SUNBEAMsystem Smart Lithium DRIVE 24V 1300Wh

| Alle producten van SUNBEAMsystem

1049,-

Nog 4 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
zonnepaneelwand

Laat je adviseren in onze showroom in Zaandam!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

Op zoek naar de perfecte accu voor elektrisch varen? Kijk niet verder!  De SMART LITHIUM DRIVE accu’s van SUNBEAMsystem zijn de perfecte krachtbron voor je elektrische boot.

Gebaseerd op het succes van de Smart Lithium Plug & Play serie hebben we een lijn met accu’s ontwikkeld die voldoet aan al je elektrische vaarwensen. Met deze lichte maar krachtige accu’s krijg je een snellere acceleratie en een hogere topsnelheid.

Door LiFePO4 cellen te gebruiken kunnen we garanderen dat de DRIVE accu’s gemiddeld 2.5 keer langer meegaan dan andere type li-ion accu’s: de belofte van 5000 cycli wordt ondersteund door een unieke 5 jaar garantie.

Het betekent ook dat je de accu’s veilig tot 0% kan ontladen zonder schade. De meerlaagse beveiliging beschermt tegen zowel interne risico’s (overladen) en externe risico’s zoals valschade. Het ingebouwde BMS maakt het mogelijk om standaard laadapparatuur te gebruiken, en verbindt tevens draadloos met de Multi Connect app voor een actueel inzicht in de resterende capaciteit.

Alternatieve producten

Meer informatie

De voordelen van Lithium Fosfaat

Vergeleken met andere accutypes biedt lithium fosfaat ontzettend veel voordelen:

 • Alle capaciteit is bruikbaar: een 100Ah LiFePO4 accu staat daarmee gelijk aan een 200Ah loodzuur accu
 • Extreem lange levensduur: na 2000 volledige ont- en opladingen nog 80% van de fabriekscapaciteit beschikbaar, waar lood of AGM accu’s na ongeveer 200-400 laadcycli volledig op zijn.
 • Compact en licht: de SMART Lithium weegt 14,2 kg tov 58 kg voor een 200A AGM
 • Geen ontlading over tijd: dus geen onderhoudslader nodig in de winter
 • De accu kan hogere stromen leveren: en daarom ook sneller volgeladen worden.
 • Veel lagere weerstand waardoor er bij het laden minder stroom verloren gaat.
 • Stabiel voltage Gedurende het merendeel van de ontladingscyclus blijft het voltage op ongeveer 13.3V. Dit blijft stabiel, ook onder zwaar verbruik. Hierdoor kun je vertrouwen op correct werkende grootverbruikers, óók als je ze allemaal tegelijk nodig hebt.

LifePO4 = Lange levensduur

Waar de meeste Lithium accu’s zijn samensteld van Lithium Ion cellen, maakt de Smart Lithium accu gebruik van LiFePO4 cellen.

Deze zijn vele malen veiliger in het gebruik en hebben een veel hogere laadcyclus. Maar liefst 2000 volledige ont- en opladingen zijn geen probleem voor deze accu. Zelfs dan garanderen we daarna nog 80% van de fabriekscapaciteit.

In de praktijk ontladen niet veel gebruikers hun accu volledig. Daarom refereren veel fabrikanten aan een 50% ontladingsniveau waarbij we een 5000 cycli halen, ongekend hoog voor elk type accu. Zeker in vergelijking met Lithium-ion uit bijvoorbeeld smartphones, die doorgaans maar 400-1200  cycli verdragen.

Daarmee is de SMART LITHIUM niet alleen betrouwbaar – hij is ook goedkoper in gebruik dan een loodzuur accu.

Levensduur in cycli

Depth of Discharge 80% fabriekscapaciteit na
100% DoD 2000 cycli
80% DoD 2500 cycli
70% DoD 3000 cycli
50% DoD 5000 cycli

De SUNBEAMsystem App

De SMART Lithium accu is voorzien van een bluetooth module. Dit maakt het mogelijk om de accu volledig te monitoren op je telefoon of tablet. Je hebt hiervoor dus geen aparte accumonitor nodig! De app is beschikbaar voor zowel IOS (aparte versie voor telefoon en iPad) als Android.

De beschikbare data getoond in de app is erg compleet. Daarbij heb je de mogelijkheid alarmen in te stellen zodat je een seintje krijgt als de accu onder een bepaald niveau komt. In de app lees je de volgende zaken uit:

 • % Accu capaciteit op dat moment
 • Voltage
 • Laadstroom / Ontlaadstroom
 • Verbruikte capaciteit / Resterende capaciteit
 • Tijd die nog nodig is om de batterij volledig vol te laden
 • Temperatuur accu
 • Totaal aantal laadcycli

screenshots sunbeamsystem app

De voordelen van Plug & Play

Er zijn bij installatie van de SMART Lithium geen ingrijpende aanpassingen aan laders en dynamo nodig. De Battery Management Software regelt alles voor je waardoor je bestaande laders, laadregelaar en dynamo behouden kunnen worden. Heeft u een setup met bijzondere laders of een meer exotische dynamo aan boord? Stuur dit dan gerust even naar ons door met de bijbehorende specificaties dan checken we dit even bij SUNBEAMsystem.

Reviews voor SUNBEAMsystem Smart Lithium DRIVE 24V 1300Wh

Vaak meebesteld

Merk

sunbeam system sailspecials
SUNBEAMsystem produceert een breed assortiment compacte beloopbare zonnepanelen, specifiek voor de watersport. De SUNBEAMsystem zonnepanelen zijn flexibel en beloopbaar en bij uitstek geschikt voor montage aan dek, op een kajuitdak en zelfs op een buiskap of bimini. Met de hoogefficiënte Sunpower™ cellen halen SUNBEAMsystem panelen de maximale haalbare opbrengst uit zelfs de kleinste oppervlakken. Het Zweedse Design en hoogwaardige afwerking staan garant voor een zeer duurzaam product. Bestel nu uw nieuwe zonnepanelen bij Sailspecials of vraag ons om advies!