Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

TeamO Coastal 170N Reddingsvest met Backtow

Alles van TeamO Marine
Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending

Plus- en minpunten

 • + Aantrekkelijk geprijsd
 • + Voorzien van Backtow mechanisme
 • + Voorzien van soft loop bevestiging voor lifeline
 • - Niet voorzien van sprayhood en noodlamp
 • - Offshore en Ocean model van TeamO iets comfortabelere fit

Productinformatie

Het 170N Coastal reddingsvest is het antwoord van TeamO op de grote vraag vanuit zeilers naar een voordeliger reddingsvest mét het BackTow systeem. Klik hier voor uitleg. En dat is ze met dit prettig zittende vest voor slechts 179 euro uitstekend gelukt. Het vest is allround inzetbaar voor zeilen op groter water en voorzien van harnas en dubbele kruisbanden.

 • Volautomatisch TeamO reddingsvest met het prijswinnende en gepatenteerde BackTow systeem en geïntegreerd harnas.
 • 170 Newton drijfvermogen
 • Soft loop bevestiging aan voorzijde voor aanklikken lifeline
 • Lichtgewicht en prettig draagcomfort: weegt slechts 1.150 gram
 • Verstelbare dubbele kruisband met soft loop bevestiging aan de achterzijde
 • ISO goedgekeurd voor Inshore en Offshore zeilen (ISO12402 en 12403)

Zeil je op zee of bij nacht en/of ruigere omstandigheden dan adviseren we aanvullend een noodlamp en sprayhood (beschikbaar in januari) aan te brengen in het vest, die zijn standaard niet geïntegreerd om het vest niet te duur te maken, maar wel zonder problemen te integreren.

Productvideo's

Zo werkt een TeamO Reddingsvest

Alternatieve producten

Meer informatie

Het verhaal achter het reddingsvest

Terwijl de jonge ontwerper Oscar Mead studeerde aan de Universiteit in 2011 hoorde hij over een tragisch ongeval tijdens een offshore race in het Engels kanaal waarbij een ervaren zeiler zijn leven verloor. Oscar’s reactie was dat deze dood te voorkomen was en leidde tot onderzoek op dit gebied naar het gemeenschappelijk falen in huidige zwemvest normen, in het bijzonder het harnas gedeelte met veiligheidslijn en startte dit gedeelte te herontwerpen.

Na vier jaar grondig testen, met inbegrip van meerdere persoonlijke duiken vanaf vaartuigen in ijskoud water , was hij klaar om octrooi aan te vragen voor zijn nieuwe Backtow-technologie. Innovaties zijn altijd moeilijk om op de markt te brengen , en het TeamO Backtow lifejacket was geen uitzondering, maar in 2016 waren alle industrie standaardtests (ISO test normen) klaar om tijdig te worden gelanceerd op de prestigieuze METS-beurs in Amsterdam in 2016.  Oscar’s passie voor design, en zijn overtuiging dat de scheepvaartindustrie volop ruimte voor innovatie biedt, werd gedeeld door zijn familie, die met hem samenwerken in TeamO Marine. Zij zijn alle zeilers met een passie voor veiligheid.

Hoe werkt de BackTow technologie

Als een bemanningslid overboord gaat terwijl hij vastzit aan de veiligheidslijn van zijn reddingsvest aan een varende boot is zijn/haar leven in onmiddellijk gevaar. Door de benen, die naar achter gedwongen worden door de snelheid, wordt het hoofd onderwater gedrukt door de langskomende golven en is ademen onmogelijk geworden. Zelf het sterkste bemanningslid kan zijn/haar gezicht niet vrij houden van het water bij de voorgaande vaart bij welke snelheid dan ook. Bij TeamOmarine gaan zij ervan uit dat jouw veilgheidsharnas met lifeline net zo goed in het water moet werken als op het dek. Daarom heeft Oscar Mead van TeamOmarine de “Backtow Technology”ontwikkeld.

Door de “Backtow Technology” draait in een MOB situatie het gezicht van de drenkeling naar boven en blijft boven water zolang de drenkeling voort gesleept wordt naast de boot in het water. Zo blijven de luchtwegen vrij en is men in staat te communiceren en de redding van de drenkeling goed voor te bereiden en uit te voeren. De BackTow lifejacket geeft de bemanning de tijd om de boot te stoppen om de drenkeling te redden en zonder verwonding uit het water te krijgen. De lijn aan het reddingsvest is sterk genoeg om de drenkeling uit het water te halen met bijvoorbeeld de grootzeilval.

Backtow demonstraties

 

Reviews voor TeamO Coastal 170N Reddingsvest met Backtow

Vaak meebesteld

Merk

TeamO is het Britse merk bekend van de unieke gepatenteerde BackTow Technologie in haar reddingsvesten. Gestart door fanatieke wedstrijdzeilers die zeilen rond de Isle of Wight en diverse fatale ongelukken meemaakten. Stuk voor stuk ongelukken met zeilers die overboord vielen en door de lifeline met hun hoofd onder water gesleept werden waarbij het voor enkelen fataal werd. Het TeamO reddingsvest zet dit probleem op de agenda en draagt tegelijk de oplossing aan! Bekijk onze productvideo

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps