Leerzaam: klusvideo’s door een vriendelijke Deen

albin ballad bootonderhoud

Mads is via Youtube een bekende zeiler aan het worden. De vriendelijke Deen kocht een Albin Ballad uit 1973 in slechte staat en besloot hem stap voor stap te gaan restaureren. Met een eindeloos optimisme van klus naar klus. Van osmose behandelen tot koelkast vervangen. Met veel geduld neemt hij zijn Youtube kijkers mee in zijn aanpak en deelt hij wat hij daarvan leerde. Het levert leerzame video’s op die echt helpen mocht je zelf ergens aan beginnen. Of die helpen kiezen als je een klus overweegt.

Checklist voor tijdens een oversteek (video)

checklist veilig boot oversteek

Elk jaar vaart de KNRM duizenden keren uit. Ook ervaren zeilers worden regelmatig verrast door plotselinge gebreken aan boord. Vaak een gevolg van al veel langere slijtage die bij regelmatige controle opgemerkt had kunnen worden. De Amerikaanse zeilers Teresa en Ben Carey gebruiken daarom tijdens een oversteek standaard hun checklist. Handig! In 10 minuten leidt het ze langs alle belangrijke onderdelen van de boot. Regel aan boord bij Ben & Teresa is dat ze tijdens een oversteek aan het einde van elke wacht de checklist langslopen.

Onmisbare tools aan boord: de multimeter

Je hebt ze vast ook aan boord: bepaalde stukken gereedschap die voor allerlei hardnekkige problemen handig blijken te zijn. Adriaan Simmers (schipper op de Simmertime) woont aan boord, vaart al zijn hele leven en is erg handig met het oplossen van technische problemen. Hij deelt zijn top 5 onmisbare tools met ons. In deze blog op nummer 3: de multimeter.

Onmisbare tools aan boord: diesel conditioner (4/5)

Je hebt ze vast ook aan boord: bepaalde stukken gereedschap die voor allerlei hardnekkige problemen handig blijken te zijn. Adriaan Simmers (schipper op de Simmertime) woont aan boord, vaart al zijn hele leven en is erg handig met het oplossen van technische problemen. Hij deelt zijn top 5 onmisbare tools met ons. In deze tweede blog op nr. 4: diesel conditioner.

Onmisbare tools aan boord: het carteroliepompje (5/5)

Je hebt ze vast ook aan boord: bepaalde tools die voor allerlei hardnekkige problemen handig blijken te zijn. Adriaan Simmers (schipper op de Simmertime) woont aan boord, vaart al zijn hele leven en is erg handig met het oplossen van technische problemen. Hij deelt zijn top 5 onmisbare tools met ons. In deze eerste blog op nr. 5: het oliecarterpompje.

Aanmelden voor wachtlijst We sturen je een e-mail zodra het product weer op voorraad is
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.