Shroudcleat Innovatieve Stagkikker – Vlaggenlijn knop

Showroom Sailspecials

Bekijk dit product in onze showroom!

Klik hier voor de route en openingstijden.

Productinformatie

Worden de vlaggenlijntjes bij jou ook al snel zo’n rommeltje met bosjes lijn rond de kikker? Met deze stagkikker is dat verleden tijd. De Shroudcleat is gemaakt van titanium en delrin en bevestig je gemakkelijk om je stag heen. Je vlaggenlijn maak je op lengte en klem je vast in de shroudcleat. Voeg je een gastenvlag, verenigingswimpel of een andere vlag toe, dan schuif je de Shroudcleat gewoon wat naar beneden op de stag om de vlaggenlijn weer op spanning te brengen. Super strak!

  • Alternatief voor een stagkikker
  • Gemaakt van Titanium en Delrin
  • Elegante, simpele oplossing
  • Lengte eenvoudig aan te passen

Geschikt voor verstaging van 6, 7, 8, 10 en 12mm dikte.

Alternatieve producten

Meer informatie

Stappenplan:

  1. Bevestig de wimpel/vlag aan de doorlopende lijn met de uiteinden aan de boven- en onderzijde van de wimpel/vlag. Bij meer vlaggetjes wordt het lijntje wat langer, maar dat is geen probleem.
  2. Borg de lijn door deze rond de stag te draaien en het uiteinde over zichzelf heen te leggen. Vanaf dit punt loopt de lijn langs de stag naar beneden.
  3. Breng de lijn naar beneden richting de stagknop.
  4. Breng de lijn aan weerszijde van de stag, druk naar achter en laat de lijnen gekruist terugkomen
  5. Breng de twee lussen tussen de twee halve bollen van de knop
  6. Schuif de knop naar onderen, zodat de lijn onder spanning komt te staan en schroef de halve bollen vast zodat de knop en de lijn klem zit om de stag.

Tip: Bevestig de stagknop onder de stag, vlak boven het dek. Zo verklein je de kans om de kleine onderdelen kwijt te raken bij het bevestigen. Helemaal makkelijk is het natuurlijk in de winter, als de mast plat ligt.

Reviews voor Shroudcleat Innovatieve Stagkikker – Vlaggenlijn knop

Vaak meebesteld