SailspecialsVeiligheidReddingsvlottenReddingsvlot SOS Marine

Reddingsvlot SOS Marine

   |    Alle producten van SOS Marine
Vanaf 899,-
Wissen
Naar Nederland en België. Lees meer
Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
Indien volledige bestelling op voorraad, en besteld op maandag t/m vrijdag. Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis ?

Indien retour gestuurd vanuit Nederland of België. Palletleveringen uitgezonderd.

Lees meer

60 dagen bedenktijd & gratis retour ?

Productinformatie

Licht, compact en handzaam. Het reddingsvlot van SOS Marine is ontworpen voor de grote groep watersporters die 90% van de tijd met zicht op land varen. Deze groep heeft liever geen zwaar ISO reddingsvlot aan boord, maar wil wel een veilig reddingsmiddel missen bij brand aan boord of een ernstige lekkage. Dit compacte reddingsvlot van SOS Marine is in 2- en 4-persoons uitvoering beschikbaar en weegt in de 2-persoonsversie slechts 6,8 kilo!

Dit vlot verpakt in een stevige draagtas en door iedereen (zowel volwassen als kinderen) aan boord te bedienen: lijntje vastbinden, tas gooien en het smeltpatroon activeert het vlot vanzelf zoals bij een reddingsvest.

Het reddingsvlot dient net als een reddingsvest 2-jaarlijks gekeurd te worden. De keuring is voordeliger dan een ISO-reddingsvlot door het ontbreken van uitrusting om dagen lang in het vlot te kunnen overleven. Scroll naar beneden voor alle specificaties van dit reddingsvlot van SOS Marine.

NB: Dit vlot is ook beschikbaar in een variant geschikt voor de luchtvaart. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Alternatieve producten

Meer informatie

Lichtgewicht reddingsvlot voor 90% van de watersporters

Voor 90 % van de watersporters die 90 % van hun tijd met de boot in het zicht van land varen heeft SOS Marine een compact reddingsvlot ontworpen. Veel watersporters varen op binnenwateren als IJsselmeer of de Zeeuwse wateren, langs de kust met een enkele keer een oversteek naar Engeland, Frankrijk of de Scandinavische landen. En de meeste watersporters varen met ze tweetjes of een enkele keer solo. Voor die groep is dit reddingsvlot bedoelt.

Afmetingen & Gewicht

UITVOERING GEWICHT AFMETINGEN TAS
2 persoons 6,8 kilo 500 x 350 x 110mm
4 persoons 8,6 kilo 570 x 410 x170cm

Specificaties reddingsvlot

  • Van stevig 210D nylon doek PU gelamineerd
  • Uitzonderlijk hoge stabiliteit dankzij 3 grote waterzakken onder het vlot (in totaal 165 liter ballast)
  • Geïsoleerde vloer. Werkt als een grote reflector die gezien kan worden vanuit de lucht bij zoekacties.
  • Groot drijfanker van 400 x 600mm
  • Voorzien van SOLAS reflectiestrepen 2 SOLAS lampen
  • Automatische activering. Voorzien van 520 grams CO2 patroon (2 persoons vlot) of 740 grams CO2 patroon (4 persoons vlot) en automaat.
  • Voorzien van uitrusting als: handpomp, puts, drijvend noodmes, life line, fluitje en signaal spiegel

Reviews voor Reddingsvlot SOS Marine

Vaak meebesteld

Merk

SOS Marine Logo
Sinds ruim 30 jaar produceert SOS Marine reddingsmiddelen met maar één focus; producten die levens kunnen redden onder de moeilijkste omstandigheden. Wij zijn Europees importeur van dit mooie Australische merk. Bekendste product in de range is de Dan Buoy Joon. Veel reddingsmiddellen van SOS Marine zijn geaccrediteerd door het Australische ministery van defensie als de NAVO. In totaal heeft SOS Marine 15 verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. SOS Marine werkt met het ISO9001 systeem en is gekeurd door DNV waardoor de kwaliteit van het geleverde werk gegarandeerd is.