SOS Marine Recovery Ladder

| Alle Noodladders
| Alle producten van SOS Marine

259,-

Nog 10 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
Showroom Sailspecials

Bekijk dit product in onze winkel!

Klik hier voor de route en openingstijden.

Productinformatie

De SOS Marine Recovery Ladder is de goed doordachte oplossing voor het veilig aan boord brengen van een Man Overboord, ook onder ruige omstandigheden op groter water.

Waarom de Recovery Ladder?

Vaak is de zwemtrap de enige optie om aan boord te klimmen. Dit wordt een ronduit gevaarlijk object bij golfslag, een situatie waarbij je juist graag de Man Overboord aan lij wilt hebben. Het hoge vrijboord van moderne jachten maakt aan boord tillen alleen nog maar lastiger.

Hoe werkt de Recovery Ladder?

De ladder is snel door 1 persoon aan de lijzijde aan de voetrail te monteren met 4 bevestigingspunten. Vervolgens is hij razendsnel uit te rollen.

De Recovery ladder is multifunctioneel:

  1. Is de Man Overboord in staat om zelf aan boord te klimmen? Dan gebruikt hij/zij de ladder.
  2. Kan dit niet? Dan kan de ladder ook als reddingsnet gebruikt worden. Zo kan een gewonde of onderkoelde drenkeling horizontaal uit het water gehaald worden. Dit is met name zeer belangrijk bij onderkoelde personen om hartfalen te voorkomen.  De Recovery ladder is hiervoor voorzien van versterkte lussen waar eenvoudig een takel aan vastgemaakt kan worden.

Bekijk hier ook de sok/hoes voor de recovery ladder, een uitkomst voor bijvoorbeeld solozeilers

Scroll naar beneden voor een productvideo en meer specificaties of download hier de product pdf van SOS Marine

Alternatieve producten

Meer informatie

Specificaties

De ladder is verpakt in een goed zichtbare neon gele nettas. Een compact pakketje van 50 bij 30cm met een gewicht van slechts 3,3 kilo. De 4 bevestigingspunten voor de voetrail zijn de sleutel tot de stabiliteit van de ladder. Uitgerold heeft de ladder een lengte van 2,25 meter met 6 tredes zodat de MOB gemakkelijk op de laagste trede kan stappen. De tredes of sporten zijn verstevigd en met 37cm breed en maken het aan boord klimmen gemakkelijker. Alle materialen zijn gecertificeerd en gecontroleerd onder ISO 9001.

sos marine recovery ladder

Productvideo

Reviews voor SOS Marine Recovery Ladder

Vaak meebesteld

Merk

SOS Marine Logo
Sinds ruim 30 jaar produceert SOS Marine reddingsmiddelen met maar één focus; producten die levens kunnen redden onder de moeilijkste omstandigheden. Wij zijn Europees importeur van dit mooie Australische merk. Bekendste product in de range is de Dan Buoy Joon. Veel reddingsmiddellen van SOS Marine zijn geaccrediteerd door het Australische ministery van defensie als de NAVO. In totaal heeft SOS Marine 15 verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. SOS Marine werkt met het ISO9001 systeem en is gekeurd door DNV waardoor de kwaliteit van het geleverde werk gegarandeerd is.