Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Rustyco® Roestoplosser (concentraat)

Alles van Rustyco

Productinformatie

Rustyco is een unieke roestverdelger. Het verwijdert roest 100% poriëndiep in alle naden en kieren van o.a. staal, RVS en aluminium. Snelwerkend alternatief voor stralen of schuren. Maakt het oppervlak microscopisch schoon en werkt tevens roestwerend.

Alternatieve producten

Meer informatie

Rustyco roest oplosser is een unieke roestverdelger. Het verwijdert roest 100% poriëndiep in alle naden en kieren van staal, RVS, aluminium en de meeste ferro-metalen. Rustco is een alternatief voor stralen of schuren. Het maakt de oppervlak microscopisch schoon en werkt tevens roestwerend. Na behandeling kan de ondergrond weer als nieuw metaal behandeld worden. De ideale ondergrond voor alle primers en verfsystemen.

Verdunbaar concentraat

Rustyco is een concentraat en water-verdunbaar. Met 50 ml maakt u 1 liter krachtig ontroestingsbad, 1 liter Rustyco is verdunbaar tot 20 liter. Het mengsel kan meerdere keren gebruikt worden, totdat het donker/zwart van kleur is geworden. Advies: voor gebruik altijd op een onopvallende plaats testen.

Biologisch afbreekbaar, niet giftig

Rustyco is ongevaarlijk voor de meeste materialen zoals lak, kunststof, hout, rubber, vinyl, glas, RVS, aluminium, koper, chroom, enz. Er komen geen gevaarlijke dampen vrij, het is niet giftig, niet brandbaar, biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.

Rustyco is ook in gel-vorm beschikbaar

Rustyco concentraatis ontwikkeld om voorwerpen te ontroesten die ondergedompeld kunnen worden in het ontroestingsbad. Wanneer dit niet mogelijk is,  bijvoorbeeld omdat deze een vaste plek op de boot heeft, is Rustyco gel beschikbaar: klik hier 

Gebruiksaanwijzing

  • Verwijder eerst loszittende roest, vuil, vet en olie.
  • Maak een oplossing aan in water, bijvoorbeeld in een kunststof emmer of container.
    Voeg per liter water minimaal 5 dopjes RUSTYCO toe (lichte roest). Bij zwaardere roestvorming méér RUSTYCO toevoegen, eventueel onverdund gebruiken.
  • Voorwerp onderdompelen in het ontroestingsbad (minimaal 30 minuten). Circa 72 uur kan nodig zijn bij zéér zware roest.
  • Voorwerp regelmatig uit de oplossing halen, losse roest eraf borstelen en afspoelen met water. Dit bevordert en versnelt het proces. Door de oplossing te verwarmen wordt alle roest nog sneller verwijderd.
  • Na dit proces kan het voorwerp tijdelijk roestwerend worden gemaakt. Nogmaals circa 5 minuten onder dompelen, laten drogen en niet meer in aanraking laten komen met vocht. Het voorwerp is nu klaar om verder behandeld te worden.
  • Voorwerpen die niet ondergedompeld kunnen worden, dienen ontroest te worden met RUSTYCO ®-GEL.

 

Reviews voor Rustyco® Roestoplosser (concentraat)

Vaak meebesteld

Merk

rustyco logo
Rustyco is het merk achter een innovatieve reeks roestverdelgers. De hardnekkigste roest is gemakkelijk te verwijderen met de Rustyco roestverdelger die zowel in gel-vorm als concentraat verkrijgbaar is. Een los voorwerp kan in de concentraat behandeld worden. Is een voorwerp vast aan boord bevestigd dan kan als alternatief de gel gebruik worden.

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps