Tackrite Giekrem

| Alle producten van Sailology

89,95

Nog 7 op voorraad (kan nabesteld worden)

Showroom Sailspecials

Bekijk dit product in onze showroom!

Klik hier voor de route en openingstijden.

Productinformatie

De TackRite is een oerdegelijke én betaalbare giekrem waarmee je gevaarlijke klapgijpen voorkomt. Komt de giek wel over dan ‘remt’ de Tackrite hem af waardoor de gijp heel beheerst verloopt. Ideaal dus ook om een doelbewuste gijp heel beheerst uit te voeren.

Geen bewegende delen, simpel en oersterk. De Tackrite Giekrem is gemaakt van gegoten RVS 316 en één solide geheel. Na het gieten wordt de TackRite glimmend gepolijst zodat je lijnen er niet op schavielen. Bedoeld voor een giek met een grootzeil tót maximaal 50 m². Sluitingen, lijnen en blokken zijn niet inclusief.

Hoe werkt de Tackrite

  1. Bevestig de Tackrite aan de giek* met een lijntje of sluiting / softshackle.
  2. Gebruik een 10 – 12mm lijn en bevestig deze aan een punt aan dek of gebruik bijvoorbeeld de voetrail.
  3. Voer de lijn nu door de Tackrite. Dit kan op 3 manieren (zie handleiding). Elke manier heeft zijn eigen weerstandsniveau waardoor je kunt variëren afhankelijk van zeiloppervlak en windkracht. Tip: test welke standen goed werken voor jullie bij verschillende windkrachten.
  4. Bevestig de andere kant van de lijn aan een punt aan dek of, mooier, leid de lijn via een blok naar de kuip. Het remvermogen kan dan verder worden geregeld door de spanning op een lijn te verhogen of verlagen met de schootlier.

Bestel de oerdegelijke én betaalbare Tackrite nu bij Sailspecials!

*= De meest ideale afstand voor plaatsing op de giek is, dat de afstand tussen mast en Tackrite zoveel mogelijk gelijk is als naar de gangboorden.

Alternatieve producten

Meer informatie

Drie weerstandsniveaus

Elke manier heeft zijn eigen weerstandsniveau waardoor je kunt variëren afhankelijk van zeiloppervlak en windkracht. Tip: test welke standen goed werken voor jullie bij verschillende windkrachten.

tackrite weerstand

Handleiding

Download

Reviews voor Tackrite Giekrem

Vaak meebesteld