watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Marker Wadden: rampenplan of geweldig idee?

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Een grote klotsende bak vol met water. Zonder leven. Behalve lastige en gevaarlijke waterplanten. Het kan niet missen: welkom op het Markermeer! Al liggen we er met heel veel plezier, echt een toonbeeld van gevarieerde natuur is het niet te noemen. En juist op die plek wordt op dit moment hard gewerkt aan ‘de Marker Wadden’. Een archipel van eilandjes op een paar mijl afstand van de Houtribdijk. Het eerste eiland is al zichtbaar. Wordt het een rampenplan van Natuurmonumenten of een potentieel geweldige plek om straks naar toe te zeilen?

Op zeilersfora en op de steiger zijn de Marker Wadden een veelbesproken onderwerp. Sceptici zeggen: waardeloos plan, inpoldering van het Markermeer, nog meer muggen en nog meer last van waterplanten. En waarschijnlijk wordt het dan straks ook nog beschermd natuurgebied waar geen recreant mag komen.

Het plan steekt anders in elkaar. Op het hoofdeiland verschijnt een haventje met aanlegplaatsen, een zandstrandje, toiletgebouw en uitkijktoren. Het moet een mix worden van natuur en recreatiemogelijkheden, een beetje vergelijkbaar met eilanden op het Grevelingenmeer. Het hoofdeiland met haven staat gepland in 2018 klaar te zijn. Waarom niet het voordeel van de twijfel geven? We zijn eigenlijk wel benieuwd!

Onderstaand een sfeerimpressie gemaakt door de partijen betrokken bij de Marker Wadden. Meer lezen? Klik hier

Zelf kijken? A.s. zaterdag 24 en 25 september organiseert Natuurmomenten een unieke wandeltocht op het eerste eiland. En mag je ook met je eigen boot aanmeren. Lees meer.

Onze tips voor jou