Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Mobile Warming Softshell – Productreview 1

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Een softshell die elektronisch verwarmd kan worden, dat klinkt aangenaam voor de komende maanden. In deze nieuwe rubriek, de productreview, slaan Sailspecials leden aan het testen. Zo helpen ze andere zeilers een goede indruk te krijgen bij een nieuw product. En leren ook wij het product beter kennen door de praktijkervaringen waardoor we beter kunnen adviseren. In deze productreview test Eelco Stoffels de softshell van Mobile Warming.

Prettig zittend jack

“Het jack ziet er sportief, mooi en kwalitatief goed uit. Opvallend zijn de vele zakken, ritsen en nette afwerking. Bij het passen blijkt direct dat de maat klein uitvalt; het is een XL maar past mij maar net (ik ben 1.86m / 90 kg.). Waarschijnlijk is het voor de werking ook beter dat het jack nauw sluit, dus ik trek er voor de test niet meer onder aan dan een t-shirt en dunne trui met lange mouwen. Mijn bewegingen (bukken, armbewegingen) voelen in het begin wat stram en beperkt doordat het jack zo nauw sluit, maar dit went al snel. Ook met uitgeschakelde verwarming is het een prettig en comfortabel jack dat warm aanvoelt en een goede bescherming tegen de wind biedt.”

Naamloos
Okselventilatie met ritssluiting
mobilewarminghanden2
Geen schuivende mouwen onder zeiljas

Het regelen van de warmte

“Dan de verwarming maar eens uitproberen; ik mis een instructie/handleiding, maar met wat knoppen drukken en uitproberen kom ik al snel achter de werking. De aansluiting en lader spreken ook voor zich.

Ik zet voor een eerste indruk de accu op zijn hoogste stand en ga stil zitten. Het is buiten ca. 11C. en het waait een beetje (zuidelijk 10-12 knp). Het duurt zeker 10 minuten voordat ik iets begin te voelen; als eerste een warme  gloed op mijn schouders. Wanneer ik me iets verplaats voel ik ook de warmte op mijn borst. Na ca. 30 minuten (ik beweeg me amper) lijkt de warmte door het hele vest aanwezig. De verwarmingsvlakken (schouders en borst) ervaar ik niet als vervelend, maar zou liever ook een verwarmingsvlak op mijn onderrug hebben, want zittend op de kuiprand merk ik dat die koud en stijf begint aan te voelen.

Ik heb de accu in eerste instantie samen met mijn telefoon in mijn linker zak gestopt, maar dat is niet handig. Telkens wanneer ik mijn telefoon pak, raak ik in de knoop met de accu en draad. Gelukkig kun je de accu ook in een zakje op je borst doen. Daar zit ie veel beter en niet meer in de weg.”

https://www.youtube.com/watch?v=AkUhSOlsBkU&feature=youtu.be

“Je kunt tijdens het gebruik de resterende accucapaciteit controleren door op de knop van de accu te drukken. Deze geeft in stappen van 25%, dmv 4 ledjes, aan hoe het met de energievoorraad staat. Tijdens mijn test, waarbij de batterij vooraf was opgeladen en 100% aangaf bij de start, is na 1 uur en 10 minuten de batterij leeg.” (Lees over de accucapaciteit de toelichting van Sailspecials onder dit verslag)

Mijn conclusie;

Mooi en degelijk jack dat comfortabel zit en goed aan boord functioneert doordat het winddicht en waterafstotend is. De verwarming functioneert prima. Ik heb het tijdens de test van ruim 1 uur stilzitten niet koud noch echt warm gekregen, maar gelet op de testomstandigheden vraag ik me af of hij bij echte vrieskou in staat is je warm te houden. Wellicht zul je, om jezelf lekker warm te houden onder extremere omstandigheden, verwarmde kledingstukken moeten combineren (verwarmde handschoenen, broek, bodywarmer etc).”

Eelco Stoffels

Reactie Sailspecials op deze test:

Eelco, heel erg bedankt voor het uitgebreide testen!

Twee lessen die we trekken na de test van Eelco:

  1. De eerste keer is het vereist de accu een keer goed een nacht op te laden. Dat was bij Eelco nog niet gebeurd omdat we die tip niet gegeven hadden. De andere tester (link) heeft dit na een tip wel gedaan en dan blijkt dat de claim dat de accu van 2,5 tot 3 uur op vol vermogen werkt reëel is.
  2. Om goed profijt te hebben van de verwarming blijkt het belangrijk dat het vest goed op het lichaam gedragen wordt zonder veel onderlagen. De onderlaag kan het beste beperkt worden tot een thermoshirt (of eventueel t-shirt). Bij echt koud of nat weer kan het vest vervolgens ook heel goed functioneren als midlayer, met een zeiljas als buitenste laag.

Onze tips voor jou