Sunbeamsystem Tough Fold 124,5 Watt

| Alle producten van SUNBEAMsystem

449,-

Nog 12 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
zonnepaneelwand

Laat je adviseren in onze winkel in Leiderdorp!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

De nieuwe Tough Fold serie is het antwoord van Sunbeamsystem op de grote vraag naar draagbare en uitklapbare zonnepanelen. Is permanente installatie geen optie bij jullie aan boord of lijkt een wegneembaar paneel je handiger? Dan zijn deze panelen de meest duurzame en draagbare panelen beschikbaar. Opgevouwen is dit 124,5 Watt paneel opmerkelijk klein dankzij de platte junction box en het eendelige ontwerp. Om een idee te geven: dit paneel heeft opgevouwen slechts de afmetingen van een dichtgeklapte 17 inch laptop! Ook uitgevouwen zijn de afmetingen nog steeds minimaal door de hoge efficiëntie van de Sunpower zonnecellen. Daarmee is dit paneel krachtig genoeg om een gemiddelde 12 volt compressor koelkast bij te houden. Meestal de grootste verbruiker aan boord. Als onderdeel van de Tough familie van Sunbeamsystem heeft het paneel dezelfde stevige celbescherming. De gelamineerde buitenkant, gecombineerd met de zachte randen en stijve kern, bieden een uitzonderlijk en functioneel zonnepaneel. Omdat het geheel gelamineerd is, is het paneel volledig waterdicht en heeft een zeer lange levensduur. De gebruiksvriendelijke sluiting van de MC4 stekkers maakt het af- en aankoppelen makkelijk. Gekoppeld zijn de stekkers altijd waterdicht. Scroll naar beneden voor een handig overzicht wat je aan accessoires nodig hebt om dit Fold paneel aan te sluiten

 • Opgevouwen slechts de grootte van een ingeklapte 17 inch laptop (42 x 29cm)
 • Uitgevouwen een serieus 124,5 Watt zonnepaneel met afmetingen van 171,5 x 42cm
 • Volledig gelamineerde buitenkant inclusief Tough celbescherming
 • 2 jaar garantie
 • Ook beschikbaar in 62 en 41,5 Watt uitvoering

Let op!

Het Fold paneel is niet geschikt om verder dan 180 graden open te buigen (andersom op te vouwen), los aan railingen op te hangen of op bimini’s te leggen (vanwege repetitieve beweging door de wind).

Productvideo's

Specificaties

Artikel
Tough Fold 124,5W (TZ176x42)
Pmax 124.5 Watt
Shadow Optimized Nee
Lengte 171,5cm
Breedte 42cm
Opgevouwen 42 x 29cm
Cel
Sunpower (>22.5%)
Max Systeem Voltage
30V (incl. by-pass diode)
Vmp 20.88V
Imp 5.97A
Voc 24.48V
Isc 6.32A
Vermogenstolerantie ± 3%
Kabelaansluiting
Junction Box (MC4)
Lengte Kabel 15cm
Gewicht
2,2kg (exc. kabels)
Schroefogen 4 x 9mm
3M Plaklaag Nee
UPC 663185776957

 

Alternatieve producten

Meer informatie

Checklist extra accessoires

Wat heb je naast het Fold paneel verder nodig? Hieronder vind je een handige checklist:

 • Verlengkabels: het paneel is voorzien van 2 korte kabels met aan het uiteinde elk een stekker. De ene kabel op het paneel is de plus en de andere kabel de min. Hier klik je heel eenvoudig kant en klare verlengkabels op om zo genoeg lengte te hebben om bij de laadregelaar te komen onderdeks. Klik hier om de juiste lengte kant en klare kabels mee te bestellen.
 • T- stukken: wil je meerdere panelen koppelen? Met deze T-stukken klik je eenvoudig twee Fold panelen aan elkaar en weet je zeker dat alles waterdicht is. Let er wel op dat je straks ook een laadregelaar kiest die krachtig genoeg is voor de totale capaciteit van panelen.
 • Dekdoorvoer: vanaf het dek zullen de 2 kabels naar binnen moeten. Heb je nog geen geschikte dekdoorvoer dan is het handig die mee te bestellen. De meeste dekdoorvoeren zijn geschikt voor doorvoeren van 1 kabel, maar in deze situatie hebben we te maken met 2 kabels. Deze doorvoer van Talamex is wel beschikbaar in een uitvoering voor 2 kabels
 • MPPT Laadregelaar: De MPPT laadregelaar doet eigenlijk hetzelfde als je walstroomlader en is altijd nodig tussen je paneel en accubank. Aan de ene zijde optimaliseert de laadregelaar de opbrengst van het zonnepaneel en aan de andere kant laadt hij in fases de accu bij (en stopt met laden als de accu vol is). Het is belangrijk bij het selecteren van de laadregelaar er op te letten dat deze krachtig genoeg is voor de stroom die gaat lopen. Voor dit 124,5 Watt Fold paneel heb je een 10 Ampere MPPT laadregelaar nodig. Koppel je 2 124,5 watt panelen dan is het totale piekwattage 249 watt en heb je een 20 Ampere MPPT laadregelaar nodig. In de categorie laadregelaars heb je keuze uit verschillende merken laadregelaars. We adviseren de laadregelaar van EP Solar of de Moonray MPPT van Sunbeam in combinatie met de Fold panelen.
 • Solarkabel 4mm2.  Geschikt voor het aansluiten van de laadregelaar op de serviceaccu(bank). De kabel is vertind en eenaderig en in rood (+) en zwart (-) per meter te bestellen.
 • MC4 afdekdopjes: koppel je het Fold paneel los van de kabels dan blijven de MC4 stekkers die richting laadregelaar gaan onbeschermd achter. Met deze handige MC4 afdekdopjes voorkom je dat er vocht of vuil bijkomt. Ze zijn ook erg handig om de stekkers op het Fold paneel te beschermen als je het paneel weglegt.

Vragen? Schroom niet contact met ons op te nemen!

Toelichting

 • Pmax geeft het maximaal haalbare vermogen van het paneel aan.
 • Voc (Voltage open circuit) staat voor het maximale voltage dat het paneel kan bereiken als er niets aan belasting op wordt aangesloten.
 • Isc (Ampere short circuit) is de maximale stroom die bereikt kan worden als het paneel kortgesloten wordt.
 • Vmp (Voltage maximum power) is het voltage wat het paneel kan bereiken onder ideale omstandigheden.
 • Imp (Ampere maximum power) is de maximale stroom die het paneel kan bereiken onder ideale omstandigheden

Reviews voor Sunbeamsystem Tough Fold 124,5 Watt

Vaak meebesteld

Merk

sunbeam system sailspecials
SUNBEAMsystem produceert een breed assortiment compacte beloopbare zonnepanelen, specifiek voor de watersport. De SUNBEAMsystem zonnepanelen zijn flexibel en beloopbaar en bij uitstek geschikt voor montage aan dek, op een kajuitdak en zelfs op een buiskap of bimini. Met de hoogefficiënte Sunpower™ cellen halen SUNBEAMsystem panelen de maximale haalbare opbrengst uit zelfs de kleinste oppervlakken. Het Zweedse Design en hoogwaardige afwerking staan garant voor een zeer duurzaam product. Bestel nu uw nieuwe zonnepanelen bij Sailspecials of vraag ons om advies!