Voor het 8e jaar op rij alweer starten we vandaag de onze jaarlijkse inkoopactie nieuwe zeilen met Hyde Sails Nederland. In de voorbereiding op de nieuwe actie vroegen we Jan en Peter Paul van Hyde Sails welke vraag het meest leeft bij het kiezen van nieuwe zeilen. Dat is met stip op 1: wat is […]
8 tips om het beste reddingsvlot te kopen Een reddingsvlot kopen doe je slechts één keer in de 10 tot 15 jaar. Een vlot is een grote investering, maar van levensbelang aan boord. Waar moet je op letten als je een reddingsvlot gaat kopen? We interviewden een expert die dagelijks veel verschillende reddingsvlotten langs ziet […]
Waar te beginnen als je een ankerlier overweegt? Alle specificaties en uitvoeringen kunnen een overweldigende indruk maken. In deze blog zetten we de belangrijkste keuzes op een rij. Want er is niet één beste keuze, maar wel een beste keuze voor jouw boot en het bijbehorende ankergerei. We duiken erin in deze blog.
Samen zeilen ze al meer dan 40 jaar over de oceanen. 250.000 zeemijl lang zichzelf onderhoudend door te schrijven voor zeilmagazines. Over zeemanschap, zwaar weer zeilen en meteo. Het boek ‘ Practical Seamanship’ telt meer dan 600 pagina’s van deze waardevolle kennis. En als gebaar naar de wereldwijde zeilgemeenschap is dat boek nu gratis te downloaden. Ga ervoor zitten (het is het waard!) en leer van deze ervaren zeilers.
Wanneer is mijn verstaging aan vervanging toe? Wat zijn de zwakke plekken in een verstaging? Kan ik het zien als de tijd daar is? Verstaging kan een hoop vragen oproepen. Dit voorjaar ging Zilt Magazine met een hele rits van dit soort vragen op bezoek bij de experts en publiceerde het ‘Dossier Verstaging’.
Moet het sneller? Lichter? Steviger? Groter? Het kopen van nieuwe zeilen is een feest als je jezelf de juiste vragen stelt. Zeilmaker Bert Koeman van Hyde Sails Nederland helpt je nuchter en genuanceerd bij het kiezen van de juiste zeilen.
Jan-Willem Polman, oprichter van De Lijnenspecialist, heeft van 2008-2010 samen met zijn gezin gereisd met zeilboot Kaat. Na die twee jaar oceaanzeilen wilde hij wat nieuws. In zijn boek Handboek splitsen van moderne lijnen, dat zojuist is verschenen, beschrijft hij alle basistechnieken voor het splitsen van lijnen.
Het was altijd een standaard onderdeel van elke grabbag: noodvuurwerk. Bij gebrek aan alternatieven en onder het mom van veiligheid accepteerden we gevaarlijke explosieven aan boord met een beperkte houdbaarheidsdatum en een brandduur van 1,5 minuut. De afgelopen jaren kwam een discussie op gang in zeilmedia: is noodvuurwerk nog wel van de 21e eeuw?
Handige tips voor aan boord zijn zo aan het begin van het seizoen wel welkom. Daarom in deze blog 3 suggesties. Ze komen uit het nieuwe boek ‘Handig aan Boord’. Dit nieuwe boek met 365 (!) tips verscheen rond de Hiswa bij uitgeverij Hollandia. Het bevat een schat aan zeemanschap en zeilervaring. Bekijk het boek via deze link. Het zou leuk zijn als je dit blogbericht verrijkt door zelf een eigen tip te delen. Leuke extra: namens Hollandia mogen we de beste tip belonen met een gratis exemplaar van het boek!
De overstap naar LED aan boord is in volle gang. Dus is er grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige LED lampen die geschikt zijn voor gebruik aan boord. In deze blog: waar moet je op letten bij aanschaf? Tips van Mienco Dijkstra, ontwikkelaar van Nauticled.
Een AIS transponder, echt een onderwerp om een stevige boom over op te zetten aan de clubhuisbar of op het Zeilersforum. Hoe werkt het, wat zijn de eerste ervaringen, verhoogt het echt de veiligheid en wat is het model met de meeste waar voor je geld?
Drie jaar lang voeren Ben en Annemiek Rutte rond de wereld op hun Blauwe Pinquin, een eenvoudige zeilboot zonder luxe of verspillende uitrusting. Ben Rutte schreef er een pakkend boek over wat vandaag verschijnt bij uitgeverij Hollandia.
In deze post nog 5 tips voor bootonderhoud die je tijd, geld, moeite en ergernis besparen. Tips om die dingen tegen te gaan die nu eenmaal horen bij de vochtige omgeving waarin je schip verblijft: roest, schimmel, UV degradatie, haarscheuren, nare geuren, vlekken of erger.
Herken je het gevoel dat bepaalde klusjes aan boord makkelijker moeten kunnen, maar je niet weet hoe? Gelukkig, zoals er handig oma-tips bestaan voor het huishouden, zijn die er ook voor veelvoorkomende zaken aan boord.