SUNBEAMsystem Tough+ 39 Watt met Flush 2.0

| Alle Zonnepanelen
| Alle producten van SUNBEAMsystem
Geleverd met handige 3M Plakplaat

269,-

3-4 weken levertijd

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
zonnepaneelwand

Laat je adviseren in onze showroom in Zaandam!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

Het 39 Watt Tough+ zonnepaneel van SUNBEAMsystem is een beloopbaar  zonnepaneel. Dit paneel uit de net geintroduceerde Tough+ Serie is voorzien van de allernieuwste hoogefficiente zonnecellen van Sunpower™. Daarmee produceert het paneel veel meer energie uit hetzelfde oppervlak: gemiddeld 13% meer in vergelijking met de Tough en Nordic Serie van SUNBEAMsystem. En zelfs gemiddeld 30-40% meer in vergelijking met andere flexibele zonnepanelen op de markt. Het paneel is voorzien van een anti-slip oppervlak, een extra UV-bestendige coating en vuilafwerende laag voor een extreem lange levensduur. Daarom geleverd inclusief 5 jaar garantie. Bij uitstek geschikt voor een plek aan dek die regelmatig belopen wordt. Een Tough+ Serie zonnepaneel wordt standaard geleverd met een VHB plaklaag van 3M voor eenvoudige montage. Het paneel is compact en extreem licht: 38 x 54 cm, 3mm dun en weegt slechts 700 gram.

 • Nieuwste generatie Sunpower™ zonnecellen met gemiddeld 13% meer opbrengst dan de Tough en Nordic Serie.
 • Geleverd met dubbelzijdige VHB plaklaag van 3M
 • Extreem licht, flexibel en slechts 3mm dun paneel
 • Flush 2.0. kabel aansluiting: volledig vlak paneel zonder stekkerdoosje, de platte kabel is aan de achterkant onzichtbaar weg te werken.
 • Buigbaar tot een hoek van 15 graden
 • Beloopbaar en voorzien van anti-slip oppervlak
 • Extreem duurzaam met 5 jaar fabrieksgarantie
 • Strak ontwerp: witte achtergrond met zwarte cellen zonder zichtbare interne bedrading maakt dat het zonnepaneel mooi integreren op het dek

Download hier onze 12 tips voor het installeren van een SUNBEAMsystem zonnepaneel

Alternatieve producten

Meer informatie

De zonnepanelen van het Zweedse SUNBEAMsystem zijn specifiek ontwikkeld voor toepassing in de watersport. De dunne, flexibele zonnepanelen behoren tot het hoogste segment in de markt maar zijn wegens directe import zeer concurrerend geprijsd.

Tough+ is uitgerust met dezelfde premium materialen die eerder door SUNBEAMsystem ontwikkeld werden voor de originele Tough series. De panelen zijn ook voorzien van anti-slip oppervlak, een dubbele UV-coating, vuilafstotende laag en worden geleverd met 5 jaar garantie. Dit maakt het een extreem duurzaam paneel met een levensduur die langer is dan op elk ander dun en lichtgewicht zonnepaneel.

Nieuw in de Tough+ Serie

1. Nieuwste generatie zonnecellen = maximale opbrengst per m2!

De volledig nieuwe SUNBEAMsystem Tough+ serie vertegenwoordigt de nieuwste zonnecel technologie op dit moment verkrijgbaar. Het ongeëvenaarde vermogen wordt gegarandeerd door onze Amerikaanse partner Sunpower™. De Sunpower zonnecellen™ in een Tough+ paneel hebben een indrukwekkende efficiëntie van 23.7%. Daarmee produceren ze veel meer energie uit hetzelfde oppervlak: gemiddeld 13% meer in vergelijking met de Tough en Nordic Serie van SUNBEAMsystem. En zelfs 25-40% meer in vergelijking met de andere flexibele zonnepanelen op de markt! Meer energie uit hetzelfde oppervlak is een groot praktisch voordeel op die plekken waar de ruimte beperkt is zoals de boot en camper.

