LifeSavers©

29,95

Nog 12 op voorraad (kan nabesteld worden)

Showroom Sailspecials

Bekijk dit product in onze showroom!

Klik hier voor de route en openingstijden.

Productinformatie

Een man overboord situatie is een nachtmerrie voor elke schipper. Hoe krijg je diegene weer aan boord? Zeker met een kleine bemanning.

De LifeSaver is de slimme oplossing. Eenmalig te bevestigen aan het hijsoog en blaaspijpje in het reddingsvest. Het komt automatisch vrij wanneer het reddingsvest opblaast. De drijvende dyneemalijn is gemakkelijk op te pikken met een boothaak. Vervolgens te zekeren aan dek waarna de bemanning de tijd heeft het aan boord hijsen via de LifeSaver voor te bereiden.

  • Gemakkelijk op te pikken drijvende Dyneema reddingslijn
  • Komt automatisch vrij bij opblazen reddingsvest
  • Voorzien van gemakkelijk met boothaak op te pikken oog
  • Ontwikkeld door Duncan Wells, auteur van het boek Zeilen zonder Zorgen
  • In Nederland exclusief verkrijgbaar via Sailspecials

Scroll naar beneden voor instructievideo’s

Alternatieve producten

Meer informatie

Een man overboord situatie is een nachtmerrie voor elke schipper. Hoe krijg je diegene weer aan boord? De meeste reddingsmiddelen vereisen actie van de persoon in het water. En het vrijboord op moderne boten is zo hoog dat het niet mogelijk is tot aan het water te reiken.

De oplossing? De LifeSaver ontwikkeld door Duncan Wells.

Wat is de LifeSaver

De LifeSaver is een 3 meter lange Dyneema lijn met een diameter van 3mm. Aan de ene zijde voorzien van een gesplitste driehoek met versteviging. Hierdoor is de LifeSaver gemakkelijk op te pikken. Aan de andere zijde is de LifeSaver eenvoudig te bevestigen aan het hijsoog in het reddingsvest. Wanneer het reddingsvest opblaast komt de LifeSaver automatisch vrij in het water en is gemakkelijk met een boothaak op te pikken door bemanning. De LifeSaver wordt vervolgens gezekerd aan een kikker op dek waarna de bemanning de tijd heeft het aan boord hijsen voor te bereiden.

De LifeSaver is getest tot een breeksterkte van 1500 kg. Het materiaal is uitgevoerd in opvallend fluorescerend geel. Het valt op bij daglicht en fluoresceert wanneer verlicht bij nacht.

Hoe werkt het

Hoe aan te brengen?

[row ]

[col span=”1/2″ ]

Stappen

Het is belangrijk de LifeSaver correct aan te brengen zodat het vrijkomt wanneer het vest opblaast.

  • Vind het hijsoog in het reddingsvest
  • Bevestig de tegenovergestelde zijde van de driehoek aan het hijsoog met een ‘strap hitch knot’ (zie video).
  • Bind de LifeSaver losjes samen en leg het naast of boven het ontstekingsmechanisme of het opblaaspijpje voor handmatig opblazen afhankelijk waar het hijsoog is aangebracht. Wanneer het vest opblaast zal het ontstekingsmechanisme aan de ene zijde en het opblaaspijpje aan de andere zijde boven op het drijflichaam zijn. Precies de plek waar we LifeSaver willen hebben. Op deze manier komt de LifeSaver vrij in het water.
  • Vouw het vest weer op conform instructies van de fabrikant. Dit is over het algemeen eenvoudig wanneer u de vouwen volgt die zijn aangebracht bij het opvouwen bij productie. Het helpt uiteraard wanneer u bij het openvouwen al goed opgelet heeft.

[/col]
[col span=”1/2″ ]

 


[/col]

[/row]

Belangrijk aandachtspunt

Natuurlijk kan een ieder iets toevoegen aan zijn reddingsvest naar eigen voorkeur. Het is belangrijk te realiseren dat wanneer het vest niet goedgekeurd is inclusief LifeSaver het ISO certificaat vervalt. Inmiddels zijn de vesten van Spinlock, SeaSafe, Baltic, Crewsaver en Ocean Safety goedgekeurd en gekeurd onder ISO inclusief LifeSavers.

 

Reviews voor LifeSavers©

Vaak meebesteld