watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

‘En Solitaire’, een duik in de wereld van de Vendée Globe

en solitaire turning tide

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Dit weekend is het zover: de Vendée Globe barst los. In de Franse speelfilm ‘En Solitaire’ (2013) kom je heel dichtbij de uitdaging van deze solozeilwedstrijd. De rol van de schipper wordt gespeeld door de beroemde acteur François Cluzet (van Intouchables). Alle beelden zijn bij Marc Thiercelin (deelnemer 2008/2009) aan boord geschoten.

Het verhaal

Zeiler Yann Kermadec (Cluzet) ziet zijn droom werkelijkheid worden wanneer hij onverwachts mag starten in de Vendée Globe, de beruchte solozeilwedstrijd om de wereld. Na enkele dagen moet hij noodgedwongen aanmeren om reparaties uit te voeren. Wanneer hij weer vertrekt, ontdekt hij dat hij niet langer alleen aan boord is. Een verstekeling heeft zich in het ruim verborgen. Maar de regels zijn streng: als uitlekt dat Yann niet alleen op de boot is, volgt onmiddellijke diskwalificatie. Yann aarzelt… kan hij de jonge Moussa zomaar ergens aan land zetten.

De commentaren

Is de film het kijken waard? De commentators zijn behoorlijk eensgezind. Qua zeiltechnisch realisme kun je gerust achterover leunen. Je kijkt niet naar studiobeelden, maar naar echte beelden opgenomen op de boot DCNS 1000 van Marc Thiercelin. Dat maakt het een erg realistische film die een mooie inkijk geven in de zeiluitdaging van de Vendée Globe.

Het plot heeft volgens de commentaren daarentegen niet heel veel diepgang. Nergens is het echt verrassend of dring je echt door in het hoofd van Kermadec, de schipper.

Online kijken

De film kijken? De film huur je via Itunes voor €3,99 (HD kwaliteit). De DVD is ook te bestellen via Bol.com.

Bekijk de trailer

Onze tips voor jou