watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Onmisbare tools aan boord: het carteroliepompje (5/5)

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Je hebt ze vast ook aan boord: bepaalde stukken gereedschap die voor allerlei hardnekkige problemen handig blijken te zijn. Adriaan Simmers (schipper op de Simmertime) woont aan boord, vaart al zijn hele leven en is erg handig met het oplossen van technische problemen. Hij deelt zijn top 5 onmisbare tools met ons. In deze eerste blog op nr. 5: het oliecarterpompje.

Ontluchten brandstofsysteem bleek lastig

dealbatros“Soms is het heel lastig, nadat je het brandstoffilter hebt vervangen, het brandstofsysteem weer te ontluchten en de diesel aan te zuigen. De eerste keer dat het mij niet lukte om het brandstofsysteem te ontluchten was in het begin van het seizoen met onze eerste eigen boot Albatros, een houten klassieker uit 1947.”

Ik moest het echt zelf uitzoeken

“Nadat ik voor mijn gevoel meer dan een uur op het brandstofpompje van de Yanmar twee cylinder had zitten drukken besloot ik na aandringen van Sandra, een monteur te bellen. Deze was echter zeer duidelijk: “als je in deze tijd van het jaar een monteur vindt die kan komen dan is het geen goede monteur….. gewoon door gaan met pompen” knul hoorde ik hem denken “uiteindelijk moet het dan lukken hoor, succes”, tutututu…..”

De oplossing: het carteroliepompje

“Toen kwam ik op het idee om het carteroliepompje aan te sluiten op de ontluchtingsopening van het brandstoffilter. En dat bleek een goede truc te zijn. Het carteroliepompje gebruik ik ook als je het laatste restje water uit de dinghy of de bilge wilt pompen of wanneer er zich een verstopping van het toilet voordoet zodat je gezellig eerst de wc-pot kunt legen alvorens de boel weer te ontdoen van iets wat niet in de toilet thuishoort.”

aangeslotenopbrandstoffilter
Aangesloten op brandstoffilter
brandstofpompje
Eenvoudig cartoliepompje
pelaoilextractor
De grotere Pela Oil Extractor

Onze tips voor jou