Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Bootonderhoud gedoe? Handige tips! (deel 2)

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Bootonderhoud – In deze post nog 5 tips voor bootonderhoud die je  tijd, geld, moeite en ergernis besparen. Tips om die dingen tegen te gaan die nu eenmaal horen bij de vochtige omgeving waarin je schip verblijft: roest, schimmel, UV degradatie, haarscheuren, nare geuren, vlekken of erger. Misschien ken je er al 4, profiteer dan van de ene die je nog niet kent!
De tips komen oorspronkelijk uit het boek: ‘Fast fixes for your boat, 1001 top boat maintenance tips’ geschreven door Sandy Lindsey. We zijn erg enthousiast over dit praktische naslagwerk omdat we denken dat het leven aan boord makkelijker maakt. En mooi om vast aan te kondigen: zeer binnenkort als special verkrijgbaar voor Sailspecials leden!

Tip 8 – Wat als lijnen erg stug zijn?

Zet ze een nacht weg in een emmer met 125 ml wasverzachter en 7,5 liter water. Daarna uit de zon laten drogen en ze zijn weer zo flexibel als nieuw. Vieze lijnen krijg je weer schoon door ze in de wasmachine te spoelen.

Tip 9 – Veel motorproblemen ontstaan door verontreinigde diesel

Check daarom als je twijfelt! Plaats een koffiefilter in een trechter, laat de eerste paar liters er langzaam doorheen lopen. Verwijder het filter en check het op verontreiniging.

Tip 10 – Schildertape te lang laten zitten en daardoor moeilijk te verwijderen?

Probeer eerst alles wat mogelijk is weg te krabben en doordrenk het daarna met een olie als WD-40. Laat het een nacht werken en de volgende ochtend kun je de tape verwijderen met een plastic verfkrabber.

Tip 11 – Voor een goede glans van je roestvrijstaal aan boord kun je gebruik maken van citroen.

Schrob het RVS met de buitenkant van citroenschil en was het daarna zoals gebruikelijk. Citroensap in een flesje (zoals vaak in de keuken gebruikt wordt) werkt ook.

Tip 12 – Voorkom haarscheurtjes bij boren in polyester.

Zorg voor een vlijmscherp boortje, zet de boormachine op hoge snelheid en gebruik schildertape. Plak de schildertape over het hele gedeelte waar je gaat boren.

Tip 1 t/m 7 lees je in het blogbericht: Bootonderhoud moeilijk? – 7 handige tips

Vond je deze tweede blog over bootonderhoud waardevol of moet hij over hele andere onderwerpen gaan? Heb jij een handige bootonderhoud tip die zich in de praktijk heeft bewezen? Plaats een reactie!

Over deze blog: Bij Sailspecials zijn we gek van zeilen. Op de Sailspecials blog delen we daarom praktische inzichten waarvan we denken dat ze zeilen leuker of makkelijker maken. Waar we op onze Facebookpagina vooral de mooiste zeilfoto’s delen gaan we op de blog iets meer de diepte in.

Onze tips voor jou