2. Flush 2.0 aansluiting: beste keuze bij vaste montage aan dek

De Tough+ serie is voorzien van een platte Flush 2.0 aansluiting. Het paneel heeft niet de gebruikelijke aansluitdoos waardoor een volledig vlak oppervlak ontstaat. De platte witte Flush 2.0 kabel is 2 meter lang. De kabel kan strak over dek naar onderdeks gevoerd worden (of direct onder het paneel naar beneden) en daar droog doorverbonden worden met solarkabel. De verbeterde Flush 2.0 stroomkabel bij de Tough+ is 30% platter maar heeft 25% meer koperdoorsnede dan de flush kabel die bij de Tough modellen wordt gebruikt.

SUNBEAMsystem Flush 2

3. Standaard geleverd met VHB Plaklaag van 3M

Het paneel is ontworpen voor montage zonder te hoeven schroeven. Hierdoor zijn gemonteerde panelen helemaal vlak te integreren op elk oppervlak.  Alle Tough+ modellen worden standaard geleverd met een dubbelzijdige VHB plaklaag van 3M voor een snelle installatie op gebogen oppervlakken. Vervolgens hoeft het paneel alleen nog maar op de rand afgekit te worden met een kit zoals Sikaflex 291i.

3m vhb tape

Hoe monteer ik de panelen?

Bij dit Tough+ zonnepaneel wordt een 3M plaklaag meegeleverd. Dat maakt de installatie eenvoudig. Met de plaklaag wordt het paneel gefixeerd. Vervolgens hoeft u het paneel alleen nog maar op de rand af te kitten met Sikaflex 291i. Tip: sluit altijd eerst het paneel aan op laadregelaar en accu en test of alles werkt voordat u het paneel monteert.

In deze video leggen we de installatie stap voor stap uit:

Checklist extra accessoires

Wat heeft u naast paneel en MPPT laadregelaar verder nodig? Hieronder vind u een handige checklist:

 • Solarkabel 4mm2 vertind (de kabel is eenaderig en in rood (+) en zwart (-) per meter te bestellen). Geschikt voor het verlengen van de flush kabel naar de regelaar en van regelaar naar accu. De meeste mensen komen met een meter of 6 tot 8 per kleur goed uit.
 • Dekdoorvoer: we hebben verschillende horizontale dekdoorvoeren. Meest geschikt en mooi voor de Flush kabel is deze doorvoer van Scanstrut
 • Verbinden van kabel: de Flush kabel verlengt u onderdeks met solarkabel. Verlengen kan met een reguliere elektrische verbinding bijvoorbeeld door te solderen of een verbinder te gebruiken uit een setje kabelschoentjes. Het is in elk geval belangrijk belangrijk te bepalen of er op de plek van het verlengen vocht kan komen, dat stelt uiteraard hogere eisen aan de verbinding.
 • Sikaflex 291i wit of zwart voor het afkitten van de randen van de panelen. We adviseren de werkwijze in bovenstaande video aan te houden. U heeft dan aan 1 koker van 300ml zeker genoeg.

Specificaties Tough+ 38W Flush

Modelnaam Tough+ 38W Flush
Anti-slip Ja
Garantie 5 Jaar
Shadow Optimized Nee
Zonnecellen Sunpower (23.7%)
Pmax* Watt 38,7
P* Watt 38
Voc* Volt 23,09
Isc* Ampére 2,05
Vmp* Volt 19,88
Imp* Ampére 1,95
Vermogenstolerantie ± 3%
Zonnecellen Sunpower (23.7%)
Max.systeem voltage (incl.by-pass diode) 30V (80V)
Gewicht  kg, excl. kabels 0,7
Lengte cm 53,5
Breedte cm 37,8
Kabelaansluiting Flush
Kabel meter 2
Bevestigingsogen  Nee
3M plaklaag Los geleverd Ja
Stuksverpakking met handleiding Ja

Toelichting

 • Pmax geeft het maximaal haalbare vermogen van het paneel aan.
 • Voc (Voltage open circuit) staat voor het maximale voltage dat het paneel kan bereiken als er niets aan belasting op wordt aangesloten.
 • Isc (Ampere short circuit) is de maximale stroom die bereikt kan worden als het paneel kortgesloten wordt.
 • Vmp (Voltage maximum power) is het voltage wat het paneel kan bereiken onder ideale omstandigheden.
 • Imp (Ampere maximum power) is de maximale stroom die het paneel kan bereiken onder ideale omstandigheden

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen op je dek monteren is erg eenvoudig. Maak de achterkant van het paneel en de ondergrond goed schoon en vetvrij

Bij de Tough+/++ zonnepanelen wordt een 3M plaklaag meegeleverd. Dat maakt de installatie eenvoudig. Met de plaklaag wordt het paneel gefixeerd. Vervolgens hoef je het paneel alleen nog maar op de rand af te kitten met Sikasil W-605 S.

