Soldeerverbinders Navulverpakking

Productinformatie

De populaire soldeerverbinders nu ook in handige navulsetjes beschikbaar!

Of je nu veel of weinig klust aan de boot, iedereen moet weleens een draadje verbinden. Op een boot is dat meestal gedoe. Er is weinig ruimte, het moet er natuurlijk ook nog een beetje netjes uitzien en het liefst is de verbinding waterdicht. Vergeet kroonsteentjes, kabelschoentjes of vulcaniserende tape. Met deze soldeerverbinders maak je zonder moeite een gesoldeerde  en waterdichte verbinding. Zonder soldeerbout! Enkel een hittebron zoals een aansteker, kaars, verfstripper (ook wel een heteluchtpistool genoemd) of een andere hittebron die tenminste 250° Celcius kan produceren is voldoende. De verbinding is daarna ook nog eens volledig geïsoleerd en tot IP67 waterdicht!

Voordelen soldeerverbinders

  • Eenvoudig: verbind kabels zonder technische kennis of specialistische apparatuur.
  • Hoogste kwaliteit verbinding: zit mechanisch goed vast, is gesoldeerd en geïsoleerd en waterdicht tot IP67
  • Betaalbaar: deze navulsetjes bevatten 25 stuks in een kabeldikte naar keuze. Klik hier voor de assortimentsdoos met 120 stuks.
  • Compact: geen uitstekende delen of verdikkingen, ideaal in krappe ruimtes

Scroll naar beneden voor een gebruiksaanwijzing en bestel deze verbinders vandaag nog!

Alternatieve producten

Meer informatie

Deze soldeerverbinders zijn de ideale vervanging voor de traditionele mechanische verbinders zoals kroonsteentjes, lasdoppen, buiskabelschoenen, persverbinders en lasklemmen. Deze kunnen door trillingen op langer termijn losraken. Ook zijn deze alternatieven niet waterdicht en kunnen kortsluiten door vocht of water met alle gevolgen van dien.

Gebruiksaanwijzing

Het gebruik van deze soldeerverbinders is uitermate eenvoudig:

  • Stap 1: Maak de isolatie van de twee te verbinden kabels schoon en strip de kabel tot 8 millimeter
  • Stap 2: Steek de kabels beide aan één kant van de verbinder.
  • Stap 3: Verwarmt de verbinder met een hittebron zoals aansteker, kaars, verfstripper (ook wel een heteluchtpistool genoemd) of een andere hittebron die tenminste 250° Celcius kan produceren. Hierdoor gebeuren er drie dingen: Ten eerste krimpt het plastic zodat zich dat goed om de isolatie klemt. Ten tweede smelt de lijm van het gekleurde bandje waardoor er een waterdichte verbinding ontstaat. Ten slotte smelt het tin in het midden waardoor er een robuuste elektrische verbinding van zeer hoge kwaliteit ontstaat.

Het maken van de perfecte verbinding is nog nooit zó eenvoudig geweest!

Tips voor een mooie verbinding

  • Een heteluchtpistool is voor dit klusje uitermate geschikt omdat het proces op zo`n 250° Celsius begint. Als u gebruikmaakt van van een open vlam (zoals een kaars of een aansteker), houdt u dan het plastic niet té lang in het vuur anders kan dit smelten. Er zal zich ook wat roet op het plastic vormen; dit is geen probleem behalve dat het er wat minder net uitziet.
  • U kunt het het beste eerst een keertje proberen op een stukje “afval draad” om later foutjes te voorkomen.

Deze verbinders worden geleverd als een navulsetje in een zakje van 25 stuks in kleur/uitvoering naar keuze. Klik hier voor de assortimentsdoos met 120 stuks verbinders van vier verschillende groottes. Doordat de verbinder is uitgevoerd in transparant plastic kunt u eenvoudig zien of de verbinding goed gelukt is. Het worstelen met stukjes tape en dan maar hopen dat de boel waterdicht blijft is vanaf nu verleden tijd. Simpelweg strippen, plaatsen, verwarmen en klaar is Kees!

Video


Inhoud assortimentsdoos

  Lengte Max. diameter kabel Min. diameter kabel Aderdiameter
Wit 26 mm 1,7 mm 0,4 mm 0,25 – 0,5 mm²
Rood 40 mm 2,7 mm 1,3 mm 0,5 – 1,5 mm²
Blauw 40 mm 4,5 mm 1,8 mm 1,5 – 2,5 mm²
Geel 40 mm 6 mm 2,8 mm 4-6mm mm²

Specificaties

Gecertificeerd door Underwriters Laboratories en getest naar de Richtlijn 2011/65/EU door Société Générale de Surveillance.

Reviews voor Soldeerverbinders Navulverpakking

Vaak meebesteld