure is daarmee voltooit.

Ik zou graag het stroomverbruik van mijn omvormer (van 12 Volt naar 230 Volt) willen meten. Is dat ook mogelijk?

Jazeker is dat mogelijk. U kunt het exacte verbruik bijhouden van alle componenten aan boord. Of dit nu een omvormer, ankerlier, boegschroef of ankerlichtje is, met de SC301, SC501 en de SC302T shunts kunt u stroomverbruikers scherp in de gaten houden. Let op: de PicoOne is niet te combineren met andere SIMARINE modules dan 1 SC302T shunt waar de Pico met alle modules is te combineren.

Ik wil weten of mijn zonnepanelen wel voldoende stroom leveren voor mijn koelkast. Hoe kan ik dat doen?

Het is vrij eenvoudig te organiseren met de SCQ25. Deze heeft 4 ingangen waarop u de zonnepanelen en de koelkast kunt aansluiten. Hierna kunt u eenvoudig de panelen in de gaten houden. Let op: het instapmodel PicoOne is niet te combineren met de SCQ25, de Pico wel.

als ik twee panelen aan boord heb en één windgenerator, kan ik dan ook de afzonderlijke prestaties van deze stroombronnen bijhouden?

Door het unieke netwerksysteem van Simarine kunt u iedere individuele stroombron of stroomverbruiker aan boord individueel bewaken. Hoeveel uw windgenerator of dynamo genereert is makkelijk bij te houden. Zonnepanelen die wat vuil zijn geworden of die deels in de schaduw liggen zijn minder productief. Maar hoeveel is dat nou precies afgenomen? “Meten is weten” luidt het devies en met de shunts van Simarine is dit uiterst eenvoudig. Let op: de PicoOne is niet te combineren met andere SIMARINE modules dan 1 SC302T shunt waar de Pico met alle modules is te combineren.

Kan ik dit systeem koppelen aan mijn bestaande NMEA0183 / NMEA2000 / CI-BUS netwerk?

Naar verwachting zullen er voor al deze systemen koppelingen komen in de tweede helft van dit jaar.

Kan ik ook nog andere zaken bewaken zoals bijvoorbeeld het niveau van mijn vuilwatertank?

Er zijn naast stroom en voltage nog andere zaken te meten en in kaart te brengen. De ST107 heeft vier ingangen om bijvoorbeeld van 2 tanks zowel de temperatuur te meten als het niveau. De tankniveausensoren die op dit moment op de markt zijn (0Ω tot 65kΩ) kunnen allemaal worden aangesloten op de ST107 en vergelijkbare verzamelpunten. U kunt dit combineren met de rest van de meetpunten in het elektrisch systeem. U kunt <HIER> een diagram bekijken om alle mogelijkheden te bekijken.

Ten slotte zit er ook nog een barograaf in beide PICO`s! Deze barograaf laat u de trend van de afgelopen 24 uur zien samen met de huidige luchtdruk in mBar. Dit is voor ons zeilers natuurlijk ontzettend belangrijke informatie, waar we anders een dure barograaf voor zouden moeten aanschaffen, of ieder uur zelf de luchtdruk moeten meten en in een grafiek moeten uitzetten.

Let op: de PicoOne is niet te combineren met andere SIMARINE modules dan 1 SC302T shunt waar de Pico met alle modules is te combineren.

Technische specificaties

Bedrijfsspanning 6 V tot 35 V
Power consumption at 12V
In bedrijf, wifi aan, display helderheid op 100% 90 mA
Operating, wifi off, 70% illumination 35 mA
Stand by, wifi off, 0% illumination 18 mA
Uitgeschakeld, loggerfunctie nog aan 5 mA
Maximum aantal units aan te sluiten 20 (alle SIMARINE shunts en modules)
Monitoring mogelijkheden (met SIMARINE shunts and modules)
Voltages 12 V, 24 V (SC300, SC500, ST107, SCQ25T) 12 V, 24 V, 48 V, 60 V, 72 V(SC302T)
Accupakketten met Real-Time Battery Health™ 6
Voltages van accu’s 6
Onafhankelijke kanalen voor verbruikers en stroombronnen 20
Tankniveau meters óf temperatuurmeters (ingangen) 14

Reviews voor SIMARINE PICO Geavanceerde Accu Monitor

Vaak meebesteld

Merk

Simarine is een Sloveens startup gespecialiseert in het ontwikkelen van innovatieve accu- en tankmonitors voor watersport en campers. Met de lancering van de Pico Accumonitor lieten ze bekende en gerenommeerde merken in de watersport ver achter zich. Door de eigen ontwikkeling van software en productie binnen de Europeese Unie zorgt Simarine ervoor dat de kwaliteit van haar Pico monitors  en modules verzekerd is. Dit komt duidelijk naar voren in het gebruik van de beste materialen zoals geanodiseerd aluminium en Gorilla Glas.

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps