Danbuoy Opblaasbare Joon SOS Marine

| Alle SOS Danbuoy
| Alle producten van SOS Marine

299,-

Nog 3 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
Showroom Sailspecials

Bekijk dit product in onze winkel!

Klik hier voor de route en openingstijden.

Plus- en minpunten

 • + Super compact en direct klaar voor gebruik
 • + Joon, hoefboei en SOLAS noodlamp in één.
 • + Door elk bemanningslid aan boord te gebruiken
 • + Hoogst mogelijke testscore in Waterkampioen test
 • + Toegestaan voor offshore ORC races

Productinformatie

De Danbuoy is getest door Waterkampioen en KNRM en beoordeeld met de hoogst mogelijke testscore. Lees hier de test

Snel kunnen handelen maakt bij een man-overboord-situatie het verschil. De Danbuoy is zonder verdere instructie direct te gebruiken, pakken en werpen. Bij contact met water blaast de SOS Danbuoy zich binnen 7 seconden op en staat vervolgens 2 meter boven water. Blijft op zijn plek dankzij het drijfanker en recht omhoog dankzij het 4,8 kilo (!) gewicht onderin. Voorzien van lussen en voetsteun om de drenkeling comfortabel drijvende te houden in afwachting van redding. De Danbuoy is een compacte opblaasbare joon, hoefboei en SOLAS noodlamp in één. Met de optionele apart bij te bestellen hekstoelhouder direct binnen handbereik te plaatsen. Een uitzonderlijk goed doordacht product waarmee u zowel joon als hoefboei als noodlamp inclusief alle houders kunt vervangen. Bekijk hier onze demonstratievideo

 • Compact verpakt, de Danbuoy is direct klaar voor gebruik
 • Goed zichtbaar bij dag én nacht: 2 meter boven water met SOLAS automatisch knipperend licht en 2,5 meter lang fluorescerend lint
 • 150 N drijfvermogen en voorzien van 2 lussen waar drenkeling zich aan vast kan houden
 • Eenvoudig herbruikbaar (werkt als een automatisch reddingsvest)
 • De Danbuoy is toegestaan voor offshore ORC races

De Danbuoy maakt gebruik van dezelfde technieken als in een reddingsvest. Haal de Danbuoy daarom na het zeilen uit de (optionele) hekstoelhouder en berg deze in de kajuit of in een droge bakskist op als je van boord gaat.

Alternatieve producten

Meer informatie

Hoe werkt de Dan Buoy

De SOS Marine Danbuoy gebruikt dezelfde techniek als een automatisch reddingsvest en blaast op binnen 7 seconden na contact met water. Door het gewicht van 5 kilo is de Danbuoy goed te werpen zonder dat deze door harde wind wordt weggeblazen. De boei is voorzien van een drijfanker om het op zijn plaats te houden en heeft een 2,5 meter lange fluorescerend geel lint en een  door water geactiveerd SOLAS knipperlicht. De Danbuoy is zichtbaar tot op 1700 meter afstand bij 20 knopen wind en golven van twee meter. Het drijfvermogen van de Danbuoy van S.O.S. Marine is vergelijkbaar met een 150N reddingsvest en de boei is voorzien van lussen om de drenkeling drijvende te houden in afwachting van redding.

Demonstratie

Opnieuw klaarmaken voor gebruik

De Danbuoy is eenvoudig opnieuw op te vouwen nadat het voorzien is van een nieuw 33 grams Co2 patroon en smeltpatroon. Hiervoor worden duidelijke opvouwinstructies meegeleverd in de verpakking en is een video beschikbaar (scroll naar beneden voor deze video) waarin dit stap voor stap uitgelegd wordt. Het is aan te raden om na 2 a 3 jaar de Danbuoy te testen of hij mooi opgeblazen blijft staan en vervolgens te voorzien van een nieuwe smelttablet en co2 patroon.

Voordelen Danbuoy

 • Razendsnel naar drenkeling te werpen. In 7 seconden automatisch opgeblazen.
 • Vervangt klassieke joon, hoefboei en noodlamp met alle benodigde attributen zoals drie hekstoelhouders en drijfanker voor de joon
 • Compact en gemakkelijk te plaatsen op de railing met de optionele houder
 • Zichtbaar op ruim 1 zeemijl
 • Dankzij automatisch SOLAS knipperlicht en fluorescerend lint ook goed zichtbaar bij nacht
 • ISAF conform regels, ISO 12402 kwaliteit
 • Prijswinnend product: Australian Marine Export Award, Excellence Award van de Sydney Division of Engineering, Best new business product Australian Business Award.

Testverslag redactie Waterkampioen

Instructievideo opnieuw verpakken

Reviews voor Danbuoy Opblaasbare Joon SOS Marine

Vaak meebesteld

Merk

SOS Marine Logo
Sinds ruim 30 jaar produceert SOS Marine reddingsmiddelen met maar één focus; producten die levens kunnen redden onder de moeilijkste omstandigheden. Wij zijn Europees importeur van dit mooie Australische merk. Bekendste product in de range is de Dan Buoy Joon. Veel reddingsmiddellen van SOS Marine zijn geaccrediteerd door het Australische ministery van defensie als de NAVO. In totaal heeft SOS Marine 15 verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. SOS Marine werkt met het ISO9001 systeem en is gekeurd door DNV waardoor de kwaliteit van het geleverde werk gegarandeerd is.