Panelen zonder meegeleverde plaklaag (Tough en Maxa) kun je bevestigen met Sikasil W-605 S. Achterop het paneel leg je met de kit een kruis over de diagonalen. Plak nu het paneel op het dek. Vervolgens kun je de randen van het paneel netjes afkitten zodat er geen water onder het paneel kan komen.

Voor beide methoden geldt dat je de randen van het paneel strak afkit door eerste met schilderstape een kader om het paneel heen te plakken. Houd ongeveer 6mm ruimte tussen de tape en de rand van het paneel. Kit het paneel af, strijk de kitstreep glad en haal vervolgens de tape weg. Zo krijg je een mooie, strakke rand van kit om het paneel en geen kit waar je het niet wilt hebben.

Tip: sluit altijd eerst het paneel aan op laadregelaar en accu en test of alles werkt voordat je het paneel monteert.

Wat heb je naast paneel en MPPT laadregelaar verder nodig? Hieronder vind je een handige checklist:

 • Kabels. Je moet de kabel die uit het paneel komt onderdeks naar de laadregelaar brengen. In de meeste gevallen moet je de kabel verlengen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld onze Solarkabel, rolletjes vertinde kabel of de Twinflex-kabel voor gebruiken.
 • Dekdoorvoer: Het mooiste is om de flush-kabel onder het paneel door te voeren. Dan heb je geen kabels over het dek lopen en heb je geen doorvoer nodig. Moet de kabel op een andere plek door het dek, dan hebben we daar verschillende horizontale dekdoorvoeren voor. Meest geschikt en mooi voor de Flush kabel is deze doorvoer van Scanstrut. Voor een kabel met MC4-stekkers kun je het beste de dubbele kabeldoorvoer van Scanstrut (DS-HD6) gebruiken. 
 • Verbinden van kabel: de Flush kabel verleng je onderdeks met solarkabel. Verlengen kan met een reguliere elektrische verbinding bijvoorbeeld door te solderen, een Wago-klem, of een verbinder te gebruiken uit een setje kabelschoentjes. Het is in elk geval belangrijk belangrijk te bepalen of er op de plek van het verlengen vocht kan komen, dat stelt uiteraard hogere eisen aan de verbinding.
 • Sika WS-605 S kit voor de montage en het afkitten van de randen van de panelen.

De panelen van Sunbeamsystems zijn in twee uitvoeringen beschikbaar: Flush kabel en mc4 aansluiting.

Voor de Flush kabel aansluiting zijn geen connectoren vereist. Deze zijn voorzien van een flush aansluiting met 1,5 of 2 meter lange platte ‘verborgen’ kabel. Het idee is dat de kabel vanaf het zonnepaneel direct onderdeks gevoerd wordt. Vervolgens zijn er geen speciale connectoren vereist. U kunt deze kabel eenvoudig verlengen met 4 mm2 Solardraad / Accu Aansluitkabel naar de regelaar toe.

De panelen met MC4 aansluiting zijn voorzien van een klein zwart aansluitdoosje op de korte zijden van het paneel. Op het aansluitdoosje zijn twee zwarte solarkabels aangesloten (+ en -). De solarkabels zijn 85cm lang en eindigen met een MC4 connector. U verlengt deze met solarkabel en een mc4 connector naar de laadregelaar toe. We hebben hiervoor zowel losse solarkabel, een los setje mc4 connectoren als kant en klare kabels met mc4 connectoren op voorraad.

Doordat de gebruikte SUNPOWER cellen in de Verenigde Staten worden gemaakt hebben wij geen last van hoge invoerkosten, iets waar concurrenten die gebruik maken van Chinese cellen wel tegenaan lopen. Tevens zit er in onze producten geen dure RVS platen aan de achterzijde die nodig zijn om fragiele cellen te beschermen.

