watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Onmisbaar gereedschap aan boord

albin ballad bootonderhoud

Leerzaam: klusvideo’s door een vriendelijke Deen

Mads is via Youtube een bekende zeiler aan het worden. De vriendelijke Deen kocht een Albin Ballad uit 1973 in slechte staat en besloot hem stap voor stap te gaan restaureren. Met een eindeloos optimisme van klus naar klus. Van osmose behandelen tot koelkast vervangen. Met veel geduld neemt hij zijn Youtube kijkers mee in zijn aanpak en deelt hij wat hij daarvan leerde. Het levert leerzame video’s op die echt helpen mocht je zelf ergens aan beginnen. Of die helpen kiezen als je een klus overweegt.
checklist veilig boot oversteek

Checklist voor tijdens een oversteek (video)

Elk jaar vaart de KNRM duizenden keren uit. Ook ervaren zeilers worden regelmatig verrast door plotselinge gebreken aan boord. Vaak een gevolg van al veel langere slijtage die bij regelmatige controle opgemerkt had kunnen worden. De Amerikaanse zeilers Teresa en Ben Carey gebruiken daarom tijdens een oversteek standaard hun checklist. Handig! In 10 minuten leidt het ze langs alle belangrijke onderdelen van de boot. Regel aan boord bij Ben & Teresa is dat ze tijdens een oversteek aan het einde van elke wacht de checklist langslopen.
impeller vervangen

Voorjaarsklus: de impeller controleren (video)

De impeller, je zou hem zo over het hoofd zien, maar is essentieel en moet echt even gecontroleerd worden voordat je gaat varen. Controleren en eventueel vervangen is eenvoudig en in deze duidelijke korte video zie je waar je op moet letten. Succes!

Onmisbare tools aan boord: de multimeter

Je hebt ze vast ook aan boord: bepaalde stukken gereedschap die voor allerlei hardnekkige problemen handig blijken te zijn. Adriaan Simmers (schipper op de Simmertime) woont aan boord, vaart al zijn hele leven en is erg handig met het oplossen van technische problemen. Hij deelt zijn top 5 onmisbare tools met ons. In deze blog op nummer 3: de multimeter.

Onmisbare tools aan boord: diesel conditioner (4/5)

Je hebt ze vast ook aan boord: bepaalde stukken gereedschap die voor allerlei hardnekkige problemen handig blijken te zijn. Adriaan Simmers (schipper op de Simmertime) woont aan boord, vaart al zijn hele leven en is erg handig met het oplossen van technische problemen. Hij deelt zijn top 5 onmisbare tools met ons. In deze tweede blog op nr. 4: diesel conditioner.

Onmisbare tools aan boord: het carteroliepompje (5/5)

Je hebt ze vast ook aan boord: bepaalde tools die voor allerlei hardnekkige problemen handig blijken te zijn. Adriaan Simmers (schipper op de Simmertime) woont aan boord, vaart al zijn hele leven en is erg handig met het oplossen van technische problemen. Hij deelt zijn top 5 onmisbare tools met ons. In deze eerste blog op nr. 5: het oliecarterpompje.