Keuzehulp: hoe bepaal je de juiste ankerlier voor je boot?

Waar te beginnen als je een ankerlier overweegt? Alle specificaties en uitvoeringen kunnen een overweldigende indruk maken. In deze blog zetten we de belangrijkste keuzes op een rij. Want er is niet één beste keuze, maar wel een beste keuze voor jouw boot en het bijbehorende ankergerei. We duiken erin in deze blog.

Gratis download E-book ‘Practical Seamanship’

Samen zeilen ze al meer dan 40 jaar over de oceanen. 250.000 zeemijl lang zichzelf onderhoudend door te schrijven voor zeilmagazines. Over zeemanschap, zwaar weer zeilen en meteo. Het boek ‘ Practical Seamanship’ telt meer dan 600 pagina’s van deze waardevolle kennis. En als gebaar naar de wereldwijde zeilgemeenschap is dat boek nu gratis te downloaden. Ga ervoor zitten (het is het waard!) en leer van deze ervaren zeilers.

4 vragen aan Jan-Willem Polman (interview)

Jan-Willem Polman, oprichter van De Lijnenspecialist, heeft van 2008-2010 samen met zijn gezin gereisd met zeilboot Kaat. Na die twee jaar oceaanzeilen wilde hij wat nieuws. In zijn boek Handboek splitsen van moderne lijnen, dat zojuist is verschenen, beschrijft hij alle basistechnieken voor het splitsen van lijnen.

Noodvuurwerk nog wel van de 21e eeuw? (blog)

Het was altijd een standaard onderdeel van elke grabbag: noodvuurwerk. Bij gebrek aan alternatieven en onder het mom van veiligheid accepteerden we gevaarlijke explosieven aan boord met een beperkte houdbaarheidsdatum en een brandduur van 1,5 minuut. De afgelopen jaren kwam een discussie op gang in zeilmedia: is noodvuurwerk nog wel van de 21e eeuw?

3 handige tips voor in het nieuwe seizoen

Handige tips voor aan boord zijn zo aan het begin van het seizoen wel welkom. Daarom in deze blog 3 suggesties. Ze komen uit het nieuwe boek ‘Handig aan Boord’. Dit nieuwe boek met 365 (!) tips verscheen rond de Hiswa bij uitgeverij Hollandia. Het bevat een schat aan zeemanschap en zeilervaring. Bekijk het boek via deze link. Het zou leuk zijn als je dit blogbericht verrijkt door zelf een eigen tip te delen. Leuke extra: namens Hollandia mogen we de beste tip belonen met een gratis exemplaar van het boek!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.