Genasun MPPT Boost Laadregelaar 8 Ampere Lood en Gel

| Alle producten van Genasun
Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
Showroom Sailspecials

Laat je adviseren in onze winkel in Leiderdorp!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

Het Amerikaanse merk Genasun wordt geroemd voor hun unieke range aan Boost MPPT laadregelaars. Deze laadregelaars zijn geschikt om een lager zonnepaneel-voltage te boosten naar de juiste laadspanning voor iedere accu, lood of lithium. Standaard kunnen laadregelaars dit niet waardoor het enige alternatief is om meerdere panelen in serie te schakelen.

De voordelen van Genasun Boost MPPT:

  • Razendsnelle Mppt tracking: interne sensoren meten het paneelvoltage 15x per seconde waardoor de regelaar zich continu kan instellen op de meeste optimale conversiewaarden. Wat weer zorgt voor een maximale opbrengst bij bewolking en schaduw.
  • Boost technologie: step-up techniek voor het ophogen van het voltage.
  • 4-fasen laadprogramma
  • Compacte afmetingen:in vergelijking met andere merken MPPT’s zijn Genasun erg compact en licht. Dat maakt inbouwen heel gemakkelijk.
  • Ook beschikbaar voor Lithium:alle regelaars van Genasun zijn er zowel in lood uitvoering als Lithium. Deze lood uitvoering is geschikt voor AGM, Gel, Natte of onderhoudsvrije accu’s. De Lithium regelaar voor LiFePO4 / LiPo / Li-Ion. Klik hier voor de Lithium uitvoeringen.

Alternatieve producten

Meer informatie

De unieke Genasun Boost MPPT regelaar is geschikt om het voltage van het zonnepaneel op te hogen naar het vereiste voltage van bijvoorbeeld 24 volt.

Praktijkvoorbeeld: 1 zonnepaneel met Genasun Boost voor 24 volt accubank

De spanning die van het paneel komt varieert afhankelijk van de zonkracht tussen de 12 en 21,6 volt. Een te lage spanning voor een 24 volt systeem.  De ‘normale’ mppt regelaar kan alleen laden op 24 volt wanneer 2 panelen in serie geschakeld zijn en het voltage dus verdubbeld wordt. Deze regelaars kunnen het voltage niet zelf ‘omhoog’ brengen. De enige oplossing is dan 2 panelen in serie te schakelen.

Het alternatief is deze Boost laadregelaar van het Amerikaanse merk Genasun. Deze regelaar is wel in staat om dit op te hogen en zet dit stabiel om naar 24 volt. Dit maakt het ook mogelijk meerdere panelen in parallel aan te sluiten op deze regelaar zonder dat u perse in serie moet schakelen. Op de 24 volt versie kunnen tot 210 watt aan zonnepanelen aangesloten worden.

Voordelen van de Genasun MPPT’s

Wanneer het erop aan komt, zoals in de zonneboot van TU Delft, weet Genasun op de meest efficiënte manier de stroom van uw zonnepaneel om te zetten in een optimale laadstroom. Het geoptimaliseerde maximum powerpoint tracking algoritme van Genasun verslaat elke andere MPPT. Genasun wordt geroemd voor hun unieke range aan boost solar laadregelaars, geschikt om een lager zonnepaneel-voltage te boosten naar de juiste laadspanning voor iedere accu, lood of lithium.

  • Razendsnelle Mppt tracking: interne sensoren meten het paneelvoltage 15x per seconde waardoor de regelaar zich continu kan instellen op de meeste optimale conversiewaarden. Wat weer zorgt voor een maximale opbrengst bij bewolking en schaduw.
  • Boost technologie
  • Compacte afmetingen: in vergelijking met andere merken MPPT’s zijn Genasun erg compact en licht. Dat maakt inbouwen heel gemakkelijk.
  • Ook beschikbaar voor Lithium: alle regelaars van Genasun zijn er zowel in lood uitvoering als Lithium. De lood uitvoering is geschikt voor AGM, Gel, Natte of onderhoudsvrije accu’s. De Lithium regelaar voor LiFePO4 / LiPo / Li-Ion.

genasun mppt range 1

Specificaties Genasun Boost Laadregelaar

Gewicht: 185 Gram
Afmetingen: 14 x 6,5 x 3,1 cm (l x b x h)
Garantie: 5 jaar

Minimum oplaad voltage: 5V
Minimale batterij voltage: 9,5V
Maximaal paneel votlage (Voc): 63V
Laadprofiel: Multi stage (4 fases) met temperatuurcompensatie
Batterij voltage: 12, 24, 36 of 48 Volt
Maximaal aanbevolen Panel (Vmp): 26V
Absorptie tijd: 2 uren
Batterij temperatuur: -56mV/°C
Elektrische efficiëncy: 96% – 98%
Nacht verbruik: 6mA
Tracking Efficiëncy: 99+%
MPPT Tracking snelheid: 15 Hz
Marine Grade: Ja
Waterdicht: Nee
Aansluiting: 4 posities voor 10-30AWG draad

Reviews voor Genasun MPPT Boost Laadregelaar 8 Ampere Lood en Gel

Vaak meebesteld

Merk

In 2005 hebben een groep wetenschappers van MIT een lijn MPPT laadregelaars op de markt gezet met een extreem hoge efficiëntie. Tot op de dag van vandaag worden deze Genasun laadregelaars gebruikt door alle Solar Race Teams van Technische Universiteiten in Nederland. Uniek bij Genasun is de range met Boost laadregelaars die het voltage van een zonnepaneel systeem kunnen ‘opkrikken’ naar bijvoorbeeld 24 volt. Genasun laadregelaars zijn daarnaast ook beschikbaar voor minder veel voorkomende voltages zoals specifieke voltages die alleen voorkomen bij Lithium accu’s. Wij zijn dealer en je kunt bij ons terecht voor het volledige Genasun assortiment.