Zeker. Een goed en efficiënt systeem bestaat uit zonnepanelen, bedrading, een laadregelaar en een accu. Als een van deze onderdelen niet goed werkt zal de efficiëntie van het totale systeem hier onder lijden. Een laadregelaar zorgt ervoor dat de stroom uit de panelen met het juiste voltage en amperage de accu in wordt geleid. Het is dus erg belangrijk om een laadregelaar te installeren die goed past bij de rest van de installatie. We adviseren daarbij voor een MPPT laadregelaar te kiezen.

MPPT staat voor Maximum Point Power Tracking. De lichtinval die het paneel op een bewegende boot of camper krijgt kan nogal variëren. Een MPPT laadregelaar bepaalt om de paar seconden het punt waarmee de maximale stroom uit de zonnepanelen kan worden gehaald en reageert dus snel op veranderende omstandigheden. Met een MPPT laadregelaar kan tot 30% meer stroom uit dezelfde installatie gehaald worden!

Als u meerdere panelen aan wilt sluiten op dezelfde laadregelaar zijn er twee opties:

 • In serie schakelen: het amperage blijft gelijk maar het voltage wordt verhoogd. Alleen zonnepanelen met hetzelfde amperage kunnen in serie worden gezet. Een nadeel aan deze manier van schakelen is dat als er schaduw valt op één van de panelen de efficiëntie van het totale systeem zakt.
 • Parallel schakelen: het amperage gaat omhoog maar het voltage blijft gelijk. Deze optie kan dus enkel bij panelen van hetzelfde voltage. Voordeel is wel dat als er een paneel in de schaduw ligt dit geen nadelig effect heeft op de prestaties van de andere panelen in het systeem.

 

Jazeker. Wanneer u de panelen monteert op een vlak en ondersteunend oppervlak (waar normaal ook over gelopen wordt) zijn deze beloopbaar. De zonnecellen in de SUNBEAMsystem panelen zijn extreem duurzaam en het complete product is zo gefabriceerd dat het een zeer stevige en impact-resistente oplossing biedt. Ter illustratie: de impact-resistentie is getest door er een stalen bal van 0,5 kilo vanaf 1 meter hoogte op te laten vallen. De panelen bleven ook na deze test perfect functioneren.

Uiteraard. De gebruikte materialen zijn stuk voor stuk van welbekende fabrikanten en worden in veel toepassingen gebruikt. Hierdoor zijn de eigenschappen van de materialen uitstekend gedocumenteerd.
Bovenop de panelen ligt een laag met materiaal wat u kent van uw zeilen: dacron. Het wordt ook veel toegepast in andere industrieën onder verschillende namen vanwege de duurzame specificaties en de hoge resistentie tegen UV licht en chemicaliën. In de middelste laag van de panelen vindt u een polymeer wat veel wordt gebruikt in bijvoorbeeld hardloop schoenen en wat bekend staat om zijn schokabsorberende eigenschappen. De onderste laag bestaat uit een film met uitstekende anti-penetratie en zuurwerende eigenschappen.
Op de grotere panelen worden elektrische kabels gebruikt uit de zonnepanelen industrie waar hoge eisen gesteld worden aan UV, chemische en temperatuur resistentie voor minimaal 30-40 jaar. De MC4 contacten hebben dezelfde resistente eigenschappen als de kabels en IP67 classificaties voor absolute waterdichtheid. Zowel de kabels als de contacten zijn TÜV geclassificeerd.

Reviews voor SUNBEAMsystem Tough+ 39 Watt met Flush 2.0

Vaak meebesteld

Merk

sunbeam system sailspecials
SUNBEAMsystem produceert een breed assortiment compacte beloopbare zonnepanelen, specifiek voor de watersport. De SUNBEAMsystem zonnepanelen zijn flexibel en beloopbaar en bij uitstek geschikt voor montage aan dek, op een kajuitdak en zelfs op een buiskap of bimini. Met de hoogefficiënte Sunpower™ cellen halen SUNBEAMsystem panelen de maximale haalbare opbrengst uit zelfs de kleinste oppervlakken. Het Zweedse Design en hoogwaardige afwerking staan garant voor een zeer duurzaam product. Bestel nu uw nieuwe zonnepanelen bij Sailspecials of vraag ons om advies!